2020. december 2.
Célkeresztben a DEAC: visszavágnánk a szezonnyitóért
Férfi jégkorongcsapatunk a 2020/21-es idényben másodszor találkozik a DEAC csapatával, ezúttal hazai jégen.

Igazi Fradi-nap lehetne december 2-a: ezen a napon 21:00-tól az FTC férfi labdarúgócsapata fogadja a Puskás Arénában az FC Barcelonát az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, de előtte, mintegy a fantasztikus BL-menetelés felvezetéseként a szurkolók számára magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk játszik fontos Erste Liga-mérkőzést a Tüskecsarnokban. Alakulhatott volna úgy is, hogy mindkét csapat telt ház előtt szerepel, hiszen a fradisták a hokirangadó után kényelmesen átértek volna egyik helyszínről a másikra, így aki mindkét meccsre kíváncsi lett volna, nem kellett volna fájó döntést meghoznia. A koronavírus-járvány, mint 2020-ban, ezt is felülírta, így a jégkorongozók és a labdarúgók is zárt kapuk mögött játsszák le a maguk meccsét, azonban így is mindkét találkozó kiemelt jelentőségű, a szurkolók pedig kárpótlásul az M4 Sport képernyőjén egymás után mindkettőt élőben követhetik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a pandémia miatt folyamatosan átalakuló és csúszó versenynaptár miatt az Erste Liga vezetősége úgy döntött, ebben a szezonban eltörli a bajnokság középszakaszát, a rájátszás mezőnyét és kiemeléseit pedig az alapszakasz végeredménye határozza majd meg. Így minden alapszakasz-meccs jelentősége felértékelődött, egyetlen csapat sem érheti be azzal, hogy „valahogy” becsússzon a felsőházba, és a formáját a középszakaszra és a playoffra időzítse, mindenki folyamatos fejlődésre van „ítélve”.

Az ellenfél ráadásul az a DEAC, amelyik jelenleg a tabella negyedik helyén áll, de mindössze három ponttal van lemaradva a második helyen álló Fradi mögött, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Ismerjük emellett a hajdúságiak erejét, az idei első mérkőzésünket ugyanis éppen Debrecenben játszottuk még szeptember 25-én. Akkor azt láthattuk, hogy a hazaiak képesek voltak 0-3-as hátrányból felállni, és végül hosszabbításban meg is nyerték a találkozót. Igaz, árnyalja a képet, hogy az akkori Ferencváros még finoman szólva sem volt késznek nevezhető a tétmérkőzésekre. A koronavírus-járvány a meccs előtti időszakban érte el első hullámban a mieink öltözőjét, ez pedig teljesen felborította a felkészülést. A csapat tagjai csak a meccs előtt egy-két nappal edzettek először együtt, teljes kerettel, és az augusztus 21-ei DAB elleni felkészülési mérkőzés után nem is játszottak meccset a debreceni szezonrajtig. A DEAC-nak viszont volt lehetősége mind felkészülési, mind éles Erste Liga-meccseken hangolódni a találkozóra.

Most azért egy fokkal más a helyzet: a debreceniek formája ingadozó, az elmúlt hat mérkőzésükből mindössze hármat tudtak megnyerni, és hazai jégen ki tudtak kapni 5-1-re az addig nem túl acélos formát mutató, rendkívül fiatal Vasastól. Az FTC-Telekom ezzel szemben október 24-e és november 20-a között zsinórban hat meccset nyert, többek között legyőztük a listavezető MAC HKB-t és nyertünk egy Derbit is, majd ugyan Brassóban hagytunk két pontot egy végletekig kiélezett hosszabbításos meccsen, ám a múlt hét egyetlen találkozóján magabiztos játékkal, szinte végig vezetve simán nyertünk Dunaújvárosban, és tovább vadászunk a tabella első helyére. Az idei szezonban ráadásul egyelőre Hetényi Zoltán sem mutatja azt a mágikus formát, amire az elmúlt két idényben képes volt: bár szoros versenyben, de 10 végigvédett meccsen kapott 30 góllal, 92,5%-os védési mutatóval egyelőre csak az ötödik helyen áll a liga kapusrangsorában. Az ő teljesítménye márpedig hagyományosan meghatározó az FTC-DEAC meccseken, amelyeken általában sokszorosan túllőjük a kontrákra építkező debrecenieket (ez alól kivétel volt a két csapat szeptemberi meccse, de a már taglalt okokból az a Fradi-támadószekció nem mérhető össze a mostanival). Ettől függetlenül pontosan tudjuk, hogy nagyon veszélyes ellenfélről van szó, akiknek játékosaira nagyon oda kell figyelni. Főleg Jakub Izackyra, a debreceniek cseh támadója 12 meccsen 7+9 pontot hozott össze. Rajta kívül Novotny Dominik, Jan Dalecky és Hári Norbert is hozzák a pont/meccs átlagot.

Hogy csapatunknak sikerül-e otthon tartani mindhárom pontot a DEAC ellen, kiderül szerdán 17.15-től a Tüskecsarnokban, zárt kapuk mögött, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC
2020. december 2., szerda 17:15
Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin