2019. február 23.
Csíkszeredában, tét nélkül zárjuk a középszakaszt
Már csak ellenfelünk számára van tétje férfi hokisaink utolsó középszakasz-mérkőzésének.

Amikor nyilvánosságra került az Erste Liga idei középszakaszának sorsolása, és kiderült, a nyolcmeccses etapot az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy erdélyi túrával zárja, mindenki úgy volt vele, jobb lenne a nyitott kérdéseket az első hat mérkőzésen lerendezni, és tét nélkül utazni ezekre a találkozókra. Brassóban sem vár ugyanis könnyű mérkőzés az ellenfelekre, de a túra, és egyben a középszakasz utolsó helyszíne, a Vákár Lajos Műjégpálya híres-hírhedt katlan, ahol a közönség mindig pokoli hangulatot teremt, és nagyon megnehezíti a vendégcsapatok dolgát. Jól mutatja ezt az is, hogy míg Pesterzsébeten idén háromszor is magabiztos győzelmet arattunk a Sportklub felett, addig Csíkszeredában egy szétlövéses, és egy rendes játékidős vereség a mérlegünk.

Nos, eddig mondhatjuk, hogy a dolgok a tervek szerint alakultak. A túra előtti hazai mérkőzésen aratott győzelemmel ugyanis sikerült bebiztosítani a középszakasz első helyét az erdélyi eredményektől függetlenül, így a Fradi biztosan első kiemeltként, és pályaelőnnyel mehet végig a rájátszáson, ráadásul a negyeddöntőben, és az esetleges elődöntőben is elsőként választhat ellenfelet. A felszabadult hangulat az egész túrán jól játszott a játékosokon, és bár Brassóban is mindent megtett a csapat, azért az szemmel látható volt, hogy a mieink nem égnek ezer fokon, és nem pörögnek úgy, ahogy azt a szezonban megszokhattuk. Egyáltalán nem szabad viszont félvállról venni ezeket a mérkőzéseket, vagy éppen teljesen kiengedni, mert az visszaüthet a rájátszásban, akárki is lesz az ellenfél a negyeddöntőben (a csapatok választásait bemutató sajtótájékoztatót hétfőn 13.00-tól tartja a Magyar Jégkorong Szövetség). Fodor Szabolcs vezetőedző sem volt elégedett a brassói mérkőzés első két harmadában látottakkal, és ígéri, a Csíkszereda ellen ez nem fordulhat elő még egyszer.

Még akkor sem, ha a mieink számára már nincs igazi tétje a találkozónak. A Sportklub dolgát viszont még megnehezíthetjük a rájátszásra. A szeredaiak voltak ugyanis az egész bajnokság alatt a fő riválisok, a két fél végig egymást üldözte, előzte oda-vissza a tabellán az alapszakasz során, ám a középszakaszra mintha a kék-fehérek elvesztették volna a fonalat. Messze a leggyengébb teljesítményt nyújtották a bajnokság második szakaszában az eddigi hét mérkőzésük alatt, és így, a középszakasz mai, utolsó mérkőzése előtt visszacsúsztak az ötödik helyre a tabellán. Sőt, reális esélyük már nem is maradt a harmadik helyre, és ezzel az ellenfélválasztásra, hiszen a DEAC három ponttal van előttük, és egymás elleni középszakasz-meccseik egálra jönnek ki (mindkét csapat 3-2-re győzte le hazai jégen a másik felet), így a gólkülönbség dönt, abban pedig hattal jobban állnak a debreceniek. Így a Csíkszeredának egy minimum hétgólos győzelemre lenne szüksége a Fradi ellen - ez, lássuk be, az álom kategóriába tartozik. Mivel az első három vélhetően nem akar az erős Brassóval negyeddöntőzni, így minden bizonnyal Csíkszereda-Brassó derbiket rendeznek majd a negyeddöntőben, így a reális tét a mai meccsen a csíkiak számára a pályaelőny megszerzése, amihez a negyedik helyen kellene zárniuk, ehhez minimum két pontra van szükségük. Ezt vehetjük el tőlük egy esetleges sikerrel, és nehezíthetjük meg az egyik legfőbb riválisunk dolgát így.

Hogy mennyire felszabadult hangulatban készülünk a mai találkozóra, azt jól mutatja a mérkőzést felvezető interjú is, amelyet rendhagyó módon Nagy Gergő csapatkapitány készített Roczanov Dezsővel:

A Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom mérkőzés magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. Vendégszurkolók részére belépők a helyszínen kaphatóak.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom
2019. február 23., szombat 17.30 (magyar idő szerint), Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Belépők: a helyszínen

Cikkajánló

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

Újabb jó hír: hosszabbított a gólgyáros támadó

Tóth Adrián 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését férfi jégkorongcsapatunkkal.

Jégkorong: válogatott védő az első új nyári igazolás

A Fehérvári Titánok ötszörös felnőtt válogatott védője, Imre Patrik egy évre írt alá férfi hokicsapatunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most