2020. november 26.
Dunaújvárosban üldözzük tovább az első helyet
Egyre komolyabb formába lendülő férfi jégkorongcsapatunk az Acélbikák vendégeként lép jégre csütörtök este.

Felpörögtek az események magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk körül. A szezon elején sokáig kérdéses volt, hogyan alakul majd a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetben az idei bajnokság sorsa, néhány héttel ezelőtt azonban egyértelművé vált, hogy a magyarországi csapatok Erdélybe utazásának nincs elvi és gyakorlati akadálya. Ennek tükrében az MJSZ és a liga elkészítette az addig csak az alapszakasz első két körére vonatkozó, rengeteg kérdőjellel teli menetrend teljes verzióját. Eszerint eldőlt, hogy a rengeteg kieső mérkőzés és csúszás, valamint az első hónapokban szellős versenynaptár miatt az alapszakasz befejezése február 24-ig tolódik, így az idei kiírásban nem lesz középszakasz, a csapatok az alapszakasz közvetlen végeredménye szerint juthatnak majd be a rájátszásba, az első nyolc helyről.

Éppen ezért vált a korábbiakhoz képes is kiemelt jelentőségűvé, hogyan szerepel egy csapat a szezon első 36 mérkőzésén, és ezért lett fontos, hogy a járvány második hullámából felépülve a Ferencváros ha nehezen is, de elkezdte nyerni a mérkőzéseit. Ez már önmagában is biztató, de talán még fontosabb, hogy a kezdeti botladozások után a csapat játéka is úgy fest, elkezdett összeállni, és az Újpest elleni derbin, valamint az egész idény első erdélyi túráján a Gyergyó és a Brassó ellen már olyan képet mutatott a jégen a Fradi, amilyet a szakmai stáb és a szurkolók is elvárhatnak a bajnokcsapattól. A jó szereplés pedig számokban is megmutatkozott, október 24 és november 20 között zsinórban hat ligameccsen hagyta el győztesen a jeget, és egészen a tabella második helyéig lépett fel. A sorozat egy egészen különleges, gól nélküli rendes játékidőt követően hosszabbításban eldőlő találkozón megszakadt, ám ennek a meccsnek is volt több pozitívuma: a pontszerzés mellett mérföldkő volt, hogy Arany Gergely 50 nap után visszatérhetett az FTC-Telekom kapujába (a vele ezután készült interjú ITT olvasható el).

Az új győzelmi sorozat építését csütörtök este Dunaújvárosban kezdheti meg a Fradi, és talán nem is baj, hogy ez a széria éppen most szakadt meg, így ugyanis különösebb nyomás nélkül lehet jégre lépni az ellen a DAB ellen, amelyik amolyan mumusnak számít a csapat életében az elmúlt időszakban. Ők vették el a 2018/19-es idényben a Ferencváros ligarekordot jelentő 19 meccses veretlenségét, de az előző idényben is többször borsot törtek a mieink orra alá. Legutóbb a szezon első egymás elleni tétmeccsén a Tüskecsarnokban pedig négygólos hátrányból állt fel az Acélbikák az utolsó harmadban, ám akkor végül sikerült behúzni a rendes játékidős győzelmet.

Ahogy arról korábban szó volt, a kieső középszakasz miatt minden mérkőzésnek kiemelt fontossága lett az alapszakaszban, a MAC HKB Újbuda fiatal, lendületes együttese pedig hétről hétre bizonyítja, hogy csak nem akar kipukkadni, így jelenleg négy ponttal áll a tabella élén a Fradi előtt – nem kérdés tehát, hogy nagyon fontos lenne a rendes játékidős győzelem, hogy lőtávolban maradjon az alapszakasz első helye, és vele az egyes számú kiemelés a rájátszásban. Erre egyébként minden esélyünk megvan, a DAB nem mutat túl jó formát eddig idén. A legutóbbi egymás elleni csörte óta Azari Zsolték zsinórban a DEAC, a MAC, a Gyergyó és a Brassó ellen is vereséget szenvedtek, igaz, a listavezető elleni szétlövésben eldőlt meccsükön látszott igazán, hogy hiába üldözik 11 meccs után is a szezon első rendes játékidős győzelmét, bizony nem lehet leírni őket.

A Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom férfi jégkorong Erste Liga alapszakasz mérkőzés 19.00-kor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, a járványügyi helyzetnek megfelelően zárt kapuk mögött. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom
2020. november 26., csütörtök 19.00
Dunaújvárosi Jégcsarnok, zárt kapuk mögött
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin