2020. január 8.
Az újév első Derbije: az Újpesthez látogatunk
Férfi jégkorongozóink a 2020-as év harmadik mérkőzésén az Újpest vendégeként lépnek jégre.

Magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk mind a játékot, mind az eredményeket tekintve nagyszerűen kezdte az újévet, hiszen előbb a Hetényi Zoltán vezette debreceni védelemnek sikerült egy ötöst hinteni, majd három nappal később a Gyergyó volt a vendégünk, akikkel ugyan megszenvedtünk, de egy egygólos mérkőzésen őket is sikerült két vállra fektetni. Az idei évet tehát ott folytattuk, ahol az óévet abbahagytuk. A Ferencváros öt mérkőzés óta veretlen, ez pedig a leghosszabb élő sorozat a mezőnyben - még a harmadik helyen álló Brassó büszkélkedhet néggyel.

A folytatás közel sem lesz egyszerű Fodor Szabolcs csapatának. Első állomásként Újpestre látogatunk, majd a Derbi után rögtön, már Újpestről indulunk Erdélybe, a szezon harmadik keleti túrájára, ahol előbb pénteken a Gyergyóval, míg másnap azzal a Brassóval találkozunk, amely a legfőbb riválisunk az alapszakasz második helyéért folytatott harcban.

Szerda este viszont még vár ránk egy rangadó az ősi rivális ellen. Az az Újpest lesz az ellenfelünk, amely az idei szezonban még nem talált fogást rajtunk, rendre mi kerültünk ki győztesen az egymás ellen vívott csatákból. A két csapat első idei meccsére nem kellett sokat várni, rögtön szeptemberben, a liga második játéknapján találkoztak a felek a Megyeri úton, ahol Nagy Gergő a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt. A második és a harmadik mérkőzést Pesterzsébeten rendezték. Előbbit már a rendes játékidőben sikerült eldönteni, de a legutóbbi ismét hosszabbításba torkollott, ahol ugyancsak a kapitányunk lett a nyerőember, ráadásul még stílusosabbá is téve mindezt, a ráadásban szerzett "game winning goal" volt a 100. találata a ligában pályafutása során az alap- és középszakaszt figyelembe véve.

A szerdai összecsapást azonban nem szabad összehasonlítani azzal, amit december végén játszottunk. Az év utolsó Derbijén egy olyan Ferencváros futott ki a jégre, amelyik a karácsonyi pihenőt megelőző néhány mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Az Újpest ellen győztesen megvívott Derbi azonban megtörte a jeget, jöttek is sorban a remek eredmények, nem egyszer kifejezetten szellemes, jó játékkal megspékelve az ellentmondást nem tűrő helyzetkihasználást. Fodor Szabolcs tanítványai nem csupán fizikálisan, hanem mentálisan is remek állapotban vannak, hiszen ahogy említettük, négy igen komoly mérkőzést sikerült megnyerniük az elmúlt időszakban.

Az Újpest viszont közel sem jó formában várja az összecsapást. December utolsó meccsén ugyan hazai pályán legyőzték a Titánokat, de ezt követően a Gyergyó büntetőlövésekkel két pontot is elvitt a Megyeri útról, és ha ez nem lenne elég, legutóbb a Tüskecsarnokban nagy meglepetésre a Hokiklub lőtt nekik egy hetest, pedig Saukko révén már öt és fél perc után náluk volt az előny - a szezonban már harmadik alkalommal kapituláltak a lila-fehérek a tabella utolsó előtti helyén álló HKB ellen.

Ezek alapján kijelenthető, hogy a lélektani előny nálunk van, amire ezúttal is nagy szükség lesz, hiszen a hazaiak is nagyon készülnek a meccsre - ilyen pofonok után ki ellen lehetne leginkább rendbeszedni az önbecsülést, ha nem az ősi rivális címvédő ellen egy Derbin.

Ami a tabellát és az aktualitásokat illeti, mind a Ferencváros, mind az Újpest számára fontos lenne a három pont megszerzése. A lilák egy győzelemmel, ha ideiglenesen is, de megelőznék a Gyergyót, így ők lépnének a tabella hatodik fokára, ami a legtöbb bónuszpontot jelentené a középszakasz alsóházi küzdelmeire nekik. A mieinknek ugyan komoly esélye van a második hely bebiztosítására, ami három bónuszpontot jelentene a felsőházi középszakaszra, de ezért matematikailag még dolgoznunk kell. Az alapszakasz utolsó erdélyi túrája előtt, ahol viszont szinte biztosan eldőlnek a lényegi kérdések, jó lenne minimum a most meglévő hatpontos előnnyel elutazni, az alapszakasz második hely pedig azt jelentené, hogy minimális hátrányból szállhatnánk harcba a nagy rivális Csíkszeredával a középszakasz első helyéért, és ezzel a playoff első kiemeléséért, ami egészen az esetleges fináléig pályaelőnyt jelentene a négy győzelemig tartó rájátszás-párharc(ok)ban.

Ami jó hír a mieinkkel kapcsolatban, hogy a nemrégiben visszatérő Anssi Rantanen után már Hajós Roland is játszott a legutóbbi, Gyergyó elleni mérkőzésen, sőt, a Myles Fitzgerald megüresedett helyére igazolt finn támadó, Aki Juusela is pályára lépett, így már csak a kezével bajlódó Farkas Simon visszatérésére kell várnunk.

18 órától jön tehát az alapszakasz negyedik, egyben utolsó UTE – FTC-Telekom összecsapása az Újpesti Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 33. forduló
UTE – FTC-Telekom
2020. január 8. szerda, 18.00, Újpesti Jégcsarnok

Cikkajánló

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

A jégről a konditerembe: Hegyi Ádám, mint erőnléti edző

Bajnok hokicsapatunk rutinos hátvédje ezúttal ismét egy újabb oldaláról mutatkozott be – VIDEÓ!

Újabb két évig a Fradiban a hatszoros bajnok!

A hoki Erste Liga 2019-es döntőjének legértékesebb játékosa, Pavuk Attila 2022-ig hosszabbított az FTC-vel.

Hosszabbított a védelem oszlopa

Bajnok férfi jégkorongcsapatunk finn hátvédje, Lauri Kärmeniemi 2021 nyaráig biztosan a Fradi játékosa marad.

Hosszabbít a junior világbajnok támadó

Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

„Nagyon jó állapotban vannak” – hokis erőnléti felmérő

Kiss Áron erőnléti edző elvégezte az újabb szezonközi erőnléti tesztet bajnok hokicsapatunk játékosain – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most