2020. január 3.
Az év első Fradi-meccsén vághatunk vissza a DEAC-nak
Férfi jégkorongozóink a 2020-as év első mérkőzésén a DEAC csapatát látják vendégül Pesterzsébeten.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk legutóbb az óév utolsó előtti napján, Dunaújvárosban szerepelt mérkőzésen, ahol végre a szurkolók és a közvélemény által is nagyon várt lehengerlő játékot sikerült bemutatni, és hosszú idő után, az Újpest elleni győztes hazai derbihez hasonlóan idegenben is kinyílt a gólzsák. A 2010-es évek utolsó Fradi-meccse után a 2020-as évek első FTC-mérkőzését is hokisaink játsszák, méghozzá a DEAC ellen.

Azt a debreceni gárdát fogadjuk Pesterzsébeten, amely legutóbb nem is olyan régen, december 22-én három ponttal távozott ideiglenes otthonunkból, annak ellenére, hogy a Ferencváros elképesztő véghajrát produkálva, hatalmas küzdelemmel, elképesztő karaktert mutatva az utolsó néhány percben kis híján ledolgozta az addig összeszedett háromgólos hátrányt. Fodor Szabolcs tanítványainak így az eredményt tekintve biztosan van miért visszavágnia a ma esti találkozón.

Ez lesz a két csapat negyedik mérkőzése az idei alapszakaszban, a mérleg pedig eddig a legutóbbi vereség ellenére is a mieink felé billen. A lejátszott három mérkőzésből ugyanis csupán az említett legutóbbit vette sikerrel a DEAC, míg azt megelőzően előbb kettő, majd három ponttal távoztunk a hajdúsági megyeszékhelyről. Egy közös azonban mindhárom mérkőzésben volt - a fekete-sárgák minden alkalommal végletekig kiélezett, hatalmas küzdelemre kényszerítették a Ferencvárost (a hárompontos győzelem alkalmával is csak Németh Attila utolsó percekben kiharcolt góljával sikerült keserves, 1-0-s győzelmet aratni), és kapusuk, a kiváló Hetényi Zoltán minden alkalommal kulcsszereplője volt a mérkőzésnek - ez várhatóan ezúttal sem lesz másképp, de erről egy kicsit később.

A debreceniek nagyszerű formában várják az esti összecsapást, ugyanis a legutóbbi zsinórban négy mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Utoljára még 2019. december 18-án, az Újpest ellen szenvedtek vereséget. Mi sem panaszkodhatunk, azonban, hiszen a karácsonyi szünetről jó formában tért vissza a csapat: előbb az Újpestet, majd a Dunaújvárost sikerült két vállra fektetni. Ha pedig ehhez hozzávesszük a december 23-ai, igaz, még döcögős játékkal megszerzett győzelmet a Hokiklub Budapest otthonában, a Fradi veretlensége is három mérkőzésre nyúlik. Ami azonban a sikereknél is fontosabb: az utóbbi két találkozón két nagy riválist sikerült rangadón remek játékkal legyőzni, abszolút javuló formát mutat csapatunk játéka a december közepi átmeneti, és relatív visszaesés után.

Ez pedig jó előjel, illetve komoly mentális pusz lehet, hiszen a mumusnak számító újvárosiak ellen például korábban rendre megszenvedtünk a gólszerzéssel, ennek pedig fő letéteményese a kapusuk, Garret Hughson volt, akinek végre sikerült megtalálni az ellenszerét, ráadásul idegenben. A párhuzam pedig azért fontos, mert ami a DAB-nak Hughson, az a DEAC számára a korábban említett Hetényi, aki az eddig lejátszott mérkőzésein 93,53 százalékos hatékonysággal védett. A DEAC elleni összecsapásainkon rendre megsoroztuk a kapuját, sorrendben 57, 55, majd 50 lövést kapott a korábbi válogatott kiválóság, ebből pedig csupán összesen hétszer sikerült túljárni az eszén - ezúttal tehát sokkal hatékonyabbnak kell lennünk. Ebben lehet nagy segítségünkre, hogy egy hasonlóan kiváló kapussal szemben, aki hasonlóan a hátán cipeli csapatát, sikerült hat gólt ütnünk négy nappal ezelőtt, ráadásul kifejezetten könnyed, szellemes akciók végén, kreatív játékot bemutatva:

Ami az aktualitásokat, és a tabellát illeti, mind a Ferencvárosnak, mind a DEAC-nak fontos lenne a három pont megszerzése. A hajdúságiak egy győzelemmel, ha csak ideiglenesen is, de fellépnének a tabella harmadik helyére, megelőzve ezzel a brassóiakat, akik csak holnap játszanak, és a bónuszpontok szempontjából nem mindegy, ki hányadik helyen folytatja a középszakaszban a hamarosan véget érő alapszakasz után. A mieink pedig ugyan az Újpest elleni győzelemmel bebiztosítottuk a felsőházban, és ezzel a rájátszásban való részvételünket is, de a második hely megszerzéséért matematikailag még dolgoznunk kell. Az pedig a lélektan mellett azért is fontos lenne, mert a bónuszpontos rendszernek köszönhetően minimális hátrányból szállhatnánk harcba a nagy rivális Csíkszeredával a középszakasz első helyéért, és ezzel a playoff első kiemeléséért, ami egészen az esetleges fináléig pályaelőnyt jelentene a négy győzelemig tartó rájátszás-párharc(ok)ban. Emellett, ha már lélektan, van miért törleszteni a debrecenieknek. Nem sok együttes távozott győztesen a címvédő otthonából idén sem, ők az egyik ilyen együttes.

Ami jó hír a mieink keretével kapcsolatban, hogy az óév végén már visszatért vállsérüléséből Tóth Richárd, és Hegyi Ádám is játszott (sőt, emlékezetes szólógólt is lőtt a Derbin), így már csak Farkas Simon és Anssi Rantanen visszatérésére várunk. Megvan a Myles Fitzgerald helyére, a hatodik légióshely betöltésére érkező játékosunk is, ám a szerződését az FTC-Telekommal tegnap aláíró finn támadó, Aki Juusela a DEAC ellen még biztosan nem mutatkozik be a Fradi színeiben.

18 órától jön tehát az FTC-Telekom – DEAC mérkőzés, a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A találkozóra még kaphatóak belépők a helyszínen, 17.00-tól, 1200 forintos egységáron.

Emellett a mérkőzés szokásos kommentáros online élő közvetítésünkben is nyomon követhető, itt:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 31. forduló
FTC-Telekom – DEAC
2020. január 3. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1200 forintos egységáron
Online élő, kommentáros közvetítés: ITT

Cikkajánló

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

A jégről a konditerembe: Hegyi Ádám, mint erőnléti edző

Bajnok hokicsapatunk rutinos hátvédje ezúttal ismét egy újabb oldaláról mutatkozott be – VIDEÓ!

Újabb két évig a Fradiban a hatszoros bajnok!

A hoki Erste Liga 2019-es döntőjének legértékesebb játékosa, Pavuk Attila 2022-ig hosszabbított az FTC-vel.

Hosszabbított a védelem oszlopa

Bajnok férfi jégkorongcsapatunk finn hátvédje, Lauri Kärmeniemi 2021 nyaráig biztosan a Fradi játékosa marad.

Hosszabbít a junior világbajnok támadó

Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

„Nagyon jó állapotban vannak” – hokis erőnléti felmérő

Kiss Áron erőnléti edző elvégezte az újabb szezonközi erőnléti tesztet bajnok hokicsapatunk játékosain – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most