2020. október 30.
Drámai utolsó harmad után miénk a három pont!
Férfi hokisaink ellen négygólos hátrányból egyenlített a DAB, ám végül Nagy Gergő gólja döntött a hajrában.

Zsinórban harmadik győzelmére készült magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a Tüskecsarnokban. Azok után, hogy Fodor Szabolcs együttesének felkészülését teljesen felborította a koronavírus-járvány, amely két hullámban is lecsapott a mieink keretére, a körülményekhez képest helyenként már-már jó játékot mutatott a Fradi múlt szombaton Győrben, amikor megszerezte a Titánok ellen idei első rendes játékidős győzelmét, majd kedden a listavezető MAC HKB Újbuda elleni hosszabbításban kiharcolt siker idején is. Erre a két meccsre, valamint arra a tényre lehetett építeni, hogy a dunaújvárosiakat is érzékenyen érintette a járványhelyzet, David Leger csapata mindössze október 9-én tudott elrajtolni a ligában, és azóta bár folyamatosan javuló játékot mutattak, eredményeik mégis hektikusak voltak.

A Ferencváros kezdte valamivel jobban a találkozót, ám hiába mutatott korongbirtoklásban folyamatosan enyhe fölényt csapatunk, ez sokáig meddőnek bizonyult, a rögtön az első percben megkapott emberelőnnyel sem sikerült élni. A 14. percben törtük meg a jeget, Roczanov tett egy tiszteletkört a vendégek harmadában, majd kapu elé tett korongjába Tóth Renátó remek ütemben ért bele, megszerezve idei első pontját, és a vezetést aFradinak! (1-0) A gól után a vendégek ellentámadásba lendültek, Nagy Kristóf sisakkal hárított egy lövést, ami után Sági Martin szerzett korongot, és ment el villámgyors kontrában kettő az egyben Nagy Gergővel. Fiatal támadónk remekül tálalt kapitányunk elé, aki szép csellel fektette el a dunaújvárosi kapust, Hughsont, és a hálóba emelt. (2-0) A villámgyorsan bekapott két gól kissé benne maradt a hazaiakban, olyannyira, hogy újabb néhány másodperc elteltével egy szép akció végén Hajós lőhetett, a kipattanót pedig a túloldalon érkező Somogyi Balázs könyörtelenül vágta a kapuba. (3-0) A fölényünk alapján a vezetés benne volt a mérkőzésben, ám az, hogy kevesebb mint két perc alatt lövünk három gólt, talán nem.

Háromgólos előnnyel vágtunk neki a második játékrésznek, amelynek elején rögtön Sági Martin fejezett be mindössze 21 másodperc alatt egy villámgyors akciót. (4-0) A dunaújvárosiaknak beletelt néhány percbe, mire felocsúdtak az újabb gyorsan bekapott gólból, ám ezután zsinórban három hatalmas lehetőségük is adódott a szépítésre, amellyel visszajöhettek volna a meccsbe. Ebből kettőt támadóik hibáztak el, a harmadiknál pedig Nagy Kristóf a meccs legnagyobb védésével, egy óriási spárgával hárította egy kettő a semmi elleni akció végén Dansereau lövését. A harmad második felében már nem volt ekkora erő a DAB játékában, és az is hátráltatta őket, hogy zsinórban három kiállítást is összeszedtek, így nem volt esélyük közelebb zárkózni.

A záró harmadnak úgy ment neki a Fradi, hogy csak kontrollálni kell a játékot, ám már 35 másodperc elteltével emberhátrányba kerültünk, ezzel pedig Mazurek szemfüles, kapu mögül visszakanyarodva behúzós góljával villámgyorsan élt is a Dunaújváros, amely így kihasználta első emberelőnyét. (4-1) Sőt, alig több mint egy perccel később Szappanos fejezett be góllal egy gyors akciót (4-2), majd Fodor Szabolcs hiába kért időt, a 46. percben jött Szappanos második, a DAB harmadik gólja. (4-3) Az, hogy szinte a semmiből pillanatok alatt felzárkózott az ellenfél, felrázta csapatunkat, kiegyenlített időszak következett, amelyben mindkét félnek volt esélye a gólszerzésre, ám egyik oldalon sem született gól. Az 54. percben aztán Sarcia kapott kiállítást, majd Kärmeniemit is kiszórták az első hátrány végefelé, így 22 másodpercig kettős előnye volt a DAB-nak. Éltek is a vissza nem térő lehetőséggel, Dansereau egyenlített. (4-4) Sőt, a fennmaradó másfél percnyi szimpla előnyben a győzelemért is harcolt az Újváros, gólt azonban mégsem ők szereztek, hanem az 58. percben Dósa saját harmadbeli korongvesztése és Hodgman remek passza után Nagy Gergő. (5-4) Hiába hozta le ezután kapusát is a Dunaújváros, az újabb szenzációs egyenlítés már nem sikerült.

A Fradi két harmadon át uralta a mérkőzést, majd teljesen váratlanul eladta négygólos előnyét, a csapatkapitány villanása azonban megmentette a győzelmet. A csapatra kétségtelenül ráfér a rövid pihenés és a rengeteg edzésmunka, amelyre a következő héten, a válogatott szünet alatt lesz is lehetőség.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 5-4 (3-0, 1-0, 1-4)
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Sarcia, Kärmeniemi, Tóth A., Sági, Nagy G. – Tóth Gergely, Ellerby, Hodgman, Kulmala, Németh A. – Hegyi, Boros, Somogyi B., Tóth Ri., Hajós – Bán, Pavuk, Tóth Re., Roczanov, Tóth Gergő. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson (Pinczés B.) – Kovács B., Nilsson, Azari, Németh P., Pihlqvist – Dósa, Phillips, Dansereau, Szappanos, St. Pierre – Hruby, Mestyán, Török V., Pinczés O., Mazurek – Jakabfy, Lencsés, Gebei G., Somogyi N., Pozsár. Vezetőedző: David Leger.
Gólok: Tóth Re. (13:31, Roczanov, Hegyi), Nagy G. (14:25, Sági), Somogyi (15:12, Hajós), Sági (20:21, Tóth Gergely), Nagy G. (57:39, Hodgman), illetve Mazurek (41:57, EE, St. Pierre, Dansereau), Szappanos (43:05, Kovács B., Dansereau), Szappanos (45:25, Dansereau, St. Pierre), Dansereau (55:10, EE2, Kovács B., Szappanos).
Kapura lövések: (20:5, 17:3, 9:11) 46:19
Védések: (5:17, 3:16, 7:8) 15:41 / 78.95% : 89.13%
Kiállítás percek: (0:2, 0:6, 6:0) 6:8
Emberelőny kihasználás: (4 / 0) 0.00% / (4 / 2) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (2 / 4) 50.00% / (0 / 4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 8:00 / 5:01

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin