2024. február 17.
Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen
Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Nem sok pihenés jutott magyar bajnok jégkorongozóink számára a legutóbbi, Gyergyó elleni mérkőzést követően. Kevesebb, mint órával a péntek esti meccs után ismét bedobták a korongot a Tüskecsarnokban, ezúttal a csoportunkban lévő másik erdélyi csapattal, az SC Csíkszeredával találkoztak a mieink, így két nap alatt a második rangadón kellett helytállni.

A pénteki sorokhoz képest a szakmai stáb nem változtatott, továbbra is hiányzott sérülés miatt Lauri Kärmeniemi és Boros Dániel, valamint betegség miatt Bán Károly, illetve kimaradt Németh Attila is.

Alig kezdődött el az összecsapás, szinte megismétlődött a pénteki kezdés, már az első percben emberelőnybe kerültek a mieink. Hamar nagy nyomást tettünk a szeredai harmadra, Hrabal próbálkozott nagy bombával, majd egy keresztpassz után Brady lőtt, végül a kipattanó után a kapu előtt pattogó korongra Erik Němec csapott le és emelte közelről a kapuba, és bár a játékvezetők videóztak egy picit, végül megadták a találatot (1-0). Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Sportklub, Becze kapott ajándék korongot a támadóharmadban teljesen egyedül, a tiszta lövés után viszont Arany bravúrral védett. Domináltuk a mérkőzést korongbirtoklásban és kapura lövésekben is, a vendégeknek a szünetig nem is volt már nagyobb lehetősége, de a mi próbálkozásaink is kimaradtak. A harmad vége előtt még volt egy emberelőnyünk, miután Brown lőtte a palánkon túlra a korongot saját harmadából, de ezzel nem sikerült élni.

A második harmad elején Galajda kezdett egy kapura töréssel, ami után kissé összeakadt a vendégek kapusával, végül kisebb lökdösődés alakult ki a kék-fehérek kapujánál, de kiállítást nem ítéltek. Tóth Gergő került hatalmas helyzetbe a kapu előtt egy Farkastól kapott koronggal, de O’Connor fogta a lövést. Casaneanu kapott két perces büntetést játék késleltetésért, miután kétszer is belehibázott egy buliba. A büntetés letelte előtt a Fradira is ráfújtak egy kisbüntetést, Hrabal ült ki pihenni két percre. Az így másfél percre emberelőnybe kerülő Csíkszereda fel tudott állni, Szkacskov és Becze is veszélyeztetett, de Arany és a védelem remekelt. Öt az ötben igazi oda-vissza hoki kezdődött, mindkét oldalon voltak helyzetek. Ebből is a mieink jöttek ki jobban, Aku Kestilä továbbított keresztbe korcsolyázva a hálóba egy kapu elé lőtt korongot (2-0). Nem sokkal később a vendégek harmadában következett egy buli, amit sikerült elhoznia a Fradinak, a kékvonalhoz csorgó korongot pedig Haranghy Bence bombázta a Csíkszereda kapujába, a 19 éves játékos ezzel megszerezte pályafutása első Erste Liga-gólját (3-0). Ismét emberhátrányba kerültek a vendégek, amivel nem sikerült élni, majd Crespi indult meg nagy lendülettel, az útjába kerülő Részegh pedig szerencsétlenül ütközött vele, így a kék-fehér játékosa a jégen kötött ki, de saját lábán hagyta el a pályát. Végül hiába a nyomás, 3-0-s ferencvárosi vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Érezhetően sietős lett a dolga a vendégeknek, ennek megfelelőlen próbáltak minél nagyobb nyomást helyezni a Fradi harmadára a harmadik harmadban, de továbbra is magabiztosan kontrolláltuk az eseményeket. Turcotte kiállítása reménysugár volt a vendégek előtt, de kihasználatlanul maradt. Öt az ötben a háromgólos előny ellenére sem vettünk vissza a tempóból, sőt, egy támadást Galajda fejezett be góllal, a játékvezetők azonban már belefújtak. Fodor Szabolcs kikérte az edzői challenge-et, de a videózás után is tartották magukat az ítélethez a zebrák. Nem sokkal később emberhátrányba kerültünk, miután Turcotte tette ki a kispadra ellenfelét. Azonban csapatunk nem engedte, hogy felálljanak a speciális játékhoz a kék-fehérek, sőt, Farkas a gólszerzéssel is megpróbálkozott. Egy bulielhozatalt követően Němec tudott zavartalanul kapura törni, majd a kipattanót Crespi igyekezett a hálóba lőni, de O’Connor útját állta mindkettőnek.

Az FTC-Telekom végig uralva a játékot, szép gólokat lőve magabiztos, kapott gól nélküli 3-0-s győzelmet aratott a rangadón, szép 45. születésnapot kerekítve ezzel Fodor Szabolcs vezetőedzőnek, de emlékezetes nap volt ez az első felnőtt gólját szerző Haranghy Bencének, és a kapott gól nélkül, shutouttal záró Arany Gergelynek is. Jelenleg kilencpontos előnnyel vezetjük a tabellát, folytatás jövő kedden Debrecenben.

Férfi Jégkoron, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
FTC-Telekom – SC Csíkszereda 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A. – Banga, Turcotte, Farkas S., Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
SC Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Kubat, Ferencz-Csibi, Rokaly Sz., Reisz, Sofron – Gecse, Rutkowski, Svetina, Asuchak, Brown – Salló, Láday, Szkacskov, Részegh, Becze – Rokaly N., Casaneanu, Fodor Cs., Vezetőedző: Vaclav Novak
Gólok: Němec (02:24, EE, Kestilä, La Porte), Kestilä (28:40, Hrabal), Haranghy (32:16, Kestilä, La Porte)
Kapura lövések: 41:17 (14:4, 13:6, 14:7)
Védések: 17:38 (4:13, 6:11, 7:14)
Kiállítás percek: 8:8 (0:4, 2:4, 6:0)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin