2021. március 23.
Dobbant a Fradi-szív: Fontos győzelemet arattunk
Hokisaink hátrányból felállva 3-1-re győztek a Csíkszereda ellen és versenyben maradtak a döntőbe jutásért.

A Csíkszereda 3-1-es vezetéséről folytatódott az FTC-Telekom jégkorongcsapatának és ellenfelének négy győzelemig tartó elődöntős párharca. A Ferencvárosnak mindenképpen győznie kellett, hogy versenyben maradjon a továbbjutást illetően.

I. harmad

Nagy elánnal kezdte a meccset a Fradi. Sági már az első percben próbálkozott,ám lövését Szamankov hárítani tudta. Hamar megszülettek az első kiállítások a meccsen mind a két oldalon, tőlünk Kógert, míg a Csíkszeredától Pappot küldte ki a bíró két percre testre ütésért. Néhány perccel később Hajós vihette egy az egyben a kapusra a korongot, azonban Szamankov bravúrral védett. A harmad felénél emberelőnybe került a Fradi, miután Tousignantot kiállították. Azonban Karmeniemi lövésén kívül nem tudtunk veszélyt jelenteni a csíkszeredai kapura. Az emberelőny után hátrányba került a Fradi, miután Tóth Adriánt küldte ki a játékvezető. Aranynak be is kellett mutatnia az első bravúrját a meccsen. A szeredai emebrelőny csak 36 másodpercig tartott, ugyanis a bírók ismét kiküldték Tousignantot.  Érthetően feszült volt mind a két csapat, érezhető volt a tét nagysága a jégen. A harmad vége felé Németh cselezte ki ellenfelét, ám lövése elakadt a kapusban. Végül a Fradi emberelőnyben fejezhette be az első 20 percet, azonban valódi helyzet nem alakult ki, így az első harmad gólokat nem hozott, kiállítást annál inkább.

II. harmad

Mind a két csapat nagy lendülettel kezdte a második 20 percet.  Hamar emberelőnybe kerültek az erdélyiek, ugyanis Hegyi Ádámot kiállították magas bottal való játék miatt. A Csíkszereda át is vette az irányítást és több esetben közel járt a gólhoz, ám a mieinknek sikerült átvészelni ezt az időszakot. Jutalmunk egy emberelőny lett, miután Nagy Gergőt Blackwater bottal akasztotta meg. Azonban most a Csíkszereda mutatott be remek védekezést.  Nem sokkal később Roczanov lőtt a szélről, de az éles szögből leadott lövést könnyen fogta az ellenfél kapusa. Pár perccel később Sági előtt adódott nagy lehetőség, de ez is kimaradt. Ezek most a Fradi pillanatai voltak. Kóger saját harmadából indult meg, végigszlalomozott az ellenfelek között, lövését végül Szamankov hárítani tudta.  Öt perccel a harmad vége előtt a Csíkszereda vette át az irányítást, Aranynak többször védenie kellett. Ezt követően minden eddiginél közelebb került a Fradi a gólhoz, miután Sági és Hajós játszott össze, ám utóbbi végül nem találta el jól a korongot. A másik oldalon Aranynak kellett nagy lövést hárítania. Végül a sok helyzet után megszületett a meccs első gólja, azonban nem örülhettünk neki. Egy perccel a szünet előtt a Csíkszereda ugyanis megszerezte a vezetést. Az orosz Taratuhin tört a kapunkra, némi szerencsével előtte maradt a korong és lövését nem tudta hárítani Arany (0-1).

III. harmad

20 másodperc kellett a Fradinak, hogy kiegyenlítsen. Somogyi Balázs érkezett Kóger Dániel passzára, és Somogyi kapásból nem hibázott (1-1). Az egyenlítés után lendületben maradtunk, ami az ellenfélnél főleg Loginovnak nem tetszett, aki csúnya szabálytalanságot, fejre és nyakra irányuló ütést  követett el Németh ellen, jutalma 2+10 perces kiállítás lett, míg Németh Attilát két percre állították ki a kapus elleni testre ütés miatt.  A folytatásban mind a két oldalon adódtak lehetőségek. Erdélyi részről  Combs került nagy helyzetbe, de Arany óriásit védett. A Fradi ellentámadása során Pavuk adott remek korongot Ellerbynek, de lövését Szamankov hárította. Azonban a következő helyzetükkel már éltek a mieink és Tóth Adrián valamint Tóth Gergely összejátéka után Hegyi Ádám lőtt a kapuba közvetlen közelről, ezzel megfordítva a mérkőzés állását. (2-1) Nagyon megnyomta a következő perceket a Csíkszereda, amely Papp Szabolcs révén kapuvasig is eljutott, gólt azonban nem tudott lőni. A másik oldalon Kóger került nagy helyzetbe, de Szamankov a helyén volt.

Két perccel a meccs vége előtt a Csíkszereda edzője, Jason Morgan időt kért és levitte kapusát, hogy csapata létszámfölényben támadhasson az egyenlítésért. Azonban Tóth Adrián és Kulmala pakkot szerzett és előbbi üres kapura megszerezte a csapat harmadik gólját. (3-1) Emellett a gólszerzőnek hátulról csúnyán és feleslegesen bottal odaütő Becze Tihamért még ki is állították a csíkszeredaiaknál.

A Ferencváros végül 1-0-ás hátrányból felállva 3-1-re győzött és 3-2-re módosította az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állását. A folytatás csütörtökön Csíkszeredában, ahol már az egyenlítés és a hetedik meccs kiharcolása lesz a tét.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés
FTC-Telekom - Sportklub Csíkszereda 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Ellerby, Vertseeg, Kóger, Nagy G., Somogyi – Karmeniemi, Sarcia, Kulmala, Németh A., Tóth A. – Hegyi, Tóth Gergely, Hajós, Pavluk, Sági – Boros, Tóth, Farkas S., Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Sportklub Csíkszereda:  Szamankov (Adorján) – Láday, Loginov, Becze, Casaneanu, Taratukhin – Salló, Wishart, Blackwater, Combs, Tousignant – Gecse H., Papp, Bíró, Farkas, Rokaly – Győrfy, Ilyés, Gecse O., Sándor Vezetőedző: Jason Morgan
Gólok: Somogyi (40:20, Kóger, Nagy G.),  Hegyi (47:35, Tóth Gergely, Tóth A.), Tóth A. (58:04, Kulmala)  illetve Taratuhin (39:04, Láday, Loginov)
Kapura lövések: (15:6, 13:13, 16:5) 44:24
Védések: (6:15, 12:13, 5:13) 23:41/ 95.83% : 93.18%
Kiállítás percek: (4:8, 2:2, 6:36) 12:46
Emberelőny kihasználás: (5/0) 0% / (3/0) 0% 
Emberelőnyben töltött idő: 8:16/4:20
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (0 / 5) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin