2019. szeptember 13.
Címvédő hadjárat: a Gyergyó ellen kezdjük a bajnokságot
Férfi hokisaink címvédőként vágnak neki a 2019/20-as idénynek. Pénteken a Gyergyó ellen kezdődik a menetelés.

Eljött a nap, amire a Ferencváros jégkorong szakosztálya és a szurkolók vártak: kezdődik a címvédő hadjárat! A 22 év után visszahódított magyar bajnoki cím, valamint a történelmi Erste Liga-győzelem után továbbra is sikerre éhes a Ferencváros, amely az aranyéremnek köszönhetően megkapta a nyitómérkőzés rendezési jogát.

Az FTC-Telekom ellenfele a 2019/20-as idény első összecsapásán az alaposan megerősödött Gyergyói Hoki Klub lesz. A komoly hokimúlttal rendelkező gyergyóiak jelenlegi formájukban a tavalyi idényben csatlakoztak az Erste Ligához, harmadik erdélyi csapatként a Csíkszereda és a Brassó után. Nem is szerepeltek rosszul első idényükben, hiszen az alsóházból kiharcolták a rájátszásba kerülést, ahol a DEAC-cal emlékezetes, hetedik meccsbe torkolló, komoly indulatokat kiváltó párharcban maradtak csak alul. Most azonban komolyabb tervekkel vágtak bele az új idénybe.

A nyári uborkaszezont nem vette félvállról az ottani vezetőség: edzőváltáson, és alapos keretátalakításon esett át a csapat, mindezt úgy, hogy a kulcsemberek megmaradtak. Leif Strömberg vette át a vezetőedzői szerepkört a gyergyói klubnál. Ide igazolt az Erste Ligában, és a Ferencvárosnál is három idényt lehúzó korábbi közönségkedvencünk, a Brassót elhagyó Jereme Tendler. De mellettük még hét új igazolást jelentett be az erdélyi egyesület, ellenben a három távozóval. A komoly szándékhoz kétség sem férhet, fenyegetést jelenthet minden csapat számára a Gyergyó, a céljuk egyértelműen a felsőház.

A mieink felkészülési mérlege csalóka: hat mérkőzés, hat vereség. Azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen szoros meccseken, kifejezetten jó játékot mutatott a Fradi, mindezt szlovák Extraligás, EBEL-es, valamint lengyel élvonalbeli csapatok ellen. A lengyel liga erejét jól mutatja, hogy a Visegrád Kupában igencsak jól szerepeltek.

A két csapat eddig mindössze négyszer futott össze, az előző szezonban, de mindannyiszor a Ferencváros bizonyult jobbnak. Először csaknem pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. szeptember 16-án. Akkor a Gyergyó otthonába látogattunk, ahol 2-2-es rendes játékidő után, Nagy Gergő hosszabbításban szerzett találata ért győzelmet a Fradinak. Egy hónappal később a Fradi otthonában mérkőztek meg a felek, ott már nem kellett hosszabbítás, hogy eldőljön ki a jobb: 5-4-es győzelemmel a Ferencváros otthon tartotta a három pontot. A következő két mérkőzésen sem volt kérdés, hogy ki a jobb, előbb 4-1-re, majd 4-3-ra sikerült legyőzni az erdélyi csapatot. Az utolsó mérkőzésen harcolta ki a Ferencváros januárban az alapszakasz megnyerését.

Nem csupán a játékosok, de a szurkolók is nagy fordulatszámon fognak pörögni a pénteki találkozón, hiszen a vendégszektorba már nem lehet jegyet kapni, hazai oldalra azonban még vannak elérhető helyek. Erről bővebb információ ITT!

Csapatkapitányunk, Nagy Gergő várakozásai a nyitómeccsel kapcsolatban:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 1. forduló
FTC-Telekom – Gyergyói HK
2019. szeptember 13., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT

Cikkajánló

Lenyűgöző látképek – festői helyen a Fradi hokisai!

Jégkorongcsapatunk 19 év után tért vissza a nemzetközi porondra, csodás helyen Kontinentális Kupázhat – VIDEÓ!

„Megtisztelő a Fradit képviselni a nemzetközi porondon”

Férfi hokisaink vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot kérdeztük az IIHF Kontinentális Kupáról és a nehéz hetekről.

Visegrád Kupa: győzelem! Előnyből várjuk a visszavágót

Férfi hokisaink a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen hazai pályán fogadták a cseh Porubát.

Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba

Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből

Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben

Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Jól játszottunk, de a Csíké a három pont

Férfi hokisaink az új idény első erdélyi túráját rögtön a tavalyi döntős Csíkszereda ellen kezdték.

Erdélyi túra, első felvonás: Csíkszereda

Férfi hokisaink az idei első erdélyi túrán előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó vendégeként lépnek jégre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most