2019. február 23.
Csíkszeredában, tét nélkül zárjuk a középszakaszt
Már csak ellenfelünk számára van tétje férfi hokisaink utolsó középszakasz-mérkőzésének.

Amikor nyilvánosságra került az Erste Liga idei középszakaszának sorsolása, és kiderült, a nyolcmeccses etapot az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy erdélyi túrával zárja, mindenki úgy volt vele, jobb lenne a nyitott kérdéseket az első hat mérkőzésen lerendezni, és tét nélkül utazni ezekre a találkozókra. Brassóban sem vár ugyanis könnyű mérkőzés az ellenfelekre, de a túra, és egyben a középszakasz utolsó helyszíne, a Vákár Lajos Műjégpálya híres-hírhedt katlan, ahol a közönség mindig pokoli hangulatot teremt, és nagyon megnehezíti a vendégcsapatok dolgát. Jól mutatja ezt az is, hogy míg Pesterzsébeten idén háromszor is magabiztos győzelmet arattunk a Sportklub felett, addig Csíkszeredában egy szétlövéses, és egy rendes játékidős vereség a mérlegünk.

Nos, eddig mondhatjuk, hogy a dolgok a tervek szerint alakultak. A túra előtti hazai mérkőzésen aratott győzelemmel ugyanis sikerült bebiztosítani a középszakasz első helyét az erdélyi eredményektől függetlenül, így a Fradi biztosan első kiemeltként, és pályaelőnnyel mehet végig a rájátszáson, ráadásul a negyeddöntőben, és az esetleges elődöntőben is elsőként választhat ellenfelet. A felszabadult hangulat az egész túrán jól játszott a játékosokon, és bár Brassóban is mindent megtett a csapat, azért az szemmel látható volt, hogy a mieink nem égnek ezer fokon, és nem pörögnek úgy, ahogy azt a szezonban megszokhattuk. Egyáltalán nem szabad viszont félvállról venni ezeket a mérkőzéseket, vagy éppen teljesen kiengedni, mert az visszaüthet a rájátszásban, akárki is lesz az ellenfél a negyeddöntőben (a csapatok választásait bemutató sajtótájékoztatót hétfőn 13.00-tól tartja a Magyar Jégkorong Szövetség). Fodor Szabolcs vezetőedző sem volt elégedett a brassói mérkőzés első két harmadában látottakkal, és ígéri, a Csíkszereda ellen ez nem fordulhat elő még egyszer.

Még akkor sem, ha a mieink számára már nincs igazi tétje a találkozónak. A Sportklub dolgát viszont még megnehezíthetjük a rájátszásra. A szeredaiak voltak ugyanis az egész bajnokság alatt a fő riválisok, a két fél végig egymást üldözte, előzte oda-vissza a tabellán az alapszakasz során, ám a középszakaszra mintha a kék-fehérek elvesztették volna a fonalat. Messze a leggyengébb teljesítményt nyújtották a bajnokság második szakaszában az eddigi hét mérkőzésük alatt, és így, a középszakasz mai, utolsó mérkőzése előtt visszacsúsztak az ötödik helyre a tabellán. Sőt, reális esélyük már nem is maradt a harmadik helyre, és ezzel az ellenfélválasztásra, hiszen a DEAC három ponttal van előttük, és egymás elleni középszakasz-meccseik egálra jönnek ki (mindkét csapat 3-2-re győzte le hazai jégen a másik felet), így a gólkülönbség dönt, abban pedig hattal jobban állnak a debreceniek. Így a Csíkszeredának egy minimum hétgólos győzelemre lenne szüksége a Fradi ellen - ez, lássuk be, az álom kategóriába tartozik. Mivel az első három vélhetően nem akar az erős Brassóval negyeddöntőzni, így minden bizonnyal Csíkszereda-Brassó derbiket rendeznek majd a negyeddöntőben, így a reális tét a mai meccsen a csíkiak számára a pályaelőny megszerzése, amihez a negyedik helyen kellene zárniuk, ehhez minimum két pontra van szükségük. Ezt vehetjük el tőlük egy esetleges sikerrel, és nehezíthetjük meg az egyik legfőbb riválisunk dolgát így.

Hogy mennyire felszabadult hangulatban készülünk a mai találkozóra, azt jól mutatja a mérkőzést felvezető interjú is, amelyet rendhagyó módon Nagy Gergő csapatkapitány készített Roczanov Dezsővel:

A Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom mérkőzés magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. Vendégszurkolók részére belépők a helyszínen kaphatóak.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom
2019. február 23., szombat 17.30 (magyar idő szerint), Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Belépők: a helyszínen

Cikkajánló

Magyar Kupa-győztes aranyszavak!

Hokisaink csodaszámba menő Magyar Kupa-győzelme után vezetőedzőnk és csapatkapitányunk nyilatkozott – VIDEÓ!

Szenzáció! 25 év után kupagyőztes a Ferencváros!

Férfi jégkorongozóink a kupacímvédő Hydro Fehérvár AV19-et győzték le a miskolci négyes döntő fináléjában.

„Fantasztikus érzés volt, élvezni akarjuk a döntőt is”

Fodor Szabolcs vezetőedző és a kapott gól nélküli Arany Gergely értékelték a győztes MK-elődöntőt – VIDEÓ!

20 év után újra ott vagyunk a Magyar Kupa döntőjében!

Férfi jégkorongozóink a MAC Újbuda legyőzésével bejutottak a Magyar Kupa vasárnapi fináléjába.

Magyar Kupa: a MAC ellen kezdünk az elődöntőben

25 év után nyernénk újra Magyar Kupát, a döntőbe a MAC Újbudán át vezet az út a miskolci Final Fourban.

Négyes döntő Miskolcon; Először itthon női csapatunk

Futsalcsapatunk meccsével kezdődik a Fradi-hétvége, melyet jégkorongozóink éremcsatája zár.

Juusela-dupla és győzelem, repülhettek a plüssmacik

Férfi jégkorongozóink az Erste Liga alapszakaszának zárásaként a Vasas csapatát fogadták Pesterzsébeten.

Idén is plüssmaci-dobással zárjuk az alapszakaszt

Férfi jégkorongcsapatunk már tét nélküli mérkőzésen fogadja a Vasast az alapszakasz utolsó összecsapásán.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most