2021. december 6.
Derbi után csúcsrangadó, ezúttal hazai jégen
Két nappal az Újpest elleni idegenbeli meccs után a Csíkszeredát fogadják hokisaink a Tüskecsarnokban.

Akár az alapszakasz végeredményét is meghatározhatja az a néhány napos meccssorozat, amely a hétfő esti FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda összecsapással ér véget. Minden sportág minden bajnokságában ritka, hogy a tabella aktuálisan első három helyezettje öt napon belül játsszon egymás ellen, a férfi jégkorong Erste Ligában ezúttal ez volt a helyzet. A sorozat december 2-án csütörtökön kezdődött, akkor a tabella második helyén álló Újpest 3-2-re legyőzte a listavezető Csíkszeredát, majd a lila-fehérek szombaton egy remek hangulatú Derbin rendkívül izgalmas, a végletekig kiélezett összecsapáson szétlövésben kerekedtek felül a Ferencvároson, hétfő este pedig a Fradi fogadja a Sportklubot.

A Csíkszereda előnye jelenleg négy pont az Újpesttel, és kilenc a Ferencvárossal szemben a tabellán, és bár a MAC HKB Újbuda és a Gyergyó sincs sokkal lemaradva, az nagyjából körvonalazódik, hogy az alapszakasz első három helye ezen három együttes között oszlik majd fel az első negyven meccset követően. A Fradi a Sportklubnál kettő, az Újpestnél egy mérkőzéssel játszott kevesebbet, így nem túlzás azt állítani, életben tarthatják esélyeiket a mieink az első helyre egy győzelemmel, egy vendégsiker viszont rendkívül megerősítené a szeredaiak pozícióját a tabella élén.

Nem csak a liga elmúlt három évének két meghatározó csapata találkozik egymással (2019-ben a Ferencváros nyerte az Erste Ligát a döntőben a Csíkszeredát felülmúlva, 2020-ban a koronavírus-járvány első hulláma miatt félbeszakadt rájátszásban megosztott ligagyőzelmet kapott a két együttes, míg 2021-ben a Sportklub lett a győztes, az elődöntőben a Fradit, a döntőben a Brassót legyőzve), de az idei szezonban is kiegyenlített a mérleg. A Fradi még október elején 4-0-ra győzte le a kék-fehéreket a Tüskecsarnokban, míg a zöld-fehérek idei első erdélyi túrájuk első meccsén 5-0-ra kaptak ki a Vákár Lajos Műjégpályán.

A liga legjobb támadó gépezete (a Sportklub 23 meccs alatt 112 gólt lőtt, ez a legtöbb a mezőnyben, a Fradi „csak” 70-nél jár) találkozik a leghatékonyabb védekezéssel (a Ferencváros kapta a legkevesebb gólt eddig, 21 meccsen 35-öt, míg a Csíkszereda már 62 kapott gólnál jár), a mérkőzést talán az döntheti el, hogy melyik csapat idei karaktere érvényesül majd jobban a csúcsrangadón. Az is befolyásoló tényező lehet, hogy a csíkiak négymeccses magyarországi túrájuk negyedik meccsén lépnek majd jégre öt napon belül, de a Fradi is a harmadik meccsét játssza ebben az időszakban, két nappal ezelőtt pedig még Derbin szerepelt.

Mikulás napja alkalmából számos jegykedvezmény és program várja a szurkolókat a Tüskecsarnokban, erről ITT írtunk részletesebben. A mérkőzésre online elővételben ITT, és a helyszínen 17.30-tól is kaphatóak a belépők. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2021. december 6. hétfő 18.30, Tüskecsarnok
JEGYEK: elővételben ITT, valamint a helyszínen 17.30-tól
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin