2020. január 3.
Az év első Fradi-meccsén vághatunk vissza a DEAC-nak
Férfi jégkorongozóink a 2020-as év első mérkőzésén a DEAC csapatát látják vendégül Pesterzsébeten.

Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk legutóbb az óév utolsó előtti napján, Dunaújvárosban szerepelt mérkőzésen, ahol végre a szurkolók és a közvélemény által is nagyon várt lehengerlő játékot sikerült bemutatni, és hosszú idő után, az Újpest elleni győztes hazai derbihez hasonlóan idegenben is kinyílt a gólzsák. A 2010-es évek utolsó Fradi-meccse után a 2020-as évek első FTC-mérkőzését is hokisaink játsszák, méghozzá a DEAC ellen.

Azt a debreceni gárdát fogadjuk Pesterzsébeten, amely legutóbb nem is olyan régen, december 22-én három ponttal távozott ideiglenes otthonunkból, annak ellenére, hogy a Ferencváros elképesztő véghajrát produkálva, hatalmas küzdelemmel, elképesztő karaktert mutatva az utolsó néhány percben kis híján ledolgozta az addig összeszedett háromgólos hátrányt. Fodor Szabolcs tanítványainak így az eredményt tekintve biztosan van miért visszavágnia a ma esti találkozón.

Ez lesz a két csapat negyedik mérkőzése az idei alapszakaszban, a mérleg pedig eddig a legutóbbi vereség ellenére is a mieink felé billen. A lejátszott három mérkőzésből ugyanis csupán az említett legutóbbit vette sikerrel a DEAC, míg azt megelőzően előbb kettő, majd három ponttal távoztunk a hajdúsági megyeszékhelyről. Egy közös azonban mindhárom mérkőzésben volt - a fekete-sárgák minden alkalommal végletekig kiélezett, hatalmas küzdelemre kényszerítették a Ferencvárost (a hárompontos győzelem alkalmával is csak Németh Attila utolsó percekben kiharcolt góljával sikerült keserves, 1-0-s győzelmet aratni), és kapusuk, a kiváló Hetényi Zoltán minden alkalommal kulcsszereplője volt a mérkőzésnek - ez várhatóan ezúttal sem lesz másképp, de erről egy kicsit később.

A debreceniek nagyszerű formában várják az esti összecsapást, ugyanis a legutóbbi zsinórban négy mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Utoljára még 2019. december 18-án, az Újpest ellen szenvedtek vereséget. Mi sem panaszkodhatunk, azonban, hiszen a karácsonyi szünetről jó formában tért vissza a csapat: előbb az Újpestet, majd a Dunaújvárost sikerült két vállra fektetni. Ha pedig ehhez hozzávesszük a december 23-ai, igaz, még döcögős játékkal megszerzett győzelmet a Hokiklub Budapest otthonában, a Fradi veretlensége is három mérkőzésre nyúlik. Ami azonban a sikereknél is fontosabb: az utóbbi két találkozón két nagy riválist sikerült rangadón remek játékkal legyőzni, abszolút javuló formát mutat csapatunk játéka a december közepi átmeneti, és relatív visszaesés után.

Ez pedig jó előjel, illetve komoly mentális pusz lehet, hiszen a mumusnak számító újvárosiak ellen például korábban rendre megszenvedtünk a gólszerzéssel, ennek pedig fő letéteményese a kapusuk, Garret Hughson volt, akinek végre sikerült megtalálni az ellenszerét, ráadásul idegenben. A párhuzam pedig azért fontos, mert ami a DAB-nak Hughson, az a DEAC számára a korábban említett Hetényi, aki az eddig lejátszott mérkőzésein 93,53 százalékos hatékonysággal védett. A DEAC elleni összecsapásainkon rendre megsoroztuk a kapuját, sorrendben 57, 55, majd 50 lövést kapott a korábbi válogatott kiválóság, ebből pedig csupán összesen hétszer sikerült túljárni az eszén - ezúttal tehát sokkal hatékonyabbnak kell lennünk. Ebben lehet nagy segítségünkre, hogy egy hasonlóan kiváló kapussal szemben, aki hasonlóan a hátán cipeli csapatát, sikerült hat gólt ütnünk négy nappal ezelőtt, ráadásul kifejezetten könnyed, szellemes akciók végén, kreatív játékot bemutatva:

Ami az aktualitásokat, és a tabellát illeti, mind a Ferencvárosnak, mind a DEAC-nak fontos lenne a három pont megszerzése. A hajdúságiak egy győzelemmel, ha csak ideiglenesen is, de fellépnének a tabella harmadik helyére, megelőzve ezzel a brassóiakat, akik csak holnap játszanak, és a bónuszpontok szempontjából nem mindegy, ki hányadik helyen folytatja a középszakaszban a hamarosan véget érő alapszakasz után. A mieink pedig ugyan az Újpest elleni győzelemmel bebiztosítottuk a felsőházban, és ezzel a rájátszásban való részvételünket is, de a második hely megszerzéséért matematikailag még dolgoznunk kell. Az pedig a lélektan mellett azért is fontos lenne, mert a bónuszpontos rendszernek köszönhetően minimális hátrányból szállhatnánk harcba a nagy rivális Csíkszeredával a középszakasz első helyéért, és ezzel a playoff első kiemeléséért, ami egészen az esetleges fináléig pályaelőnyt jelentene a négy győzelemig tartó rájátszás-párharc(ok)ban. Emellett, ha már lélektan, van miért törleszteni a debrecenieknek. Nem sok együttes távozott győztesen a címvédő otthonából idén sem, ők az egyik ilyen együttes.

Ami jó hír a mieink keretével kapcsolatban, hogy az óév végén már visszatért vállsérüléséből Tóth Richárd, és Hegyi Ádám is játszott (sőt, emlékezetes szólógólt is lőtt a Derbin), így már csak Farkas Simon és Anssi Rantanen visszatérésére várunk. Megvan a Myles Fitzgerald helyére, a hatodik légióshely betöltésére érkező játékosunk is, ám a szerződését az FTC-Telekommal tegnap aláíró finn támadó, Aki Juusela a DEAC ellen még biztosan nem mutatkozik be a Fradi színeiben.

18 órától jön tehát az FTC-Telekom – DEAC mérkőzés, a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A találkozóra még kaphatóak belépők a helyszínen, 17.00-tól, 1200 forintos egységáron.

Emellett a mérkőzés szokásos kommentáros online élő közvetítésünkben is nyomon követhető, itt:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 31. forduló
FTC-Telekom – DEAC
2020. január 3. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1200 forintos egységáron
Online élő, kommentáros közvetítés: ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin