2021. december 4.
Elképesztő tétje van a szombati Derbinek
Férfi hokisaink számára a tabella első helye a tét szombaton Újpesten és hétfőn a Csíkszereda ellen.

Akár az alapszakasz végeredménye szempontjából is meghatározó napok jöhetnek magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk életében. Az FTC-Telekom jelenleg az Erste Liga alapszakaszának tabelláján a harmadik helyen áll, egyaránt négy ponttal lemaradva az Újpest és héttel a Sportklub Csíkszereda mögött, ám előbbi csapatnál egy, míg utóbbinál két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Fodor Szabolcs együttese szombat este Újpesten vendégszerepel, míg hétfőn a Mikulás-napi rangadón (kedvezményes belépési lehetőségek és részletes program ITT) a Csíkszeredát fogadja, így néhány napon belül akár meg is fordulhat az élmezőny állása.

Azt nem kell külön megmagyarázni, egy Derbinek mekkora jelentősége van a ferencvárosiak és az újpestiek körében a tabellán elfoglalt helyezéstől és aktuális formától függetlenül. Akkor azonban, amikor a két csapat a tabella első helyéért vív ádáz küzdelmet egymással, a mérkőzés jelentősége még inkább felértékelődik. Egy szó mint száz, óriási izgalmakra lehet számítani szombat este az Újpesti Jégcsarnokban…

Idén egyelőre úgy fest, a Ferencváros ismeri a lila-fehérek legyőzésének receptjét, az Erste Ligában ugyanis idén egyszer, még szeptember végén találkozott a két csapat a Tüskecsarnokban, akkor a Fradi 4-1-es győzelmet aratott. Később a Magyar Kupa második fordulójában is összehozta a sorsolás a csapatokat, itt a kétmeccses párharc első meccsét múlt szerdán Újpesten tudta 3-2-re megnyerni az FTC-Telekom, míg a visszavágót nem rendezték meg, mivel az ősi rivális jelezte, sérülés- és betegséghullám miatt nem tud a kellő létszámmal kiállni a találkozóra. Mivel a csapatok a szezon előtt abban egyeztek meg, hogy idén nem halaszthatnak hasonló okokból, így erre a versenykiírás sem adott lehetőséget, így a visszavágót 5-0-s mérleggel írták jóvá a Ferencvárosnak.

Egészen biztos, hogy a lila-fehéreket emiatt is fűti a visszavágási vágy, ráadásul egyáltalán nem szabad leírni a képességeiket, hiszen felépült játékosokkal a soraikban, valamint U21-es és U18-as akadémistákkal kiegészülve (a Magyar Kupában az Újpesti Jégkorong Akadémia külön csapatként indult, így ott nem segíthettek az első csapatnak a fiatalok) csütörtök este nemhogy ki tudtak állni a Csíkszereda ellen, de 3-2-re le is győzték őket.

Ritka eset, hogy öt napon belül a tabella első három helyezettje közül mindenki játszik mindenkivel egy mérkőzést, most ez a helyzet. Mindkét meccsünkön óriási szükség lesz a szurkolók biztatására is, a szombati idegenbeli Derbire kizárólag online elővételben kaphatóak belépők a vendégszektorba, az Eventim hálózatában IDE KATTINTVA. A labdarúgó mérkőzés végéről át lehet érni a Groupama Arénából a Megyeri útra, így nem kérdés: mindenki Újpestre!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom
2021. december 4. szombat 18.30, Újpesti Jégcsarnok
JEGYEK: KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN, ITT
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin