2019. augusztus 23.
Biztató játékkal, de vereséggel távozunk Nyitráról
Férfi hokisaink ezúttal a HK Nyitra vendégeként léptek pályára, ahol 3-2-es vereséget szenvedtek.

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Ferencváros jégkorongcsapatának szurkolótábora erre a napra várt már nagyon régóta. A magyar bajnoki címet 22 év után visszahódító, az Erste Liga történetében először aranyérmet szerző FTC-Telekom számára véget ért a hosszú szünet. A fárasztó, kőkemény konditermi edzések, az augusztus 5-ei első jégrelépés után ismét tétmeccsen bizonyíthattak a fiúk.

A Fradi a Visegrád Kupában kezdte meg a tétmeccsek hosszú sorát, méghozzá annak a Nyitrának az otthonában, amely az utóbbi években szó szerint szárnyalt hazai porondon. Előbb 2016-ban bajnoki címig jutott, majd két évvel később az alapszakasz győzteseként szereztek bronzérmet, hogy aztán 2019-ben ismét döntőt játszhasson. De azt sem szabad elfelejteni, hogy ma este címvédőként léptek jégre, hiszen egy évvel korábban ők nyerték a Visegrád Kupát.

A közel teltházas Nitra Arénában a hazai szurkolók kitettek magukért, hatalmas ujjongás kísérte kedvenceik minden megmozdulását már a bemelegítés alatt is. A játékosok tudták, hogy mit kell tenni, így nagyon bekezdtek az első harmadban. Gyakorlatilag 25 másodperc után Aranynak kétszer is közbe kellett avatkoznia, hogy ne örüljenek a szlovákok. Folyt, csordogált a találkozó, majd két perc elteltével Aranynak ismét két komolyabb védést kellett bemutatnia Blackwater lövései után. Extraligás ellenfelünk folyamatosan rohamozta a kapunkat, de Arany eszén nem tudtak túljárni. Nem sok kellett a mieinknek sem, Tóth Richárd tesztelte a hazaiak portását. Pár pillanattal később jött az első emberhátrányunk: Pozsárt szórta ki a játékvezető, de ezt megelőzően hazai oldalról is volt egy hasonló szabálytalanság, azt nem büntette a sípmester. A hazai fórt Rais próbálta meg érvényesíteni, de Arany továbbra sem adta meg magát. Nyitrai oldalon is jött a kiállítás, Slobodát küldték ki két percre. Az első harmad kőkemény játékot hozott, de a gól hiányzik, így 0-0-val mentek pihenőre a csapatok.

A fordulás után jobban jöttek ki a mieink, sokkal nagyobb elánnal kezdtek bele ebbe a játékrészbe. A hazaiak fokozatosan próbálták visszavenni a találkozó irányítását. Szándékukat egy lövéssel jelezték, de ahogy eddig, úgy most sem tudtak túljárni a parádés teljesítményt nyújtó Arany Gergely eszén. Hét perc után meg lett a Fradi játékának az eredménye: Kulmala Rasmus passza után Tóth Gergő verte be a korongot a hazai kapuba (0-1). A szlovákok a bekapott gól után ismét megpróbáltak magasabb fokozatra kapcsolni, de ennek csak az lett az eredménye, hogy Kerbashiant két percre kiküldte a játékvezető. Nem tudtuk kihasználni az emberelőnyünket, sőt, miután letelt a hazaiak büntetése, tőlünk Karmeniemi töltött két percet a büntetőpadon. Rögtön ki is használhatták volna az előnyt, de egy kapu előtti kavarodás után végül sikerült felszabadítanunk. A hazaiak próbáltak nyomást helyezni a mieinkre, de egy korongszerzés után Kulmala vette célba Hanuljak portáját, de a kapus résen volt. Az eredmény nem változott, 1-0-s előnnyel mehettünk pihenőre.

A záró játékrész nem úgy kezdődött, ahogy azt elterveztük: másfél perc elteltével azt hittük sikerült felszabadítani, de Ráczhoz került a korong, aki kegyetlenül bebombázta a kapunkba (1-1). Vérszemet kapott a házigazda, folyamatosan jöttek a támadások, majd hat perccel az előzőre jött az újabb hazai gól: a jobb sarokból passzolták vissza a pakkot, amit Korím lőtt a kapunkba, ezzel megfordítva az eredményt (2-1). Itt még nem volt vége: előbb Tóth Gergelyt szórták ki, majd alig, hogy ezt kivédekeztük, Jászai is a büntetőpadon találta magát, amit már nem hagyott szó nélkül a Nyitra, Rais vette be Arany kapuját (3-1). A Fradi szív vitte előre a fiúkat, nem hagyták annyiban. Négy perccel a találkozó vége előtt Farkas lódult meg a kapu irányába, eleresztett egy lövést, amit Hanuljak még védeni tudott, de a kipattanóra Roczanov Dezső odaért, és kíméletlenül kihasználta a lehetőséget (3-2). Az egyenlítés érdekében az utolsó percet kaput nélkül hozta el Fodor Szabolcs gárdája, de az egalizálás nem jött össze, maradt a 3-2.

A találkozó után a csapat vezetőedzője, Fodor Szabolcs értékelte a mieink teljesítményét:
„Megint egy jó tempójú meccsen vagyunk túl, ráadásul egy nagyon jó ellenfelünk volt. Sajnos megint késtünk egy baleset miatt, így nem is tudtunk úgy odaállni az elején. Az első öt percben Arany Gerinek kellett nagyokat fognia, de átvészeltük ezt az időszakot, és úgy gondolom egyenrangú ellenfelei voltunk a Nyitrának. Nagyon jó meccs volt, nagyszerű hangulattal. A srácok előtt le a kalappal, ismét mindent beleadtak. A szlovák csapatok előbb kezdik a felkészülést, ez látszott is a meccs végén, de nem most kell jónak lennünk a meccsek végén, hanem majd három hét múlva, ha az Erste Ligát kezdjük. Mindent összevetve biztató volt, erre kell építeni, és majd jön a győzelem is.”

A meccset követően a csapatok eredménytől függetlenül játszottak egy büntetőpárbajt: Fominykh lövését Arany védte, akárcsak a túloldalon Tóth Adriánét, majd Hrusik lőtt fülé, Nagy Gergő a vasat találta el, Kollárral szemben ismét Arany diadalmaskodott, Myles Fitzgerald próbálkozása szintén a kapusban halt el, Minarik is csak Arany tudását tesztelte, akárcsak Kulmala a túloldalon, végül Kerbashian lőtte be a sajátját, míg náluk Tóth Gergely hagyta ki a maga büntetőjét, így a spontán párbajt a HK Nyitra nyerte.

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa
HK Nyitra – FTC-Telekom 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)
Nitra Aréna
HK Nyitra: Hanuljak (Simboch) - Mezei, Rais, Olsen, Pupak, Sloboda, Versteeg, Korím, Rácz – Blackwater, Fetkovic, Scheidl, Kollár, Kerbashian, Fominykh, Simun, Csányi, Patoprsty, Minarik, Caladi

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Sarcia, Hegyi, Tóth Gergely, Jászai, Pozsár, Tóth Re. – Kulmala, Nagy G., M. Fitzgerald, Tóth Ad., Switzer, Tóth Ri., Németh A., Hajós, Pavuk, Roczanov, Farkas.

Gólszerzők: Rácz, Korím, Rais, illetve Tóth G., Roczanov D.

Cikkajánló

Turbucz-dupla, győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk 3-1-es győzelmet aratott Ajkán a FEHA19 csapata ellen.

Ajkán zárjuk az Erste Liga alapszakaszát

Csapatunk a FEHA19 együttesével találkozik az utolsó alapszakasz-meccsen, immár biztos továbbjutóként.

Győzelem Miskolcon, ott vagyunk a rájátszásban!

Férfi hokisaink a DVTK elleni 4-2-es győzelmükkel biztosan az első hatban zárják az alapszakaszt.

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin