2022. december 8.
Döntetlen a kupaderbi első felvonásán
Bajnoki címvédő hokisaink 2-2-re végeztek az Újpesttel az MK-párharc első mérkőzésén, folytatás januárban.

Nagy mérkőzés várt csütörtök este magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunkra, a Magyar Kupa kétmeccses harmadik fordulójának első összecsapásán az ősi rivális Újpestet fogadta a Ferencváros a Tüskecsarnokban. A párharc tétje nem kicsi, ugyanis a két mérkőzés után továbbjutó együttes ott lesz a sorozat négyes döntőjében.

21 fős keretet nevezett a mérkőzésre Fodor Szabolcs vezetőedző, Oliver Betteridge visszatért a csapatba kisebb sérülése után, ám Julius Marva továbbra is hiányzott, ahogy ezúttal Brayden Low sem állt a szakmai stáb rendelkezésére. A kapunkban Arany Gergely kezdett.

Nem túl nagy iramban, tapogatózással kezdődött a mérkőzés, majd az első percek után a Fradi magához ragadta a kezdeményezést. Többet birtokoltuk a korongot, több lehetőségünk volt veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt, ennek pedig a 10. percben meg is lett az eredménye: Betteridge bal oldali lapos passza egy ferencvárosi ütő alatt elcsúszott, így lett viszont tökéletes a túloldalon érkező Aku Kestilänak, aki a jobb oldali bedobópont mellől bombázott remekül Rajna hálójába. (1-0) Három perc eltéréssel Pokornyi, majd Jekunen is szabálytalankodott, így a mieink kétszer is emberelőnyben kísérelhették meg gyorsan megduplázni a megszerzett előnyt, ez azonban nem jött össze, ahogy egyenlő létszám mellett sem az első szünetig.

Nagy újpesti helyzettel indult a második harmad, kettő a semmiben mehettek el a vendégek, Arany parádés védést mutatott be. Hamar jöhetett a harmadik emberelőnyünk a mérkőzésen, ebben sikerült nagy nyomást tenni Rajna kapujára, az újabb gól viszont elmaradt. Sőt, emberhátrányos kontrával ment el az Újpest, megint Arany mentette meg a mieinket. Öt az öt ellen is támadtak a vendégek, ennek pedig sajnos eredménye is lett, Kovács Sebestyén kapu mögül kapott korongból leadott közeli lövésénél megint nagyot védett Arany, az újpesti játékos viszont saját kipattanóját a keresztvas alá emelte, itt már kapusunk sem segíthetett. (1-1) Nem sokkal később egy támadó harmadbeli korongvesztés után Hrabal ütközte le szabálytalanul Pereszunkót, bár kihívták cseh hátvédünket, a bunyó végül elmaradt, a kiállítás nem – azonban jól dolgozott a hátrányos védekezésünk. A harmad végén Kestilä ugrott ki helyzetben, lövése után a kipattanóért harcolva fejvédőn találta Rajna kapust, amiből nagy bunyó lett a vendégek kapuja előtt. Sarciá vitt a jégre egy újpestit, illetve Mesikämmen és Pokornyi között alakult ki fair fight, ezt megnyerte finn védőnk. A vége két perc lett Kestilänak, valamint páros kiállítás a bunyózó feleknek, a lila-fehérek pedig nem tudtak élni az emberelőnnyel.

13 másodperc áthúzódott Kestilä kiállításából a záró harmad elejére, de ez gyorsan lepergett. A harmadik játékrész is inkább ferencvárosi fölénnyel telt korongbirtoklást tekintve, de mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a vezető gól megszerzésére, Arany és Rajna is nagy formában védett a két kapuban. Az utolsó 5-6 percre a mieink határozott nyomás alá helyezték az újpesti kaput, a veszélyes lövések viszont elmaradtak, az újpestiek pedig eredményesen tudtak befejezni egy kontrát: Madácsi harcolt nagyot a korongért az alapvonal mögött, a visszapasszát pedig Collin Shirley lőtte a hálónkba. (1-2) Nem volt még azonban vége, mindent megtettünk az utolsó percekben az egyenlítésért, erőfeszítéseinket pedig végül siker koronázta: Bán korcsolyázott el a saját harmadából egész az újpesti kapuig, lövését Rajna védte, a kipattanót viszont Kreisz Brúnó bepasszírozta. (2-2) Sőt, az utolsó percben Nagy Gergő még feltehette volna az i-re a pontot, egyedül vezette a korongot Rajnára, az újpesti kapus azonban megmentette a meccset az övéi számára.

Nem sikerült tehát hazai jégen előnyt szerezni a párharc első mérkőzésén, a négyes döntőbe jutás kérdése 2023. január 4-én Újpesten dől majd el. Folytatás az Erste Ligában holnap, azaz pénteken Dunaújvárosban, majd vasárnap az Újpesti Jégcsarnokban egy újabb Derbin.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 3. forduló, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – UTE 2-2 (1-0, 0-1, 1-1)
FTC-Telekom:
Arany (Nagy K.) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kulmala, Kestilä – Seregély, Boros, Betteridge, Nagy G., Tóth A. – Mesikämmen, Sarcia, Kreisz, Bán, Tóth G. – Kucsma, Galántai, Farkas S., Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
UTE: Rajna (Sági) – Kiss D., Jekunen, Benk, Henttonen, Just – Kiss Ph., Tornyai, Pereszunko, Shirley, Kiss P. – Ritecz, Pokornyi, Balogh B., Kovács S., Szabó Rácz – Madácsi, Nemes, Németh A. Vezetőedző: Virág Csaba.
Gólok: Kestilä (09:17), Kreisz (57:25, Bán) illetve Kovács S. (28:36, Just, Henttonen), Shirley (56:14, Madácsi)
Kapura lövések: (12:8, 18:10, 14:10) 44:28
Védések: (8:11, 9:18, 9:13) 26:42 / 92.86% : 95.45%
Kiállítás percek: (0:4, 6:4) 6:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin