2022. március 9.
Az ötödik meccsen dőlt el, ott vagyunk az elődöntőben!
Férfi hokisaink negyedszer is legyőzték a DVTK Jegesmedvéket és ezzel bejutottak a legjobb négy közé.

A Ferencváros magyar bajnoki címvédő, az Erste Liga 2021/22-es idényének alapszakaszát a második helyen záró férfi jégkorongcsapata a 2022-es rájátszás első hetében két szoros meccsen, de két győzelemmel kezdte meg szereplését hazai jégen, majd az elmúlt hét végén szombaton győzött, vasárnap viszont – dacára a nyomasztó kapuralövési fölénynek és a második harmadban kialakított ziccerek sorozatának – 3-1-es vereséget szenvedett Miskolcon. Az FTC-Telekom így 3-1-es meccselőnnyel várhatta a DVTK Jegesmedvék elleni, négy győzelemig tartó negyeddöntős párharc ötödik mérkőzését, a mieink azzal a tudattal léptek tehát jégre szerda este a Tüskecsarnokban, hogy győzelem esetén követik a továbbjutást kedden kiharcoló Gyergyói HK-t az Erste Liga elődöntőjébe.

A miskolci hétvége előtti edzésen kisebb sérülést szenvedő Pavuk Attila újra vállalni tudta a játékot, így Fodor Szabolcs ismét a lehető legerősebb összeállításban küldhette csatába csapatát. A vendégeknél a harmadik meccs után ismét teljes létszámú kerettel dolgozhatott a DVTK vezetőedzője, Tokaji Viktor, ám a védelem két oszlopa, Kayle Doetzel és Ville Hyvärinen – ahogy arra számítani lehetett – ezúttal sem álltak a szakvezető rendelkezésére.

I. harmad

A rájátszásban eddig meglepően kevés kiállítást összeszedő csapatok meccsén már a 3. perc elején emberelőnybe került a vendég DVTK, Fowlie szabálytalansága után, ami nem sokkal később, nagyjából egy percig kettős emberelőnyre változott, miután Sarcia gyalulta a palánkba Szirányit. A mieink kivédekezték a kettős hátrányt, fontos volt ez nagyon. Nem sokkal később mi is kaptunk egy emberelőnyt, ez viszont nem sikerült jól megjátszani sőt, a legvégén egy korongszerzés után Miskolczi száguldott végig a pályán, egy az egyben mehetett Arany ellen, ám kapusunk nyerte a párharcot. Kérdés volt, megbosszulják-e magukat a kihagyott miskolci helyzetek, a válasz pedig: igen!

Fowlie, majd nem sokkal később Seto kapott kiállítást, azonban négy a négy ellen nem találtak fogást egymáson a felek, viszont közel fél percig emberelőnybe kerültünk Fowlie büntetésének lejárta után, és pont mire Seto is visszatérhetett a büntetőpadról, Nagy Gergő még lendületből kapura tört, lövése középre pattant ki Duschekről, Kóger Dániel pedig szép mozdulattal vágta a kipattanót a hálóba. (1-0)

Kevesebb, mint két perccel később már kettővel vezettünk, Kulmala szedett össze az ellenfél harmadában egy eladott korongot, majd jobbról, távolról kapu elé emelte, Nagy Gergő volt a célpont, de a védekezni visszalépő Parnham lábáról saját kapujába pattant a korong, Duschek tehetetlen volt. (2-0) A 16. percben Tamminent szórták ki térdhasználatért, és bár jól állt bele az emberelőnybe a DVTK, már-már úgy nézett ki, kivédekezzük. Az előny legvégén azonban Walker találta meg egy remek passzal a jobb oldalon Chris Setót, aki a kapunkba vágta a korongot. (2-1)

II. harmad

Arra számítani lehetett, hogy hatalmas lesz a harc a hátralévőkben, hiszen a DVTK az életben maradásért játszott. Ennek megfelelően a küzdelem dominált a második harmadban, amelynek során végig a mieink birtokolták többet a korongot, és irányították is a játékot sőt, a kapura is sokkal veszélyesebbek voltunk, ám gólt mégsem sikerült szerezni. Nagy helyzetből is kevés volt, hiába a 21:5-ös kapura lövés, egy alkalommal mégis örülhettünk, amikor Nagy Gergő korongja átcsúszott Duschek alatt, ám végül az esetet videón visszanéző játékvezetők megállapították, hogy a korong nem haladt át a gólvonalon. A 33. percben csapatkapitányunk volt ismét a főszerepben, Miskolczi első harmados lehetőségéhez hasonlóan nagy helyzetben lépett ki egyedül, ám elsőre Duscheket találta el, majd saját kipattanóját ismét a miskolci kapusba lőtte, ezután pedig a nagy lendülettel visszazáró Wehrs borította őt fel. A vendégek védője bele is sérült az eséssel végződő esetbe, így Seto ülte le helyette a kiszabott emberhátrányt, amelyben bár nagy nyomást tettünk a vendégek harmadára, kihasználni mégsem sikerült. Hiába a nagy mezőnyfölény és a lehetőségek, gól nem született, a záró játékrészt pedig a DVTK kezdhette emberelőnyben, miután az utolsó percben kiállított Hegyi büntetésének jelentős része átcsúszott a harmadik játékrészre.

III. harmad

Áthúzódó kiállítással kezdtük az utolsó harmadot, de a vendég együttesnek nem sikerült komoly lövőhelyzetet kialakítania. Ezt követően Vojtkó kiállítása után volt lehetősége az eddigieknél nagyobb nyomást helyezni a mieiknek a vendég harmadra. Addig járattuk a korongot, amíg Nagy Gergő és Tamminen utat nyitottak a túloldalon érkező Kóger Dánielnek, aki hezitálás nélkül emelte be a korongot a hálóba, kihasználva az emberelőnyt. (3-1) Az újabb gólunk után már nem volt meg az igazi hit és lendület a vendégek játékában, az 55. percben pedig Tóth Gergő egy szemfülesen értékesített helyzet után végleg lezárta a mérkőzés nyitott kérdéseit. (4-1) Fodor Szabolcs csapata ezzel a győzelemmel 4-1-re hozta a párharcot és zsinórban negyedik alkalommal is bejutott az Erste Liga elődöntőjébe, ahol eddig egyedül a kedden továbbjutott, Gyergyói HK foglalt helyet. Elődöntős ellenfelünk kiléte pedig a további két párharc (DEAC-UTE, Csíkszereda-MAC) kimenetelének függvényében dől majd el.

 

Férfi jégkorong, rájátszás
Negyeddöntő, 5. mérkőzés
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hegyi, McFadden, Kulmala, Nagy G., Tamminen –: Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Pavuk, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Wehrs, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Mattyasovszky – Farkas O., Szirányi, Elgestal, Lövei, Miskolczi – Illés, Pecsét, Farkas M., Ritó, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor
Gólok: Kóger (12.54, Nagy G., Karmeniemi), Kulmala (14.30), Kóger (49.28, Nagy G., Tamminen), Tóth G.(54.24, Tóth A., Hegyi), illetve Seto (17.17, Walker)
Kapura lövések: (15:12, 21:5, 9:7) 45:24
Védések: (11:13, 5:21, 7:7) 23:41 / 95.82%:91.11%
Kiállítás percek: (8:4, 2:2, 0:2) 10:8
Emberelőny kihasználás: (4/1) 25.00% / (6/1) 16.67%
Emberelőnyben töltött idő: 5:16 / 7:18
Emberhátrányos védekezés: (1/6) 83.33% / (1/4) 75.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin