2023. január 15.
Egy gól döntött Brassóban, a hazaiak örülhettek
Jégkorongcsapatunk alulmaradt a házigazda Corona Brassóval szemben.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap elérkezett második erdélyi túrájának harmadik, és egyben záró mérkőzéséhez, amit a Corona Brassó ellen vívott.

A zöld-fehéreknek a szezonra kieső Sarciá Antonio mellett az elmúlt néhány meccsen nélkülöznie kellett Jari Sailiót, Josef Hrabalt és Matias Sointut. Csütörtökön csatlakozott a sérültekhez Ollie Betteridge, valamint vasárnapra Kozma Dávid is kidőlt a sorból. Így az Universiadén szereplő Galántai Richárddal együtt összesen hat ember esett ki a csapatból, és három sorral állt ki az FTC-Telekom csapata a Corona Brassó ellen.

Rögtön a találkozó elején kiszórták Seregélyt, amit sikerült kivédekeznie csapatunknak, játékosunk második kiállítása alatt viszont már fel tudott állni a hazai csapat az előnyös játékához, és addig járatták a korongot, míg nem maradt egy üres sáv, amit Sills kíméletlenül ki is használt (1-0). A vezetés megszerzése után igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni a Brassó a harmadunkra. Végül sikerült kiszabadulni a szorításukból, és támadást indítottunk. Nagy Gergő passzolt a középen lévő Rasmus Kulmalának, aki hasonlóképpen, mint Sills, kilőtte a lepkés sarkot (1-1). A harmad vége előtt még emberelőnybe is kerültünk, de a hazaiak nem engedték, hogy újabb helyzetet teremtsünk.

Jobban kezdtünk a szünet után, persze a Brassó sem vett vissza a lendületéből. Valchar tudott indulni a koronggal, amivel egészen a kapuig menetelt, ahol a túloldalon jó ütemben érkező Kevin Dominguének passzolt, aki az üresen maradt kapuba tudta lőni a pakkot (2-1). A játékrész felénél Kógert küldték ki két percre, de ezt az emberelőnyt sem tudták kihasználni a zöld-fehérek. A szünet előtt nem sokkal újabb lehetőség adódott a mieink előtt, mikor Sweeney szabálytalankodott. Több nagyobb lehetőségünk is volt a két perc alatt, de egyiket sem sikerült újabb gólra váltani. Végül egy áthúzódó ferencvárosi hátránnyal mentek el a felek szünetre, Bán pihent egy percet a harmadik harmad elején, amit sikerült kivédekezni. A játék folyamán mindkét csapat alakított ki a kapura veszélyes helyzeteket, így volt dolga bőven a kapusoknak. Előbb a hazaiaktól Sills, majd a mieinktől Tóth Adrián volt szabálytalan, és 4 a 4-ben folytatódott a játék. Kicsivel több, mint két perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, és lehívta a kapuból Aranyt, hogy hat játékossal tudjon támadni a Ferencváros. Többször is közel jártunk az egyenlítéshez, de nem találtuk a brassóiak kapusának ellenszerét. Végül egygólos különbséggel tudtak nyerni a hazaiak, ezzel pedig negyedjére is alul maradtunk a Corona Brassóval szemben.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Corona Brassó – FTC-Telekom 2-1 (1-1, 0-1, 0-0)
Corona Brassó: Toth (Polc) – Sweeney, Borisenki, Kóger, Schaber, Van Wormer – Williams, Garcia, Valchar, Gliga, Domingue – Clarke, Gajdó T., Szabó, Sills, Gajdó B. – Buda, Antal, Vasile N., Vasile A., Vezetőedző: Dave McQueen
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Seregély, Kestilä, Kreisz, Tóth A. – Kucsma, Mesikämmen, Kulmala, Turbucz, Nagy G. – Boros, Kärmeniemi, Bán, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Sills (08:55 EE, Kóger, Clark), Domingue (25:28, Williams, Valchar) illetve Kulmala (14:15, Nagy G.)
Kapura lövések: (10:6, 11:13, 7:12) 28:31
Védések: (5:9, 13:10, 12:7) 30:26 / 96.77% : 92.86%
Kiállítás percek: (2:4, 4:2, 2:2) 8:8
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:39 / 6:05
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin