2019. február 23.
Büntetőkkel kaptunk ki a tét nélküli meccsen
Férfi jégkorongcsapatunk háromgólos hátrányból egyenlített, majd büntetőkkel maradt alul Csíkszeredában.

A saját szemszögéből nézve már nem volt tétje a középszakasz erdélyi túrája utolsó mérkőzésének a Csíkszereda ellen az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata számára, ám mégis könnyű volt kellő motivációt találnia a mérkőzésre Fodor Szabolcs együttesének. Egyrészt, az egész alapszakasz a két csapat rivalizálásától volt hangos, így hiába a Sportklub látványos mélyrepülése a középszakaszban, a nagy ellenfél otthonában megszerzett pontok igen komoly presztízsértékkel bírnak. Ráadásul, a Csíkszereda csak akkor ugorhatott előre az ötödikről a harmadik helyre, ha legalább hét gól különbséggel legyőzi a Fradit, ami a lehetetlen kategóriájába tartozott, de a negyedik helyhez, és így a minden bizonnyal a Brassó ellen megvívandó negyeddöntős párharcban a pályaelőnyhöz is legalább két pontot kellett szerezniük, így egy győzelemmel alaposan megnehezíthettük volna a dolgukat.

A Vákár Lajos Műjégpálya közönsége a szokásos pokoli hangulatot varázsolta a csarnokba, de a mérkőzés első perceiben a Csíkszereda nem a tőlük hazai jégen megszokott hatalmas lendületet vitte a jégre, mi pedig jól kontrolláltuk az eseményeket. Sőt, ezen a pályán meglepő módon a találkozó során a mieink kerültek emberelőnybe, ám Belov kiállítása után 14 másodperccel Hegyit is kiszórták gáncsolásért, igaz, véleményes volt az eset, ugyanis az egész abból indult ki, hogy Bíró Tamás a tenyerébe fogott koronggal meglódulva szerzett előnyt védőnkkel szemben. Ugyan őt is leküldték a játékvezetők, de azon sem csodálkoztunk volna, ha Hegyi maradhat a jégen. Nem maradhatott, de négy a négy ellen sem alakult ki komoly helyzet. Próbáltuk tartani a korongot, és amennyire lehet, irányítani a játékot, a hazaiak fokozatosan ébredtek fel, és kezdtek el egyre gyorsabb akciókat vezetni. Sőt, előttük adódott az első ziccer, egy eladott korong után Panov ugrott ki egyedül, ám Arany hatalmasat védett egy az egyben. A 9. perc elején Perrierre egy teljesen ártatlan helyzetben intettek egy kiállítást, majd a késleltetett előny alatt rászórtak még egyet, így 2+2 perc lett belőle. Megkaptuk tehát az itt megszokott nyomást, ám a hazaiak ezzel sem tudtak élni. Remekül védekeztük ezt az emberhátrányt, sőt, még helyzetbe is tudtunk kerülni, Switzer lövését azonban fogta Lundström. Ami nem ment emberelőnyben, összejött azonban egyenlő létszámnál: Papp Szabolcs kékvonalas lövéséből Arany a zavarórepülések miatt nem sokat láthatott, a korong számunkra szerencsétlenül pattant a hálónkba a 15. percben. Bosszantó gól volt, ugyanis remekül kontrolláltuk eddig az eseményeket… A gól meghozta a hazai csapat és a szurkolók kedvét is, de nem törtünk meg, azonban a 18. perc végén elérkezett az újabb véleményes pillanat: egy hazai akció során Becze Tihamér akasztott be Perriernek, ezt simán elengedték a zebrák, majd Perrier törlesztését lefújták kései ütközésnek… A Sportklub némi teketóriázás után élt is az emberelőnnyel, újabb szerencsés Papp-lövéssel… (2-0)

A játék képét nézve rendkívül bosszantó volt a hazaiak kétgólos vezetése, az első szünetben azonban Fodor Szabolcs mégsem a véleményes ítéleteket emelte ki csapatunk számára, hanem a védekezési hibákat és a sebességet – sokkal több blokkot kért a szeredai lövéseknél, valamint a tempó fokozását. Ezt meg is tették a mieink, sőt, már a 22. percben emberelőnyhöz jutottak, Panov szabálytalansága után. Ez kihasználatlanul maradt, a hazaiak pedig kevés helyzetükből is büntettek, Részegh révén a 26. percben már 3-0-ra vezettek. El kellett kezdenünk minél hamarabb lőni, ha nem akartuk, hogy elússzon a mérkőzés – ezt meg is tettük, Jászai jól eltalált korongjával alig egy percen belül felzárkóztunk 3-1-re. Nem csökkent azonban a nyomás rajtunk – lényegében rögtön a váratlan szépítő gólunk után ismét egy érthetetlennek tűnő kiállítás jött ellenünk, ezúttal Nagy Gergőt büntették. Ezt most ezúttal jól védekeztük le, a 30. percben pedig visszakaptunk valamelyest az eddigiekből: Flinta Botondot egy szabálytalanság utáni sportszerűtlen magatartás miatt 2+2 percre küldték ki. Több lövésünk és lehetőségünk is volt a négy percnyi előny alatt, érezhető volt, hogy döntő lehet, betalálunk-e ebben a periódusban, hiszen ki tudja, kapunk-e még ennél nagyobb esélyt. Nos, nem jött össze a gól, ez pedig kissé feszültté tette a mieinket. Egy támadás és egy lövés végén Lundströmről kipattant a korong, a kavarodásban összeakadtak néhányan a kapu előtt, majd a hazai védők kissé vehemensen védelmezték hálóőrüket, néhány pofon is elcsattant, aminek következtében az egész túrán rendkívül agilisan játszó Pavuk hívta táncra ellenfelét. A játékvezetők még a bunyó előtt közbeavatkoztak, így elmaradt a nagyobb látványosság. A 39. percben újabb esélyt kaptunk, Belovot 2+10 perccel büntették, amit a harmad végéig már nem tudtunk kihasználni, így áthúzódó előny lett belőle, a játék képe, és a lövések száma alapján pedig minden esélyünk megvolt rá, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe. (3-1)

Olyannyira volt esélyünk, hogy a záró harmad második percében szépítettünk is, Pavuk lépett ki egyedül, elsőre még Lundströmről kijött a korong, de másodszorra bevágta. Teljesen kiegyenlített volt a játék, továbbra is minden esélyünk megvolt az egyenlítésre is, ám sajnos megint elment kettővel a Csíkszereda, hiába védekeztünk ki egy újabb emberhátrányt, egy gyors akció végén Fodor Csanád betalált. Ismét mi kaptuk az emberhátrányt, ezúttal Sarciát látták szabálytalannak, de nem tudtak élni vele a hazaiak. Az 54. percben megint betaláltunk, Jászai második gólját szerezte a mérkőzésen. Nem telt el egy perc sem, és, mondhatni, menetrendszerűen, mehetett is a büntetőpadra. Ezt is kivédekeztük viszont, a hazaiak csak egy csengő kapuvasig jutottak, ami eldönthette volna a meccset, de nem ment be. Leperegtek a percek, és készültünk lehozni Aranyt a pályáról. Nagyon nem jött ki jól a játék és a korongbirtoklás, mindössze 46 másodperccel a vége előtt tudott kapusunk elindulni lefelé a jégről, ám egy másodpercre rá Nagy Gergő megszerezte az egyenlítő találatot! Óriásit dolgoztunk ezért az egyenlítésért, a hátralévő másodperceket pedig hiába nyomta meg a Sportklub, jól blokkoltunk, és kiharcoltuk a hosszabbítást.

A ráadás Részegh kiugrásával, és Arany újabb hatalmas bravúrjával indult, majd a túloldalon a mieink ütöttek vasat. Sőt, Roczanovnak is egy az egy ellen volt lehetősége, de Lundström is nagyot fogott. A zebrák mindent megtettek a hazaiakért, 29 másodperccel a vége előtt Perriert egy ártatlan ütközés után állították ki, majd biztos ami biztos, reklamálása után sportszerűtlen magatartásért még egy két percet rádobtak, de a Csíkszereda nem tudott élni a négy a három elleni lehetőséggel, így jöhettek a büntetők. Sokáig vezettünk a párbajban, köszönhetően a jó befejezéseknek és Arany védéseinek, ám két hiba után az utolsó párnak 2-2-vel mentünk neki. A mieink kihagyták, Bíró Tamás belőtte, így a Sportklub végül megszerezte a második pontot, és ezzel kiharcolta a tabellán a negyedik helyet, és a vele járó pályaelőnyt a negyeddöntőre.

A Ferencváros most buszra száll, hazautazik, majd a vasárnapi pihenőnap után hétfőn megkezdi az edzéseket, immáron a negyedöntőre. Hogy ki lesz az ellenfelünk, melyik csapatot választja a szakvezetésünk a Brassó-Fehérvár-Gyergyó-Vienna Capitals II négyesből, kiderül hétfőn 13.00-tól, a Magyar Jégkorong Szövetség sajtótájékoztatóján.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom 5-4 (2-0, 1-1, 1-3, 0-0, 1-0 - büntetők után)
Sportklub Csíkszereda: Lundström (Onodi) – Belov, Papp Sz., Becze, Taratuhin, Valchar – Gecse, Sulakov, Bíró T., Fodor Cs., Panov – Farkas T., Flinta, Részegh T., Rokaly N., Rokaly Sz. – Győrfy, Casaneanu, Egyed, Horváth. Vezetőedző: Vaclav Novak.
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Kärmeniemi, Rantanen, Nagy G., Rafaj, Tóth A. – Jászai, Perrier, Pavuk, Switzer, Tóth Re. – Hegyi, Sarcia, Dósa, Roczanov, Tóth G. – Lengyel, Farkas S., Hardi, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (12:12, 9:10, 14:10, 2:4, 1:0) 38:36
Védések: (12:10, 9:8, 7:13, 4:2) 32:33 / 88.89% : 86.84%
Kiállítás percek: (4:8, 18:4, 0:6, 0:4) 22:22
Emberelőny kihasználás: (8 / 1) 12.50% / (5 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 5) 100.00% / (1 / 8) 87.50%
Gólszerzők: Papp Sz. (14:48, Valchar, Taratuhin), Papp Sz. (19:01, EE, Valchar, Becze), Részegh T. (25:16, Flinta), Fodor Cs. (47:44, Bíró, Panov), Bíró T. (65:00, győztes büntető), illetve Jászai (26:43, Nagy G.), Pavuk (41:14), Jászai (53:47, Rafaj, Switzer), Nagy G. (59:15, Tóth A.)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin