2021. szeptember 18.
Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

A győztes Szuperkupa-döntőben szerzett önbizalommal és élményekkel telve várja az Erste Liga új idényének rajtját a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk. Több okból is fontos a liga első mérkőzése. Először is, filozófiája szerint a Ferencváros minden mérkőzésre úgy megy fel a jégre, hogy győzni akar, most sem lehet ez másképp. Másodszor, már-már közhelyes, de igaz, hogy egy jó rajt hosszú időre meghatározhatja a további szereplést. Harmadszor, bár az idei klubidényben eddig jobbára pozitív élményeket szerezhetett a csapat és a szurkolók egyaránt, az Erste Ligában bőven van bizonyítanivalója Fodor Szabolcs együttesének. Emlékezhetünk rá, idén márciusban ugyanis csapatunk alulmaradt a nagy rivális Csíkszeredával szemben az elődöntőben, így a 2019-es ligagyőzelem és a 2020-as megosztott cím után ezúttal a csíkiaké lett a trófea, miután a döntőben a Brassót is két vállra fektették. Nem túlzás azt állítani, 2018 óta ennek a két csapatnak a rivalizálása határozza meg a magyar bázisú nemzetközi ligát, a két együttes három szezon alatt egyaránt „másfél” ligagyőzelmet szerzett, egymás elleni mérkőzéseik pedig mind a játék képe, mind szurkolói szempontból igazi csemegének bizonyulnak. Ezúttal viszont olyan helyzetben várjuk a rajtot, mint eddig Fodor Szabolcs vezetésével az első, 2018/19-es idény elejét leszámítva még nem: nem a Ferencváros a címvédő. A cél viszont változatlan: visszaszerezni a trófeát a nyáron bombaigazolásokkal erősítő székelyektől.

Ahhoz, hogy a céljainkat elérhessük, először is az alapszakaszban kell jól teljesíteni, ahol az első megoldandó akadály az Erste Ligában először szereplő, a felnőtt magyar élvonalbeli mezőnybe hosszú évek után visszatérő győri csapat legyőzése lesz. Az elmúlt szezonban már szerepelt egy csapat a nemrég elkészült Győri Jégsport Centrumban, a Titánok együttese, amely azonban az osztrák ligás Fehérvár Erste Ligás farmcsapatát takarta, akik egy együttműködés keretében hazai mérkőzéseiket Győrben játszották. Idén a Titánok visszatértek Fehérvárra, a győriek pedig UNI Győr ETO HC néven saját felnőttcsapatot indítottak. Játékosokra és edzőre nem sokáig kellett vadászniuk, hiszen a tavaly még a Vasas színeiben induló csapat teljes kerettel és szakmai stábbal tette át a székhelyét a győri egyesületbe. A tavalyi Vasast pedig nem kell bemutatni: fiatal, lendületesen jégkorongozó, hatalmasat küzdő csapatról van szó, amelyik rendre borsot tört rutinosabb, erősebb ellenfelei orra alá. Az alapszakaszban szinte minden ellenük lejátszott meccsünk kiélezett volt, sőt, egy alkalommal, igaz, később óvás tárgyául szolgáló körülmények között, de még le is tudták győzni a Ferencvárost. Sőt, bejutottak a rájátszásba is, ahol hetedik meccsre kényszerítették a későbbi döntős Brassót.

A csapatuk kerete a Győrbe távozás után is javarészt együtt maradt, sőt, a MAC-ból érkező Bugár Gáborral és Majoross Barnabással, valamint a Titánokból igazolt Vas Márkkal, Dézsi Bencével és Madácsi Benedekkel még erősödött is az egyébként is karakteres keret. Egy légiósa van a győrieknek, a tavaly kifejezetten jól teljesítő Dusan Kmecet sikerült megtartani, támadásban viszont sok pontot veszített ellenfelünk, a házi pontkirály Makszim Vesutkin ugyanis a Titánok játékosa lett.

Lelkes és igen nehezen feltörhető ellenfele lesz tehát a Ferencvárosnak az idénynyitón, akik az előszezonban is jól teljesítettek, a ligába három év szlovák Extraligás kitérő után visszatérő DVTK Jegesmedvéket például Miskolcon győzték le. Ennek ellenére nem lehet kérdés, hogy a Ferencváros célja a győzelem a vasárnapi szezonnyitón, amelyre ha sikerül átmenteni a Szuperkupa-döntőn és az azt megelőző DVTK elleni felkészülési mérkőzésen látott formát, és sikerül ezúttal is a nyári átalakítások, finomhangolások után visszatérő Fradi-szívvel való küzdős játékot kitenni a jégre, minden esély meg is van.

Hogy sikerül-e otthon tartani mindhárom pontot, azt reméljük, minél több szurkoló fogja a helyszínen nyomon követni, az első hazai Erste Liga-mérkőzésre ugyanis A BELÉPÉS INGYENES!

A jégkorong szakosztály más különleges akcióval is készül a találkozóra, szurkolóink testközelből nézhetik meg a nemrég elhódított Szuperkupát, és közös fényképet is készíthetnek a trófeával! Részletek ITT!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – UNI Győr ETO HC
2021. szeptember 19. vasárnap 16:30
Tüskecsarnok, Budapest
A BELÉPÉS INGYENES!
Élő közvetítés: Erste Liga TV

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin