2021. június 3.
Az osztrák ligából igazoltunk rutinos szlovák védőt
Férfi hokicsapatunk egyéves szerződést kötött az ICEHL-es Bratislava Capitals védőjével, Lukas Bohunickyvel.

A magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító Erste Ligás férfi jégkorongcsapatunk szakmai stábja gőzerővel dolgozik a 2021/22-es idényben szereplő keret kialakításán. A nyári alapozó munkát május elején megkezdő csapatunk korábban bejelentette a házi pontkirály Rasmus Kulmala és honfitársa, Lauri Kärmeniemi szerződéshosszabbítását, valamint a finn Juhani Tamminen és a kanadai Cody Fowlie érkezését.

A finn és a kanadai támadó után megvan az FTC-Telekom harmadik új igazolása is az előttünk álló szezonra, ugyanis

a szakosztály egyéves szerződést írt alá az előző két idényt az osztrák bázisú ICEHL-ben szereplő Bratislava Capitalsnél töltő, kétszeres szlovák Extraliga-győztes, korábbi szlovák U18-as válogatott védővel, Lukas Bohunickyvel.

Lukas Bohunicky 1987. október 30-án született Pozsonyban. A fővárosi kirakatklub, a Slovan utánpótlásában kezdett jégkorongozni, 2002 és 2005 között tagja volt az utánpótlásligákban szereplő U18-as és U20-as együttesnek is. Az U18-as válogatott tagjaként 2005-ben ott volt a világbajnokságon. 2005 és 2007 között két idényt töltött el a három nagy kanadai juniorliga egyikében, a WHL-ben szereplő Kootenay Ice csapatánál. 2007-ben visszatért nevelőegyesületéhez, a Slovan színeiben mutatkozott be a szlovák élvonalban, egészen 2012-ig itt szerepelt, leszámítva néhány mérkőzésnyi kölcsönkitérőt a másodosztályú HK Ruzinov 99 Bratislava csapatánál. 2008-ban másodéves felnőttként mindössze 20 évesen ligagyőzelmet ünnepelhetett, egy évvel később elődöntőt, majd döntőt játszottak. 2008/09-ben négy meccs erejéig a Bajnokok Ligájában is szerepelt. A 2011/12-es szezon közben távozott a tengerentúli CHL-ben szereplő Missouri Mavericks csapatához, de mivel 32 meccsen szerepelt az alapszakaszban, a Slovan pedig az idény végén ismét bajnok lett, így Bohunicky is kétszeres Extraliga-győztesnek mondhatta magát. 2012-től két idényen át a cseh másodosztályú Mlada Boleslavnál szerepelt, második szezonjában nyolc meccs erejéig a Ceske Budejovicében játszott kölcsönben. A következő évben egy szezon erejéig a brit élvonalbeli Edinburgh Capitals játékosa volt, majd ismét Ceske Budejovicében játszott. 2016-ban hazatért, az Extraligás Dukla Trencin játékosa lett, 2018-ban és 2019-ben is ott voltak a rájátszásban, előbbi évben egészen a döntőig jutottak. 2019-ben a pozsonyi Bratislava Capitalshez igazolt, amellyel első szezonjában a szlovák második vonalban, majd az osztrák bázisú EBEL utódjában, az ICEHL-ben szerepelt.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala és Lauri Kärmeniemi, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen és Cody Fowlie után Lukas Bohunickyvel már tizenegy játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig)

Cikkajánló

Kiváló kanadai védőt igazoltunk

Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Összeköt minket a piros, a fehér és a zöld

Elindult a Tippmix 2021-es nyári kampánya.

Németh Attila távozik a Ferencvárostól

Férfi jégkorongcsapatunk támadója két szezon után hagyja el klubunkat.

Két fiatal védőnk is szerződést hosszabbított

A válogatottba is bekerülő Sarcia Antonino valamint Boros Dániel is újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Sági Martin a DEAC-hoz távozott

A 23 éves támadó egy szezon és egy bajnoki cím után visszatér Debrecenbe.

Tovább erősítünk a BioTechUSA-val!

Hokisaink továbbra is együttműködnek szakmai partnerükkel,a megállapodáshoz a teljes szakosztály csatlakozott.

Tóth Richárd távozik

A 25 éves támadó két Erste Ligát, három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

Frissen igazolt támadónk: „A liga topcsapata a Fradi!”

A rendkívül ponterős kanadai Cody Fowlie Erste Ligát akar nyerni a Ferencvárossal – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most