2020. január 8.
Az újév első Derbije: az Újpesthez látogatunk
Férfi jégkorongozóink a 2020-as év harmadik mérkőzésén az Újpest vendégeként lépnek jégre.

Magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk mind a játékot, mind az eredményeket tekintve nagyszerűen kezdte az újévet, hiszen előbb a Hetényi Zoltán vezette debreceni védelemnek sikerült egy ötöst hinteni, majd három nappal később a Gyergyó volt a vendégünk, akikkel ugyan megszenvedtünk, de egy egygólos mérkőzésen őket is sikerült két vállra fektetni. Az idei évet tehát ott folytattuk, ahol az óévet abbahagytuk. A Ferencváros öt mérkőzés óta veretlen, ez pedig a leghosszabb élő sorozat a mezőnyben - még a harmadik helyen álló Brassó büszkélkedhet néggyel.

A folytatás közel sem lesz egyszerű Fodor Szabolcs csapatának. Első állomásként Újpestre látogatunk, majd a Derbi után rögtön, már Újpestről indulunk Erdélybe, a szezon harmadik keleti túrájára, ahol előbb pénteken a Gyergyóval, míg másnap azzal a Brassóval találkozunk, amely a legfőbb riválisunk az alapszakasz második helyéért folytatott harcban.

Szerda este viszont még vár ránk egy rangadó az ősi rivális ellen. Az az Újpest lesz az ellenfelünk, amely az idei szezonban még nem talált fogást rajtunk, rendre mi kerültünk ki győztesen az egymás ellen vívott csatákból. A két csapat első idei meccsére nem kellett sokat várni, rögtön szeptemberben, a liga második játéknapján találkoztak a felek a Megyeri úton, ahol Nagy Gergő a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt. A második és a harmadik mérkőzést Pesterzsébeten rendezték. Előbbit már a rendes játékidőben sikerült eldönteni, de a legutóbbi ismét hosszabbításba torkollott, ahol ugyancsak a kapitányunk lett a nyerőember, ráadásul még stílusosabbá is téve mindezt, a ráadásban szerzett "game winning goal" volt a 100. találata a ligában pályafutása során az alap- és középszakaszt figyelembe véve.

A szerdai összecsapást azonban nem szabad összehasonlítani azzal, amit december végén játszottunk. Az év utolsó Derbijén egy olyan Ferencváros futott ki a jégre, amelyik a karácsonyi pihenőt megelőző néhány mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Az Újpest ellen győztesen megvívott Derbi azonban megtörte a jeget, jöttek is sorban a remek eredmények, nem egyszer kifejezetten szellemes, jó játékkal megspékelve az ellentmondást nem tűrő helyzetkihasználást. Fodor Szabolcs tanítványai nem csupán fizikálisan, hanem mentálisan is remek állapotban vannak, hiszen ahogy említettük, négy igen komoly mérkőzést sikerült megnyerniük az elmúlt időszakban.

Az Újpest viszont közel sem jó formában várja az összecsapást. December utolsó meccsén ugyan hazai pályán legyőzték a Titánokat, de ezt követően a Gyergyó büntetőlövésekkel két pontot is elvitt a Megyeri útról, és ha ez nem lenne elég, legutóbb a Tüskecsarnokban nagy meglepetésre a Hokiklub lőtt nekik egy hetest, pedig Saukko révén már öt és fél perc után náluk volt az előny - a szezonban már harmadik alkalommal kapituláltak a lila-fehérek a tabella utolsó előtti helyén álló HKB ellen.

Ezek alapján kijelenthető, hogy a lélektani előny nálunk van, amire ezúttal is nagy szükség lesz, hiszen a hazaiak is nagyon készülnek a meccsre - ilyen pofonok után ki ellen lehetne leginkább rendbeszedni az önbecsülést, ha nem az ősi rivális címvédő ellen egy Derbin.

Ami a tabellát és az aktualitásokat illeti, mind a Ferencváros, mind az Újpest számára fontos lenne a három pont megszerzése. A lilák egy győzelemmel, ha ideiglenesen is, de megelőznék a Gyergyót, így ők lépnének a tabella hatodik fokára, ami a legtöbb bónuszpontot jelentené a középszakasz alsóházi küzdelmeire nekik. A mieinknek ugyan komoly esélye van a második hely bebiztosítására, ami három bónuszpontot jelentene a felsőházi középszakaszra, de ezért matematikailag még dolgoznunk kell. Az alapszakasz utolsó erdélyi túrája előtt, ahol viszont szinte biztosan eldőlnek a lényegi kérdések, jó lenne minimum a most meglévő hatpontos előnnyel elutazni, az alapszakasz második hely pedig azt jelentené, hogy minimális hátrányból szállhatnánk harcba a nagy rivális Csíkszeredával a középszakasz első helyéért, és ezzel a playoff első kiemeléséért, ami egészen az esetleges fináléig pályaelőnyt jelentene a négy győzelemig tartó rájátszás-párharc(ok)ban.

Ami jó hír a mieinkkel kapcsolatban, hogy a nemrégiben visszatérő Anssi Rantanen után már Hajós Roland is játszott a legutóbbi, Gyergyó elleni mérkőzésen, sőt, a Myles Fitzgerald megüresedett helyére igazolt finn támadó, Aki Juusela is pályára lépett, így már csak a kezével bajlódó Farkas Simon visszatérésére kell várnunk.

18 órától jön tehát az alapszakasz negyedik, egyben utolsó UTE – FTC-Telekom összecsapása az Újpesti Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 33. forduló
UTE – FTC-Telekom
2020. január 8. szerda, 18.00, Újpesti Jégcsarnok

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin