2019. szeptember 13.
Címvédő hadjárat: a Gyergyó ellen kezdjük a bajnokságot
Férfi hokisaink címvédőként vágnak neki a 2019/20-as idénynek. Pénteken a Gyergyó ellen kezdődik a menetelés.

Eljött a nap, amire a Ferencváros jégkorong szakosztálya és a szurkolók vártak: kezdődik a címvédő hadjárat! A 22 év után visszahódított magyar bajnoki cím, valamint a történelmi Erste Liga-győzelem után továbbra is sikerre éhes a Ferencváros, amely az aranyéremnek köszönhetően megkapta a nyitómérkőzés rendezési jogát.

Az FTC-Telekom ellenfele a 2019/20-as idény első összecsapásán az alaposan megerősödött Gyergyói Hoki Klub lesz. A komoly hokimúlttal rendelkező gyergyóiak jelenlegi formájukban a tavalyi idényben csatlakoztak az Erste Ligához, harmadik erdélyi csapatként a Csíkszereda és a Brassó után. Nem is szerepeltek rosszul első idényükben, hiszen az alsóházból kiharcolták a rájátszásba kerülést, ahol a DEAC-cal emlékezetes, hetedik meccsbe torkolló, komoly indulatokat kiváltó párharcban maradtak csak alul. Most azonban komolyabb tervekkel vágtak bele az új idénybe.

A nyári uborkaszezont nem vette félvállról az ottani vezetőség: edzőváltáson, és alapos keretátalakításon esett át a csapat, mindezt úgy, hogy a kulcsemberek megmaradtak. Leif Strömberg vette át a vezetőedzői szerepkört a gyergyói klubnál. Ide igazolt az Erste Ligában, és a Ferencvárosnál is három idényt lehúzó korábbi közönségkedvencünk, a Brassót elhagyó Jereme Tendler. De mellettük még hét új igazolást jelentett be az erdélyi egyesület, ellenben a három távozóval. A komoly szándékhoz kétség sem férhet, fenyegetést jelenthet minden csapat számára a Gyergyó, a céljuk egyértelműen a felsőház.

A mieink felkészülési mérlege csalóka: hat mérkőzés, hat vereség. Azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen szoros meccseken, kifejezetten jó játékot mutatott a Fradi, mindezt szlovák Extraligás, EBEL-es, valamint lengyel élvonalbeli csapatok ellen. A lengyel liga erejét jól mutatja, hogy a Visegrád Kupában igencsak jól szerepeltek.

A két csapat eddig mindössze négyszer futott össze, az előző szezonban, de mindannyiszor a Ferencváros bizonyult jobbnak. Először csaknem pontosan egy évvel ezelőtt, 2018. szeptember 16-án. Akkor a Gyergyó otthonába látogattunk, ahol 2-2-es rendes játékidő után, Nagy Gergő hosszabbításban szerzett találata ért győzelmet a Fradinak. Egy hónappal később a Fradi otthonában mérkőztek meg a felek, ott már nem kellett hosszabbítás, hogy eldőljön ki a jobb: 5-4-es győzelemmel a Ferencváros otthon tartotta a három pontot. A következő két mérkőzésen sem volt kérdés, hogy ki a jobb, előbb 4-1-re, majd 4-3-ra sikerült legyőzni az erdélyi csapatot. Az utolsó mérkőzésen harcolta ki a Ferencváros januárban az alapszakasz megnyerését.

Nem csupán a játékosok, de a szurkolók is nagy fordulatszámon fognak pörögni a pénteki találkozón, hiszen a vendégszektorba már nem lehet jegyet kapni, hazai oldalra azonban még vannak elérhető helyek. Erről bővebb információ ITT!

Csapatkapitányunk, Nagy Gergő várakozásai a nyitómeccsel kapcsolatban:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 1. forduló
FTC-Telekom – Gyergyói HK
2019. szeptember 13., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin