2023. május 8.
Az utolsó felkészülési meccs jön az elit vb előtt
Kanada ellen játssza utolsó meccsét a válogatott mielőtt kiutazna Tamperébe az A csoportos vb-re - INTERJÚ!

A magyar férfi jégkorong-válogatott április első hetében kezdte meg a felkészülést a május 13-án kezdődő elit világbajnokságra. Az elmúlt öt hétben tíz felkészülési meccset játszottak a magyarok, ez idő alatt a szakmai stáb pedig igyekezett kialakítani a lehetséges utazókeretet, azon belül is a megfelelő sorokat. Már az első naptól a válogatottat másodedzőként segítő Fodor Szabolcs mellett két másik FTC-sportoló neve is szerepelt a keretben, Arany Gergely és Nagy Gergő is lehetőséget kapott, kapusunk azonban a második hét után távozott.

- Rengeteg munkát végeztek a srácok, nagyon le voltak terhelve. Sokan gondolhatják, hogy ezt most csak azért mondom, hogy megmagyarázzuk az eredményeket, de nem ez a célom vele! Napi két óra elméleti oktatás volt, reggel egy óra és délután is egy óra, közben kétórás jeges edzések voltak, amik jégkorongozóknak ilyen felkészülési időszakokban szoktak lenni, szezon közben ugye 40-45 perceket szoktak edzeni a játékosok – avatott be minket Fodor Szabolcs abba, hogy mi is történt a színfalak mögött az elmúlt öt hétben. - A vezetőedző és mi, a stáb is szeretnék, ha minden egyes játékelemben, az utolsó részig minden rendben lenne. Azon dolgozunk, hogy ezek az apró részletek a helyükön legyenek, de ehhez sok idő kell” – tette hozzá a Fradi vezetőedzője.

A szakmai stáb mellett a játékosoknak sem volt egyszerű az elmúlt időszak.

- Igyekeztünk minél jobb állapotba kerülni, az első pár hét arról szólt, hogy összecsiszolódjunk, fizikailag összeszedjük magunkat. Különböző edzettségi állapotokban érkeztek meg játékosok, volt, aki nem játszott egy hónapig, volt, aki beesett egy Erste Liga-döntőről, Sebők Balázs és Csányi Karol például még most érkeztek, most végeztek a klubszezonnal” – mondta el Nagy Gergő játékos szemmel visszatekintve az elmúlt több mint egy hónapra. - Nagyrészben azzal foglalkoztunk, hogy a védekező harmadbeli játékunk jó legyen, mert nem titok, hogy rengeteg időt fogunk tölteni a saját harmadunkban a világbajnokságon. Úgyhogy azt próbáljuk még fejleszteni, hogy minél hatékonyabbak legyünk a védekezésben.

A felkészülési időszak azonban elérkezett a végéhez, és már csak egy meccset játszanak a magyarok a kiutazás előtt, történetesen a szintén A csoportban szereplő, NHL játékosokkal a soraiban kiálló kanadai válogatott lesz az ellenfelünk a keddi meccsen az MVM Dome-ban.

- Én azt gondolom, hogy ez nem csak egy felkészülési mérkőzés, ez egy hokiünnep. Természetesen szeretnék felhasználni, mint felkészülési meccs, és úgy gondolom, hogy egyre jobban és jobban játszunk. Az utolsó szlovén meccsen már nagyon biztatók voltak jelek, sőt, a középső harmadot tudtuk dominálni egy nagyon jó szlovén csapat ellen – nyilatkozta Fodor Szabolcs a hétfői sajtónyilvános edzés előtt, majd hozzátette: - Próbáljuk tovább csiszolgatni az apró részleteket, amiről beszéltünk, de attól függetlenül a világ legjobb csapata ellen játszunk. Ez valamilyen szinten ünnep és felkészülés is, próbáljuk a kellemest a hasznossal összekötni.

Szerdán pedig már utazik is a csapat a finnországi Tamperébe, ahol Nagy Gergő pályafutása harmadik A csoportos világbajnokságán szerepelhet.

- Ez egy óriási megtiszteltetés! 2009-ben gyerekként válogattak be, és nagyon hálás vagyok, hogy arra a világbajnokságra elvittek. Aztán 2016-ban a saját generációval játszottunk, azokkal a srácokkal, akikkel együtt nőttünk fel, és most ugyanez a helyzet. Természetesen ez nagyon nagy kihívás – nyilatkozta jégkorongozónk. - Rengeteg olyan dolgot elért ez a brigád, amire nagyon büszkék lehetünk. Kétszer jutott fel ez a generáció az A csoportba, olimpiai selejtezőkön nagyon jó teljesítményeket nyújtottunk. Még egy dolog hiányzik ennek a generációnak, az, hogy az A csoportban bent maradjunk. Ez a célunk, ezért dolgozunk most már hetek óta. Azt gondolom, hogy képesek vagyunk rá! Ha egységesek vagyunk, tényleg oda figyelünk, és van egy adag szerencsénk is, akkor azt gondolom, hogy elérhető a dolog. Képesek vagyunk rá, bízom a csapatban! – zárta gondolatait játékosunk.

Fodor Szabolcs szerint nem lesz egyszerű dolga a magyaroknak a vb-n.

- Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, még arra sem, hogy bent maradjunk, de nem lennénk sportolók, ha nem próbálnánk meg elérni a lehetetlent. Azon dolgozunk minden nap, hogy minél több esélyt adjunk magunknak arra, hogy ez sikerüljön, és tudjunk pontokat, győzelmet szerezni. Ha jól játszunk, és nem jön össze, akkor a papírforma érvényesül, de ha látja a közönség és a szakma is, hogy küzdünk és hajtunk, akkor azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk.

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított az alapszakasz házi gólkirálya

Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a tavaly nyáron érkezett finn Aku Kestilä-val.

Újabb finn játékos távozik

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbít szerződést az előző szezon közben érkezett Matias Sointuval.

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin