2021. február 3.
Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzése jön
Címvédő férfi hokisaink a DEAC csapatát fogadják 18.30-tól a Tüskecsarnokban az Erste Liga alapszakaszában.

Tíz mérkőzés, tíz győzelem. Ez magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk mérlege a 2021-es naptári évben az Erste Ligában. Az FTC-Telekom január 3-án a MAC HKB Újbuda ellen kezdte a nagy menetelést, majd jött az akkor még a rájátszásért harcoló Dunaújváros elleni nehéz idegenbeli siker, a Gyergyó legyőzése a szezon első kapott gól nélküli meccsén, ezután pedig beindult a henger. A DAB nyolcat, a közvetlen rivális Brassó és Csíkszereda pedig egymás után nyolcat illetve hetet kapott, végül a Vasas is vereséggel távozott a Tüskecsarnokból, következett a DEAC legyőzése idegenben amivel nem maradt csapat a mezőnyben, amely ellen ne nyert volna idén a Fradi. A sorozatot Újpesten folytattuk egy hosszabbításos drámával, végül múlt vasárnap magabiztosan nyertünk Győrben a Titánok ellen.

A remek sorozatnak köszönhetően, amely egyben a leghosszabb is a liga idei kiírásában az összes csapatot figyelembe véve, a Ferencváros mostanra 11 pontos előnyt épített a tabella élén, ráadásul vesztett pontok tekintetében is már csak az öt mérkőzés lemaradásban lévő Corona Brassó előzi meg négy egységgel a mieinket, a Csíkszereda ha meg is nyerné a hátralévő mind a hat mérkőzését – amelyből kettőt épp a Fradi ellen játszanak -, akkor is csak utolérnék a mieinket. Ami a mieink pont- és mérkőzésszámát illeti, ez visszamenőleg már biztosan nem változik, ugyanis az MJSZ Szakmai Bizottsága kedden másodfokon a Vasas fellebbezése alapján elutasította az FTC-Telekom korábban elsőfokon teljes szakmai egyetértésben helyben hagyott óvását, így hiába a megállapított játékvezetői műhiba, nem játsszuk újra a december 30-án szabálytalan játékvezetői videózás miatt elveszített mérkőzésünket. (Mivel a december 30-a esti mérkőzés óvásáról szóló elektronikus levél december 31-én a kora esti órákban született meg, így az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály írásban előre jelezte a Versenyiroda felé, hogy az óvási díjat csak a másnap reggeli órákban, de még mindig a 36 órás időintervallumon belül van lehetősége befizetni. A Versenyiroda ezen információ tudatában befogadta az óvást amelynek hosszas tárgyalás és szakértők bevonása után helyt adott, a Szakmai Bizottság másodfokon most mégis erre hivatkozva adott helyt az Opten Vasas HC fellebbezésének.)

Továbblépve a történteken is remek pozícióból várhatjuk az alapszakasz hajráját, köszönhetően a jégen mutatott fölényes, felszabadult, koncentrált, remek játéknak. Ahogy az elmúlt alkalmak során mindig, úgy most is leírjuk azonban, amire Fodor Szabolcs vezetőedző is minden egyes találkozó előtt és után utal: most kell szerénynek maradni, most kell alázatosan folytatni a megkezdett munkát, maximális koncentrációval és fegyelemmel beleállni minden egyes mérkőzésbe. Egyrészt ugyanis nem értünk el még semmit, egyetlen trófeát, címet sem nyertünk még meg idén. Másrészt a következő 2-3 hétben dől el az alapszakasz sorsa, és kulcsmérkőzések sora vár ránk. A mostani DEAC elleni meccs után újabb rangadó következik szombaton a MAC HKB Újbuda ellen, majd a februári válogatott szünet után négymeccses erdélyi túrával zárul a bajnokság első szakasza, amelyen két napon belül kétszer is megütközünk a Sportklub Csíkszeredával, majd jön a Gyergyó és a Brassó.

Minden egyes meccsnek, minden egyes pontnak komoly szerepe van tehát. Ráadásul a debrecenieket nem csak a visszavágás fűtheti a január 25-ei, 6-3-as ferencvárosi győzelemmel véget ért egymás elleni mérkőzés miatt, de szeretnék megőrizni az esélyüket arra is, hogy az első négyben zárjanak az alapszakasz végén, ehhez pedig elengedhetetlen számukra egy győzelem a mai rangadón. Segítségükre az a Hugo Turcotte lehet, aki a 2018/19-es szezonban már közönségkedvenc volt Debrecenben, és most oda tér vissza még a playoff előtt a rájátszást látványosan elengedő, legnagyobb sztárjaival hirtelen szerződést bontó Dunaújvárostól.

Az FTC-Telekom – DEAC mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően zárt kapuk mögött. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti IDE KATTINTVA.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC
2021. február 3., szerda 18.30
Tüskecsarnok, Budapest, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Csendes kezdés után biztos siker, vezetjük a párharcot

Férfi hokisaink 4-1-re legyőzték a MAC HKB Újbudát, és 1-0-ra vezetnek a négy sikerig tartó negyeddöntőben.

Kezdődik a rájátszás, jön a negyeddöntő első meccse

Férfi hokisaink „csarnokszomszédunk” ellen kezdik meg a rájátszást, a negyeddöntő első mérkőzése következik.

Eldőlt: a MAC HKB Újbuda az ellenfél a negyeddöntőben

Címvédő férfi hokisaink első rájátszás-párharca kedden kezdődik és az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Játék a számokkal – ilyen volt az alapszakasz!

Íme, férfi jégkorongcsapatunk alapszakasza számokban, szubjektív értékelő nullától tízig!

Nagy Gergő A Hét Játékosa az Erste Ligában

Csapatkapitányunk kiváló játékkal és 3+4 ponttal zárta az alapszakasz végi négymeccses erdélyi túrát.

Magabiztos győzelemmel zártuk Brassóban az alapszakaszt

Hokisaink 5-2-re győztek a rivális otthonában, és megőrizték a halvány esélyt az alapszakasz megnyerésére.

A második kiemelés megvan, az első még meglehet

Férfi hokisaink a tabella élén álló Brassó otthonában zárják a négymeccses erdélyi túrát és az alapszakaszt.

Magabiztos győzelem, megvan a második kiemelés!

Férfi hokisaink remek kapusteljesítménnyel és emberhátrányos játékkal 4-0-ra győztek a Gyergyó otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most