2023. szeptember 26.
„Bíznunk kell a mostani légiós keretválasztásban!”
Megtartották az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóját, az FTC-Telekomot Hudák Gábor képviselte.

A Magyar Jégkorong Szövetség kedd délelőtt megtartotta hagyományos idénynyitó Erste Liga-sajtótájékoztatóját a Magyar Sportok Házában. A liga elnöke és a liga menedzsere mellett a bajnokság minden csapatának egy-egy vezetője kapott szót, akik sorban vázolták az előttünk álló szezonnal kapcsolatos terveiket és célkitűzéseiket. A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor szakmai igazgató jelent meg a sajtótájékoztatón.

Kezdésként Szőke Álmos összegezte a tavalyi szezont, és gratulált a Gyergyói Hoki Klubnak. Örült, hogy ilyen szoros playoffot hozott az előző idény, kiélezett volt a teljes előző idény, és bízik benne, hogy ez idén sem lesz másképp, ami még több nézőt fog kivonzani a meccsekre. A Szuperkupát látva bízik benne, hogy minden csapat a maximumot fogja kihozni magából. Kiemelte, hogy mindent megtesznek ők is azért a Magyar Jégkorong Szövetséggel együtt, hogy népszerűsítsék a magyar jégkorongot. Ennek érdekében folytatódnak a már előző szezonokban bevezetett tematikus meccsek, valamint igyekeznek új, semleges helyszíneken megrendezni a mérkőzéseket, mint például Ajka, Szombathely vagy Zalaegerszeg.

Ezt követően Somogyi Attila, az Erste Liga menedzsere köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy látva a tavalyi idényt, változtattak a bajnokság lebonyolításán. A legnagyobb változás, hogy eltörölték a rájátszás-kvalifikációt, helyette viszont az alapszakaszban bonyolítanak le 44 mérkőzést. Emellett a playoffban is eszközöltek némi változtatást, az idei évben már nem a csapatok választanak ellenfelet maguknak, hanem az alapszakaszban elért helyezés alapján alakulnak ki a párosítások.

Az FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor (képünkön) szakmai igazgató beszélt a tavalyi történésekről, valamint az idei új igazolásokról.

"Mint egy hullámvasút, olyan volt a tavalyi szezonunk. Az első bajnoki mérkőzéseket megnyertük, és nem volt semmi jele, hogy egy nehezebb időszak következik. Sajnos ez bekövetkezett, a csapaton belüli kohézió egyáltalán nem működött, ezért váltanunk kellett, és néhány játékostól megváltunk. Tudtunk újakat hozni, és ez sokat segített” – kezdte szakosztályunk szakmai igazgatója. - "Bíznunk kell a mostani légiós keretválasztásban! Nem könnyű, szerintem minden csapat vezetői egy kicsit vakon vannak, ugye az elmúlt évek kapcsolatait használjuk, és próbáljuk lecsekkolni a játékosokat. Bízunk benne, hogy ez idén jobban sikerült. Nem szeretnék semmit mondani, majd az idő eldönti, hogy idén jobbak lesznek-e. Az első siker azt jelenti, hogy talán sikerült jól választanunk."

A hazai klubidény szeptember 23-án, szombaton kezdődött a Szuperkupával, ahol a magyar bajnok FTC-Telekom 4-0-s győzelmet aratott a magyar kupagyőztes BJA HC felett a Tüskecsarnokban.

Az Erste Liga 2023/24-es kiírása szeptember 29-én indul négy mérkőzéssel, a Fradi október 1-jén, vasárnap hazai pályán kezdi meg a bajnokságot a DEAC ellen. A vasárnapi mérkőzést élőben közvetíti a televízió, a 14.05-kor kezdődő Erste Liga-mérkőzésre pedig már kaphatóak az online elővételes jegyek.

Cikkajánló

Győzelem Debrecenben

Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Először utazunk Debrecenbe

Magyar bajnok hokisaink vasárnap a szezonban először látogatnak a DEAC csapatához.

„Ez az a hangulat, amiben játszani akar egy sportoló”

A Vígh Balázs Vándorkupáért vívott hokiderbit két góllal eldöntő Adam Brady nyilatkozott a meccs után – VIDEÓ!

Győzelem a derbin, miénk a Vígh Balázs Vándorkupa

Férfi hokisaink rendkívüli izgalmak közepette, az 58. percben szerzett góllal nyertek 2-1-re az Újpest ellen.

A szezon első hazai hokiderbije jön

Az UTE elleni pénteki Erste Liga-meccsnek ezúttal nagyobb tétje van, a Vígh Balázs Vándorkupáért lépünk jégre.

„A csapategység rengeteget számít, mindennek az alapja”

Eddig rendkívül eredményes férfi hokisaink vezetőedzőjével beszélgettünk klubról és válogatottról – INTERJÚ!

Kiütéses győzelem, átvettük a vezetést a tabellán

Férfi hokisaink 7-1-re győztek a Brassó ellen a Tüskecsarnokban, és az Erste Liga tabellájának élére ugrottak.

Elhunyt Némon János

Egykori jégkorongozónk 80 évet élt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin