2021. október 16.
Brassóban zárjuk az első erdélyi túrát
Magyar bajnok férfi hokisaink vasárnap koraeste első idei erdélyi pontjaikért lépnek jégre.

Eddig nem sikerült fényesen magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk számára az Erste Liga 2021/22-es idényének első erdélyi túrája. Ugyan többször írtunk már róla, hogy egy ilyen túra mindig erőltetett menet minden csapat számára, hiszen hosszú és rázós utat követően, kívül a komfortzónán, több éjszakát idegen helyen töltve kell négy nap alatt három kőkemény meccset megvívni élcsapatok ellen, azért annál, amit az idei első utazás első két meccsén láthatott a közönség, talán azért többet várt mindenki. Annál is inkább, hiszen éllovasként, zsinórban hat veretlen meccsel a háta mögött vágott neki az útnak a Ferencváros, ennek tükrében mindenképpen némi csalódásra ad okot a 0-5 és az 1-4 a Csíkszereda és a Gyergyó ellen, még akkor is, ha a liga két élcsapatáról van szó.

Vasárnap este Brassóban zárul az út, onnan már hazafelé veszi az irányt az FTC-Telekom, és most már nem csak lehet, de kell is javítani. Nem csak az önbecsülés miatt, de amiatt is, mert jelenleg a tabella negyedik helyéig csúsztak vissza a mieink, és ha lépést akarnak tartani az élmezőnnyel, muszáj lesz pontokat begyűjteni.

Mondanunk sem kell, ez sem lesz könnyű feladat egyáltalán. A szintén 22 ponttal, igaz, eggyel több lejátszott meccsel a tabella harmadik helyén álló Corona ugyanis ugyanúgy lépést szeretne tartani az élmezőnnyel, ráadásul ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a tavalyi ligadöntős idénre is erős keretet rakott össze. A kiváló kanadai szakember, Dave MacQueen az állandóságot képviseli a szakmai stábban, míg a Miskolcról érkező Strenk Hunor személyében Extraliga-tapasztalattal is bíró edző lett a segítője. A távozók oldalán is voltak ugyan nagy nevek a nyáron, nem kell mást említeni például, mint az azóta már éppen a Fradiban remeklő Cody Fowlie-t és Josh McFaddent, vagy a Gyergyóba távozó Tranca Dánielt, esetleg Péter Balázst. A romániai bajnok, Erste Liga-döntős keret gerincét viszont sikerült együtt tartani, és hozzájuk olyan játékosok csatlakoztak, mint a Gyergyóból érkező Timur Raszulov, a Galacon a pontokat jó ütemben termelő cseh-román Patrik Machala, a 33 éves kőkemény kanadai támadó Garet Hunt, a KHL-ből érkező 34 éves orosz Gyenyisz Oszipov, a német harmadvonalból szerződtetett csíkszeredai születésű Kovács Mátyás, a DEL2-ben remekül teljesítő kanadai Nick Huard, az EBEL-ből és az Extraligából is ismerős Brock Trotter, vagy a 35 éves amerikai Patrick Mullen. Az ezúttal is komoly légiósneveket felvonultató keret eddig jól teljesít, 11 meccsen 7 győzelem mellett egy hosszabbításos és mindössze három rendes játékidős vereség a mérleg.

Magyarországi túrájáról visszatérve hazai jégen a Brassó először ugyan egy thrillerszerű csatában 5-4-re kikapott a Gyergyótól, utána viszont az elmúlt napokban a DVTK-t 7-2-vel, a DEAC-ot 4-2-vel küldte el, és biztosak lehetünk benne, hogy a Ferencváros ellen is otthon akarják tartani a pontokat. Ehhez persze a mieinknek is lesz egy-két szavuk. Hogy sikerül-e ponttal hazatérnünk Erdélyből, kiderül vasárnap magyaroszági idő szerint 17.30-tól, élő közvetítés IDE KATTINTVA, 5 euróért.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Corona Brassó – FTC-Telekom
2021. október 16. vasárnap 17.30 (magyarországi idő szerint), Olimpiai Jégpálya, Brassó
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT (5 euróért)

Cikkajánló

Elképesztő tétje van a szombati Derbinek

Férfi hokisaink számára a tabella első helye a tét szombaton Újpesten és hétfőn a Csíkszereda ellen.

A Fradi rekorder hokisa éhes a további sikerekre

Október 31-e óta Tóth Adrián az Erste Liga történetének legeredményesebbje, nem elégszik meg ennyivel – VIDEÓ!

Mikulás-napi programok várnak a hétfői hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a rivális Csíkszeredát fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

Magabiztos győzelemmel hangoltunk a szombati derbire

Férfi jégkorongozóink hazai jégen 5-1-re győzték le a Corona Brassót, szombaton jön a derbi!

Kétarcú csapatot fogadunk a Tüskecsarnokban

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink a Corona Brassó ellen folytatnák jó sorozatukat.

Jégkorong Erste Liga: a Fradié a hét játékosa!

Magyar válogatott kapusunkat, Arany Gergelyt választották az elmúlt hét játékosává az Erste Ligában.

Elmarad az Újpest elleni jégkorong kupavisszavágó

Az újpestiek sérülések és betegségek miatt nem tudnak kiállni, így a Ferencváros jut a januári négyes döntőbe.

Sikerült a visszavágás, hibátlan hetet zártak hokisaink

Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re legyőzte a DEAC-ot és visszavágott a másfél héttel korábbi vereségért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most