2019. szeptember 13.
Címvédő hadjárat: a Gyergyó ellen kezdjük a bajnokságot
Férfi hokisaink címvédőként vágnak neki a 2019/20-as idénynek. Pénteken a Gyergyó ellen kezdődik a menetelés.

Eljött a nap, amire a Ferencváros jégkorong szakosztálya és a szurkolók vártak: kezdődik a címvédő hadjárat! A 22 év után visszahódított magyar bajnoki cím, valamint a történelmi Erste Liga-győzelem után továbbra is sikerre éhes a Ferencváros, amely az aranyéremnek köszönhetően megkapta a nyitómérkőzés rendezési jogát.

Az FTC-Telekom ellenfele a 2019/20-as idény első összecsapásán az alaposan megerősödött Gyergyói Hoki Klub lesz. A komoly hokimúlttal rendelkező gyergyóiak jelenlegi formájukban a tavalyi idényben csatlakoztak az Erste Ligához, harmadik erdélyi csapatként a Csíkszereda és a Brassó után. Nem is szerepeltek rosszul első idényükben, hiszen az alsóházból kiharcolták a rájátszásba kerülést, ahol a DEAC-cal emlékezetes, hetedik meccsbe torkolló, komoly indulatokat kiváltó párharcban maradtak csak alul. Most azonban komolyabb tervekkel vágtak bele az új idénybe.

A nyári uborkaszezont nem vette félvállról az ottani vezetőség: edzőváltáson, és alapos keretátalakításon esett át a csapat, mindezt úgy, hogy a kulcsemberek megmaradtak. Leif Strömberg vette át a vezetőedzői szerepkört a gyergyói klubnál. Ide igazolt az Erste Ligában, és a Ferencvárosnál is három idényt lehúzó korábbi közönségkedvencünk, a Brassót elhagyó Jereme Tendler. De mellettük még hét új igazolást jelentett be az erdélyi egyesület, ellenben a három távozóval. A komoly szándékhoz kétség sem férhet, fenyegetést jelenthet minden csapat számára a Gyergyó, a céljuk egyértelműen a felsőház.

A mieink felkészülési mérlege csalóka: hat mérkőzés, hat vereség. Azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen szoros meccseken, kifejezetten jó játékot mutatott a Fradi, mindezt szlovák Extraligás, EBEL-es, valamint lengyel élvonalbeli csapatok ellen. A lengyel liga erejét jól mutatja, hogy a Visegrád Kupában igencsak jól szerepeltek.

A két csapat eddig mindössze négyszer futott össze, az előző szezonban, de mindannyiszor a Ferencváros bizonyult jobbnak. Először csaknem pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. szeptember 16-án. Akkor a Gyergyó otthonába látogattunk, ahol 2-2-es rendes játékidő után, Nagy Gergő hosszabbításban szerzett találata ért győzelmet a Fradinak. Egy hónappal később a Fradi otthonában mérkőztek meg a felek, ott már nem kellett hosszabbítás, hogy eldőljön ki a jobb: 5-4-es győzelemmel a Ferencváros otthon tartotta a három pontot. A következő két mérkőzésen sem volt kérdés, hogy ki a jobb, előbb 4-1-re, majd 4-3-ra sikerült legyőzni az erdélyi csapatot. Az utolsó mérkőzésen harcolta ki a Ferencváros januárban az alapszakasz megnyerését.

Nem csupán a játékosok, de a szurkolók is nagy fordulatszámon fognak pörögni a pénteki találkozón, hiszen a vendégszektorba már nem lehet jegyet kapni, hazai oldalra azonban még vannak elérhető helyek. Erről bővebb információ ITT!

Csapatkapitányunk, Nagy Gergő várakozásai a nyitómeccsel kapcsolatban:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 1. forduló
FTC-Telekom – Gyergyói HK
2019. szeptember 13., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT

Cikkajánló

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

Újabb jó hír: hosszabbított a gólgyáros támadó

Tóth Adrián 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését férfi jégkorongcsapatunkkal.

Jégkorong: válogatott védő az első új nyári igazolás

A Fehérvári Titánok ötszörös felnőtt válogatott védője, Imre Patrik egy évre írt alá férfi hokicsapatunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most