2019. december 6.
Csúcsrangadóval folytatjuk, a Csíkszeredát fogadjuk
Férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga idei kiírásában már negyedszer mérkőzik meg a Csíkszeredával.

Nem teltek unalmasan a decemberi napok sem magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunknál. A hónap első napján a Hokiklubot fogadtuk, amelyet iskolajátékkal, egy nagyon sima nyolcassal küldtünk haza. Másnap egy sokkal komolyabb rangadó volt terítéken, hiszen azzal a Brassóval kellett megmérkőznünk, amely ellen legutóbb büntetőkkel kaptunk ki, és még a tabellán is elénk kerültek átmenetileg. Ezúttal vereségről szó sem volt: végig kézben tartva a meccset, meglepően simán tartottuk otthon a három pontot, ezzel pedig visszavettük a tabella második helyét, aminek megtartását, bár számszerű elvárásokról soha nem szeret előzetesen beszélni a szakmai stáb, bátran nevezhetünk minimális célnak az alapszakasz végére, ha a rájátszásra nézve jó pozícióból akarunk nekivágni a liga középszakaszának majd.

Az igazi csúcsrangadó azonban még csak most jön, hiszen tavalyi döntős ellenfelünkkel, a jelenlegi éllovas Csíkszeredával játszunk Pesterzsébeten. Ez lesz idén a két csapat között a negyedik összecsapás, és nem mondhatjuk, hogy eddig túl jó alakultak volna a dolgok ellenük. Az első meccsen kettővel is mentünk, de a csíkiak a meccs hajrájában visszakapaszkodtak, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték, így kénytelenek voltunk beérni egy ponttal. A folytatásban két mérkőzést játszottunk idegenben, a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol az elsőn a hazaiak könnyedén hozták a három pontot. Legutóbb viszont majdnem megfordult az első meccs forgatókönyve: ők vezettek kettővel, és nekünk sikerült visszajönni a meccsbe a hajrában, de a hosszabbításban egy egyéni hibát kihasználva ismét a Sportklub örülhetett jobban.

Akárhogy nézzük tehát, van miért visszavágni a riválisnak. Nem is igazán a tabella állása miatt, nagy riválisunk ugyanis jelenleg 24 ponttal áll jobban nálunk. Igaz, öt meccsel többet játszottak, a vesztett pontok tekintetében tehát "csak" kilenc egység az előnyük, ami egy egymás elleni meccsen aratott győzelemmel hatra olvadna, ez pedig akár még be is hozható az alapszakasz hajrájában. De mivel a liga lebonyolításának megfelelően a középszakaszban ezúttal is törlődnek az addig megszerzett pontok, és a felsőházi csapatok 6-3-2-1-0 bónuszponttal vágnak neki a nyolcmeccses középszakasznak, így a rájátszás kiemelési sorrendjét végzetesen meghatározó tétje nincs annak, hogy az első vagy a második helyen zárjuk-e az alapszakaszt. Annál inkább jót tenne viszont mind a játékosok és a stáb, mind a szurkolók lelkének - nyomasztó érzés ugyanis, hogy bár háromból két szoros, a végletekig kiélezett meccset játszottunk eddig a még a tavalyi keretéhez képest is tovább erősödő Sportklubbal, eddig idén nem tudtuk legyűrni őket. Akkor is jó lenne legalább egy győzelmet aratni ellenük végre az idei szezonban, ha a lényegi kérdések majd valóban csak a középszakaszban és a playoffban dőlnek el.

A két csapat előző mérkőzése után a Csíkszereda a román pontvadászatban kapott főszerepet, ahol némi meglepetésre két napon belül két vereséget is elszenvedett a CSM Galati ellen. Visszatérve az Erste Ligához azonban fordult a kocka: a Fehérvárnak és a Gyergyónak egyaránt nyolcat ütöttek, majd az aktuális anyaországi túrájuk első állomásáról, Debrecenből is három ponttal távoztak. Ami minket illet: miután visszatértünk Erdélyből, mi is hoztuk mindhárom meccsünket: sorrendben a Magyar Kupában az Újpest, majd a ligában a Hokiklub és a Brassó volt az áldozat.

A mieink a vasárnapi, valamint a hétfői mérkőzés után kaptak egy pihenőnapot Fodor Szabolcs vezetőedzőtől, így sokkal jobb állapotban várhatják a péntek esti csúcsrangadót, mint legutóbb. Ez pedig kulcsfontosságú lehet, hiszen míg mi nyugodtan készülhettünk, addig a Csíkszereda utazott, ráadásul Budapest felé tartva volt egy debreceni kitérőjük, ahol ugyan 3-1-re verték a DEAC-ot, de nem igazán pihenhettek.

Jön tehát az idény negyedik, az alapszakasz utolsó FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda mérkőzése. Fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen így valamelyest faraghatnánk a már-már behozhatatlan hátrányból, visszavághatnánk az eddigi vereségekért, valamint biztosíthatnánk helyünket a tabella második helyén. Ahogy fentebb kifejtettük, utóbbi igencsak fontos lenne, ugyanis így kedvező helyzetből vághatnánk neki a középszakasznak, ahova csupán bónuszpontokat visznek a csapatok, és a folytatásban akár visszaelőzhetnénk a rivális csíkiakat. Ez még messze van, de első lépésként fontos lenne három ponttal zárni a ma esti találkozót.

A csúcsrangadót élő online közvetítésben is nyomon követhetik szurkolóink:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 23. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2019. december 6. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegy: CSAK a helyszínen, 16.00-tól
ONLINE KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

A jégről a konditerembe: Hegyi Ádám, mint erőnléti edző

Bajnok hokicsapatunk rutinos hátvédje ezúttal ismét egy újabb oldaláról mutatkozott be – VIDEÓ!

Újabb két évig a Fradiban a hatszoros bajnok!

A hoki Erste Liga 2019-es döntőjének legértékesebb játékosa, Pavuk Attila 2022-ig hosszabbított az FTC-vel.

Hosszabbított a védelem oszlopa

Bajnok férfi jégkorongcsapatunk finn hátvédje, Lauri Kärmeniemi 2021 nyaráig biztosan a Fradi játékosa marad.

Hosszabbít a junior világbajnok támadó

Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

„Nagyon jó állapotban vannak” – hokis erőnléti felmérő

Kiss Áron erőnléti edző elvégezte az újabb szezonközi erőnléti tesztet bajnok hokicsapatunk játékosain – VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most