2019. január 18.
Az alapszakasz megnyerése a tét a Gyergyó ellen
A Gyergyó ellen zárjuk az alapszakaszt, hárompontos győzelem esetén az élről folytathatjuk az Erste Ligát.

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata teljesítette a minimális elvárást, és bár ráadásban, így csak két pontot begyűjtve, de győztesen tért haza csütörtökön a Vasas Jégcentrumból. Hogy ez miért fontos, rögtön kiderül, ha vetünk egy pillantást az Erste Liga tabellájának jelenlegi állására. A Ferencváros ugyanis a tabella élén tanyázik, hat ponttal megelőzve a nagy rivális Csíkszeredát, ám míg a Fradinak mindössze egyetlen mérkőzése maradt hátra az alapszakaszból, addig a csíkiakra még három találkozó vár. Ez pedig azt jelenti, a két csapat vesztett pontok tekintetében egyenlően áll. Az Erste Liga versenykiírásának értelmében pedig, amennyiben a szerzett pontok nem tudják eldönteni egy helyezés sorsát, úgy az egymás ellen szerzett pontokat kell másodikként figyelembe venni. A két csapat összevetésében pedig jobban áll a Fradi, hiszen míg Pesterzsébeten két rendes játékidős győzelmet arattunk a Sportklub ellen, addig Csíkszeredában egyszer hatvan perc után, egyszer, még szeptemberben, a szezon elején viszont egy pontot elcsenve mindössze büntetőkkel maradtunk alul.

Innentől kezdve pedig rendkívül egyszerű a képlet: amennyiben utolsó alapszakaszmérkőzésünkön, hazai jégen a rendes játékidőben legyőzzük a Gyergyói HK csapatát, a legrosszabb esetben is pontegyenlőség lesz a végén a szeredaiakkal, vagyis a Fradi megnyeri az alapszakaszt. Erre a MOL/Erste Liga 2008/2009 óta íródó története során még nem volt példa, így nyugodtan állíthatjuk: a Ferencváros történelmi tettet hajthat végre a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Az alapszakaszt egyébként az 1994/95-ös idényben zárta utoljára az élen a Fradi - halkan, nagyon halkan jegyezzük meg, hogy abban az idényben a bajnokság végén is aranyérmet ünnepelhetett a csapat...

Régóta, nagyon régóta várnak tehát egy ilyen eredményre a Ferencváros hűséges szurkolói, ettől pedig ezúttal mindössze egyetlen mérkőzés választja el őket. Az az egyetlen meccs viszont nem lesz könnyű, hiszen ellenfelünk, a Gyergyó, bár az már korábban kiderült, hogy a még éppen felsőházi középszakaszt érő 5. helyre már nem tud becsúszni, de a tabella 6. helyét még könnyedén megszerezheti, akkor pedig kiváló pozícióból, maximális bónuszpontokkal kezdhetné meg a középszakaszt. Arról már a legutóbbi erdélyi túrán való találkozásunk előtt beszámoltunk, az erdélyiek mennyit erősödtek az elmúlt időszakban, és mennyire kellemetlen ellenfélnek bizonyulnak, ám azt is láthattuk, hogy koncentrált játékkal végül bedarálhatóak. Jó hír az is, hogy Myles Fitzgeraldot, valamint az Erdélyben kisebb sérülést szenvedett Boros Dánielt leszámítva teljes keret áll Fodor Szabolcs vezetőedző rendelkezésére. Visszatért hosszú vállsérüléséből Dósa Krisztián is, aki már a Vasas ellen is játszhatott, a Gyergyó ellen pedig küzdelmes mérkőzést vár:

A mérkőzésre tehát a történelmi győzelem esélye miatt is érdemes kilátogatni, de az alapszakasz utolsó találkozója más szempontból is különleges lesz. Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztálya ugyanis Dobj egy macit! - akciót szervezett, így az első hazai gólnál plüssállatok terítik majd be a jeget, amelyek az akciót követően jótékony célokra lesznek fordítva. Aki esetleg elfelejtene plüssmacit hozni magával, a helyszínen pótolhatja, ugyanis ott lesz a főbejáratnál a Fradi Shop mozgó különítménye, a Fradi-minibusz is!

A mérkőzés kezdő korongbedobása előtt ünnepélyes pillanatoknak lehetnek tanúi a találkozóra kilátogató szurkolók, a kezdőkörben köszönti ugyanis a szakosztály vezetése női csapatunk három tagját, Lázár Csengét, Timkó Blankát és Józsa Orsolyát, akik a magyar válogatott tagjaként bronzérmet szereztek az ausztriai U18-as női Divízió I/A világbajnokságon.

A találkozóra belépők a helyszínen kaphatóak, 17.00-tól.

Jégkorong, Erste Liga, alapszkasz
FTC-Telekom - Gyergyói HK
2019. január 18., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: A helyszínen, 17.00-tól
Dobj egy Macit! - akció az első hazai gólnál! Részletek: ITT

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin