2022. október 13.
„Borítanunk kell a papírformát, de meg akarjuk tenni!”
Magyar bajnok férfi hokisaink hosszú utazás után érkeztek meg a Kontinentális Kupa helyszínére – VIDEÓ!

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk a bajnok jogán 2022-ben is ott lehet az egyik legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, az IIHF Kontinentális Kupában. Az FTC-Telekom 2019-ben 19 év után tért vissza az európai porondra, ahol rögtön klubtörténeti bravúrt végrehajtva továbbjutott csoportjából a dél-tiroli Rittenben, így nem sokkal később Dániában a legjobb nyolc között szerepelhetett. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a sorozatot, majd tavaly a Fradi először a kupa történetében Budapestre hozott egy csoportot, és három meccsen két győzelmet aratva észt, ukrán és lett ellenfelekkel szemben egy hajszálra volt attól, hogy ismét megcsinálja a bravúrt, és továbbjusson.

A Fradi 2022-ben is erre a bravúrra készül, vagyis ott akar lenni a harmadik körben, a legjobb nyolc között. Ehhez azonban ezúttal is borítania kell a papírformát, hiszen az ellenfelek között ott van a francia bajnoki ezüstérmes is, amely az idei évben a Ducs d’Angers együttese. A francia bajnokság erejét mutatja, hogy van egy kvótájuk a rendkívül szűk európai hokielitet felvonultató Bajnokok Ligájában, így a bajnok Grenoble ott indult . A címerében egy fülesbaglyot megjelenítő angers-i együttes – amely innen kapta nevét is, a „duc” szó a herceg, fejedelem mellett fülesbaglyot is jelent – 1982 óta működik, és 1992-től kezdve, vagyis harminc éve szerepel a francia élvonalban, a Ligue Magnus-ben. A piros-fehér-kékek eddig ötször jutottak be a francia elitliga döntőjébe, igaz, megnyerniük egyszer sem sikerült. Keretük így is bivalyerős, kilenc kanadai és egy amerikai játékosuk mellett olyan francia kiválóságokat vonultatnak fel, mint a csapatkapitány, a francia válogatott Robin Gaborit, vagy a szintén válogatott Cédric Di Dio Balsamo, Nicolas Ritz, Maurin Bouvet, Marius Serer, Vinvent Llorca, Kévin Dusseau és Antonin Manavian (utóbbi neve Székesfehérvárról és az osztrák ligából lehet ismerős).

Persze nem elég a bivalyerős francia együttes ellen a bravúr, hiszen ha az megvan, akkor szombaton még mindig ott van az Erste Liga-címvédője, az elmúlt években a Fradi nagy riválisa, a Sport Club Csíkszereda, amely a román bajnok jogán indulhatott idén a Kontinentális Kupában, és a sorsolás szeszélye folytán Franciaországban is összecsap a Ferencvárossal. S bár a csíkiak kerete egyértelműen gyengült a nyáron, sok távozó vagy visszavonuló klasszis pótlása nem megoldott, egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél, pláne nem egy ekkora presztízsű mérkőzésen. Rajtuk kívül pedig a horvát bajnok KHL Sisakkal is meg kell mérkőzni – igaz, aki ebből a csoportból szeretné megszerezni a továbbjutást érő első helyet, annak azért ezt a feladatot abszolválnia kell.

A méltán híres francia Loire-völgy egyik ékszerdobozában, Angers-ban székelő csapatot a hazai pálya és közönség előnye is segíti, egészen biztos, hogy a néhány éve átadott, több mint 3000 férőhelyes Iceparkban fergeteges hangulat lesz a mérkőzéseken, így a péntek 20.00-kor kezdődő Fradi elleni összecsapáson is. A cél viszont nem lehet más, mint valahogy kicsikarni a bravúros győzelmet.

Ahhoz, hogy az FTC-Telekom ezért küzdhessen, nehéz és fárasztó út vezetett. A csapat csütörtök reggel 5.00-kor indult útnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Tüskecsarnoktól, ahonnan több mint kétórás repülőót vezetett Párizsba, onnan pedig még négy órát kellett buszozni a célállomásig. Az ebédet és a rövid pihenőt követően átmozgató edzés volt a program a torna egyébként minden igényt kielégítő helyszínén, amely után Tóth Adrián nyilatkozott a FradiMédiának.

A Ducs d’Angers – FTC-Telekom mérkőzés, amely akár arról is dönthet, marad-e még esélyünk szombaton és vasárnap a továbbjutásért küzdeni, pénteken 20.00-kor kezdődik az angers-i Iceparkban. Szurkoljunk a Fradi hokisainak az újabb szenzációért!

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin