2022. január 7.
Elképesztő izgalmak után megvan az első 2022-es siker
Férfi hokisaink váratlanul izgalmas, szétlövésbe torkolló meccsen győzték le 3-2-re a DVTK Jegesmedvéket.

Első győzelmére készült a 2022-es naptári évben a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata péntek este a Tüskecsarnokban. Az FTC-Telekom január 2-án az új esztendő első mérkőzésén telt ház, több mint 2000 néző előtt a hosszabbításban szenvedett 3-2-es vereséget az Újpest ellen, majd két nappal később visszafogott játékkal 4-2-re kikapott a házirangadón a MAC HKB Újbudától. Mivel óriási a verseny az alapszakasz első helyéért a Fradi, az Újpest és a Csíkszereda között, így az alsóházi ellenfelekkel szembeni mérkőzéseken már győzelmi kényszerben lép jégre Fodor Szabolcs együttese- így volt ez a tabella 9. helyén álló DVTK Jegesmedvék ellen is.

Ahogy mindenhol, a sport világában is újra rendkívüli ütemben terjed a koronavírus-járvány, az elmúlt héten két Erste Liga-együttes volt kénytelen lemondani az előtte álló 3-4 mérkőzést. Ahogy az a szezon második felében lenni szokott, emellett a sérültek és egyéb betegséggel bajlódók száma is megnövekszik, így volt ez ezen a találkozón is. A vendégek hét játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni, és mindössze 18 fős kerettel álltak ki, míg a Fradinál Hajós Roland, Juhani Tamminen, Kóger Dániel és Tóth Adrián nem volt hadra fogható. A mieink kapujában a hosszú idő után a meccskeretbe nemrég visszatérő Nagy Kristóf kezdett.

Remek tempóban kezdődött a mérkőzés, igazi oda-vissza játék zajlott a jégen az első percekben, mindkét kapusnak hamar bele kellett vetnie magát a játékba. Az első percek kiegyenlített játéka után fokozatosan átvette a kezdeményezést a Ferencváros, és folyamatosan sorozta Kiss Bence kapuját. Olyannyira, hogy a harmad végére 20:8-as kapura lövési arányt sikerült összerakni. A hatékonyság viszont ezúttal sem volt az igazi, ugyanis nem sikerült fogást találni a diósgyőriek hálóőrén. Emberelőnyben sem, pedig a 9. percben Wehrs ült ki a büntetőpadra, nem sikerült viszont élni a lehetőséggel. Ahogy pedig az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a DVTK elment egy kontrával, és bár már úgy nézett ki, hogy elhárul a veszély, Galanisz a sarokból remek passzt adott a középen teljesen tisztán érkező Vojtkó Mátyásnak, aki nem hibázta el a lehetőséget.(0-1) A némi meglepetésre megszerzett vendég vezetés nem fogta meg a mieink lendületét, sőt, a 15. percben Doetzel magas botja 2+2 percet ért, ezt a fórt pedig már sikerült gólra váltani. McFadden lövése után Nagy Gergőhöz került a korong, ő egészen a kapu közelébe cselezte magát majd kapura húzta, az újabb kipattanót pedig a jobb oldalon remek ütemben érkező Rasmus Kulmala közelről a hálóba vágta.(1-1) Továbbra is fölényben maradtak a mieink, ám a szorosan záró miskolci védekezés, vagy Kiss Bence a mieink útját állta.

A második harmadban ott folytatódott a játék, ahol az elsőben abbamaradt: a mieink fölényben játszottak, a vendégek a megszerzett korongokból indított villámgyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni – viszonylag kevés sikerrel. Sőt, ezúttal nem sokáig maradt meddő a hazai fölény, a 23. perc elején ugyanis Kulmala kapott Vojtkóhoz hasonlóan nagy korongot Nagy Gergőtől ugyanannál a kapunál, ahová a miskolci játékos lőtte a gólját, és finn pontkirályunk sem hibázta el középről a lehetőséget, először a mérkőzésen vezettünk! (2-1) Rasmus Kulmala több hétnyi kihagyás után parádés formában, két harmad alatt szerzett két góllal tért tehát vissza! Bár a „szokásoktól” eltérően (a mieink kapták eddig a legtöbb kisbüntetést a ligában) ezúttal egy egész harmadot lehoztunk kiállítás nélkül, a második játékrészben megjött az első emberhátrány: Miskolczi kapott remek korongot középütt, két védőnk között lépett ki tempóelőnyben, Seregély pedig csak szabálytalanul tudta megállítani.

Ligaelső emberhátrányos védekezésünk azonban munkához látott, és magabiztosan kivédekezte a két percet. A 34. percben Hegyi találta el magas bottal ellenfelét, az újabb vendég emberelőny sem hozott azonban gólt, ezúttal is jól dolgozott a védelmünk. Sőt, a harmad végén már mi támadhattunk emberelőnyben, meg is soroztuk alaposan a DVTK kapuját, újabb gól viszont már nem született a szünet előtt.

A harmadik harmadra a hátrány tudatában az eddigieknél nagyobb kezdeményező készséggel jött ki a vendég együttes, ami a játékrész elején több helyzetben is testet öltött, Nagy Kristóf viszont remek védésekkel őrizte az előnyünket, míg Elgestal nagy helyzetben fölé lőtt. A 47. percben Pavuk lépett ki, Walker pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, így emberelőnybe kerültünk, ezzel viszont nem sikerült élni. Öt az öt ellen némi meglepetésre továbbra is a DVTK bizonyult aktívabbnak, sőt, miután az 50. percben Nagy Gergő a saját harmadából kilőtte a korongot a palánk felett a játéktérről, emberelőnybe is kerültek a piros-fehérek. Nem sokkal később Sarcia akarta a kelleténél hevesebben eltakarítani a kapu elől a Nagy Kristófot támadó Elgestalt, így durva játék miatt rá is ráfújtak két percet, 42 másodpercig kettős előnyben támadhatott a DVTK. Nagy Gergő büntetését sikerült kivédekezni, ám csapatkapitányunk még a védekező pozíciót sem tudta felvenni, amikor Kevin Wehrs a kékről a hálóba lőtte az egyenlítő gólt. (2-2) Sőt, a Jegesmedvék együttese közel járt ahhoz, hogy óriási meglepetésre a győzelmet is megszerezze, ám Doetzel telibe lőtte a kapuvasat. Az utolsó perceket még megnyomtuk, hátha sikerül kikaparni a gesztenyét, de nem tudtuk feltörni a miskolciak védekezését, jöhetett a hosszabbítás.

Az öt perc ráadás a kapusok parádéjáról szólt, több alkalommal is egy az egyben vezették rájuk a korongot, ám mind Nagy Kristóf, mind Kiss Bence több elképesztően nagy bravúrt is bemutatott, így a hosszabbítás sem hozott döntést, jöhetett a szétlövés – a látottak alapján szándékosan is nehéz lett volna izgalmasabb forgatókönyvet írni erre a péntek estére…
A szétlövés első két párjában folytatódott mindkét oldalon a kapusparádé, aztán Nagy Gergő remek megoldással elfektette Kiss Bencét és a hálóba emelt, Nagy Kristóf védett, Somogyi is eredményes volt, kapusunk pedig egy újabb védéssel lezárta a meccset.

Nagy győzelem egy kiváló meccs végén.

Ha a vártnál jóval nehezebben és elképesztő izgalmak árán is, de megszületett az FTC-Telekom első győzelme a 2022-es naptári évben, ami nem csak a hangulat szempontjából nagyon fontos kevesebb mint egy héttel az alapszakasz végkimenetelére is döntő hatással bíró erdélyi túra előtt, de azért is, mert az Újpest nagy meglepetésre kikapott a sereghajtó Titánok otthonában, így a mieink pontszámban is megelőzték a lila-fehéreket, és három ponttal a Csíkszereda mögött állnak a tabella második helyén.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0 – szétlövés után)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Boros, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Somogyi – Seregély, McFadden, Fowlie, Pavuk, Tóth G. – Hegyi, Bohunicky, Roczanov, Galántai, Farkas S. – Sarcia, Komáromy, Bán. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Praták) – Doetzel, Wehrs, Walker, Galanisz, Elgestal – Kiss R., Szirányi, Mihalik, Miskolczi, Ritó – Illés, Vojtkó, Galajda, Károly, Mattyasovszky – Farkas O. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok: Kulmala (16:05, EE, Nagy G., McFadden), Kulmala (22:10, Nagy G., Seregély), Nagy G. (65:00), illetve Vojtkó (13:06, Galanisz, Walker), Wehrs (51:48, EE, Doetzel, Walker)
Kapura lövések: (20:8, 17:8, 11:14, 7:2, 1:0) 56:32
Védések: (7:19, 8:16, 13:11, 2:7, 0:0) 30:53 / 93.75% : 94.64%
Kiállítás percek: (0:6, 4:2, 4:2, 0:20) 8:30
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (5 / 1) 20.00%
Emberelőnyben töltött idő: 9:29 / 6:06
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin