2019. augusztus 30.
Ellenfélmustra: velük csapunk össze a Szuperkupáért!
Férfi jégkorongcsapatunk 2016 tavasza óta először játszik tétmeccset a fehérváriak EBEL-kerete ellen.

A magyar bajnoki címet 22 év után visszahódító, az Erste Liga történetében először aranyérmet szerző FTC-Telekom gőzerővel készül az előttünk álló idény kihívásaira, ami nem is csoda, hiszen augusztus 31-én, szombaton már trófeáért száll harcba. A Fradi a Viastein Szuperkupa döntőjében az osztrák bázisú EBEL-ben tavasszal rájátszásig jutó, Magyar Kupa-győztes Hydro Fehérvár AV19 csapatával találkozik a Tüskecsarnokban. A mérkőzésre még kaphatóak belépők, az online jegyvásárlás és a szurkolói információk IDE KATTINTVA érhetőek el.

Nagy nap lesz a holnapi a magyar jégkorong térképére az előző idény sikereivel és szereplésével egyértelműen visszatérő ferencvárosi felnőtt férficsapat életében, a Fradi ugyanis 2016 márciusa óta nem játszott tétmérkőzést a fehérváriak EBEL-kerete ellen. A Fehérvár AV19 akkor Pesterzsébetre érkezett a Magyar Kupa hatcsapatos selejtezőjére, amelyet meg is nyert, a Ferencváros ellen akkor 4-1-es győzelmet aratott. A szombati természetesen egészen más mérkőzés lesz, mindkét csapat egészen más kerettel és erőviszonnyal rendelkezik a 2016-os randevúhoz képest. De lássuk, mit is érdemes tudni ellenfelünkről?

A Hydro Fehérvár AV19 a tavalyi idényben nagyszerűen szerepelt az osztrák bázisú EBEL-ben, amelynek az eltelt évek óta már hagyományos szereplőjének tekinthető. Az alapszakaszt a hatodik helyen zárták, mindössze két ponttal lemaradva az ötödik Bolzanótól, valamint ugyancsak két ponttal a negyedik Salzburgtól, így mehettek a felsőházba a középszakaszban. A rájátszásban pályaelőnnyel vágtak neki a bombaerős Salzburg elleni párharcnak, amelyet egy hazai 1-0-s győzelemmel kezdtek. A második meccsen hosszabbításban 3-2-re kikaptak, majd jött két vereség, egy győzelem és egy újabb vereség, így végül nem sikerült a történelmi továbbjutás.

A fehérváriak EBEL-kerete a nyáron alapos átalakításon ment keresztül. A rájátszás után, ha nem is egyből, de nagyon gyorsan nekiláttak egy új csapat összeállításának. Tizenkettő olyan játékostól váltak meg, akik meghatározó szerepet töltöttek be az előző idényben, köztük a magyar válogatott támadójától, Hári Jánostól, aki Finnországban folytatta pályafutását. A májust igencsak megpörgették, hiszen a hat távozó játékost szinte rögtön tudták pótolni ugyancsak hat érkezővel. A június is hasonlóan pörgős volt, hárman jöttek, hárman mentek. A következő hónap már jóval csendesebb volt, három távozó és mindössze egy érkező, majd még augusztus elején is elbúcsúztak egy játékosuktól. A tizenkettő távozóra tíz légiós vásárlásával válaszoltak, úgyhogy kijelenthetjük, alaposan átformálták a keretüket.

A Hydro Fehérvár AV19 ezúttal a Szuperkupa döntőjére készül, ahol az Erste Ligát a tavasszal története során először elhódító FTC-Telekom lesz az ellenfele. A Fradi még nem volt érdekelt korábban ilyen mérkőzésen, a fehérváriak azonban már nyertek Szuperkupát. 2014-ben az akkor kétmeccses kiírásban kettős győzelemmel kerekedtek felül a számukra ősi rivális Dunaújvároson. Ezután évekig nem írták ki a Szuperkupát, tavaly viszont a MAC játszott a Fehérvár ellen, és jóval motiváltabb játékkal meg is nyerte a mérkőzést.

Van miért küzdenie tehát ellenfelünknek is, ahogy a Fradi játékosainak is, hiszen szakosztályunk történetében még soha nem sikerült a magasba emelni a Szuperkupát, szombaton tehát ismét történelmet írhatunk!

Férfi jégkorong, Viastein Szuperkupa-döntő
FTC-Telekom - Fehérvár AV19
2019. augusztus 31., szombat 17.00, Tüskecsarnok
Online jegyelővétel: ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin