2019. augusztus 27.
Először hazai pályán: szoros meccsen 2-1-es vereség
Az új szezon első hazai meccsén az Érsekújvár az utolsó harmadban győzte le Fodor Szabolcs csapatát.

A magyar bajnoki címet 22 év után elhódító, az Erste Liga történetében először aranyérmet szerző FTC-Telekom gőzerővel készül a 2019/20-as idényre. Két idegenbeli felkészülési mérkőzéssel indult az előszezon, most pedig túl vagyunk az első hazai összecsapáson is. Fodor Szabolcs együttese a szlovák Tipsport Ligában (Extraliga) játszó Érsekújvárat fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

A vendégcsapat sötét szerelése miatt a mieink, bár kijöttek benne melegíteni, végül elvetették az ötletet, hogy felavassák az új zöld hazai mezünket, így a szintén friss, de már a miskolci és nyitrai meccseken is látott fehérben futottunk ki a jégre. Nagyszerű iramban kezdődött a találkozó, mindkét fél egyértelművé tette, hogy itt bizony győzni szeretne. Az első komolyabb helyzetre két percet kellet várnia a kilátogatóknak: vendég részről Stevuliak lőtte kapura a korongot, de csak a vasat találta el, majd 47 másodperccel később azonban már örülhettek: Stevuliak passzát Mikula éles szögből küldte kapura. Elsőre úgy tűnt, hogy Arany védeni tudja, de sajnos valahogy átcsúszott a mamutja alatt (0-1). Nem sokkal később jött az első kiállítás is: vendég oldalról Pavúk került a büntetőpadra akadályozásért. Az ideiglenes létszám csökkenés sem törte meg az Érsekújvárt, hiszen Mikula próbálkozott, de Arany ezúttal résen volt, majd Ruska lövése is nála halt el. Kilenc perc után jegyezhettük fel az első Fradi helyzetet, amikor Switzer passzolt Németh felé, aki lőtt is, de Kristín védeni tudott. Csaknem tizenhárom perc után mi is megkaptuk az első büntetést, Tóth Gergőt küldték ki két percre. Majdnem négy perccel a harmad vége előtt Hlinka kapott kétszer két perces büntetést, majd még egyet kiszórtak vendég részről, így az utolsó percet kettős emberelőnyben fejezhettük be. A legnagyobb izgalmat a végére hagyták a fiúk: a dudaszó pillanatában lőhettünk, de mire a korong a kapuba került, már vége volt, így a találat érvénytelen. Egy gólos vendég előnnyel mehettünk a pihenőre.

A fordulás után nagyobb elánnal kezdtek a mieink, aminek alig egy perc után meg is lett az eredménye: a saját kapunk mögül hoztuk ki a korongot, Roczanov ment el a baloldalon, majd passzolt középre, ahol Tóth Gergő már várta és egyből a kapuba pofozta a pakkot (1-1).

Nem sokkal később Tóth Adrián és Switzer játszott össze, utóbbi tüzelt, de a kapus védeni tudott. Tíz perc után ismét emberhátrányba kerültünk: Tóth Adriánt küldte ki a játékvezető két percre. Az emberelőnyt próbála megnyomni a szlovák gárda, odaszorultunk a kapunk elé, de nem tudták kihasználni. Hat és fél perccel a játékrész vége előtt Tóth Gergely és Nagy Gergő szépen játszott össze a szlovák kapu mögött, végül a kapitány készítette le lövésre a korongot, Kulmala lőtt is, de a kapus ismét résen volt. 18:27-nél a játékvezető Tóth Richárdot küldte a büntetőpadra gáncsolás miatt, így emberhátrányban fejeztük be ezt a harmadot.

A záró harmad elejét a vendégek kezdték jobban, három perc után nyomatékot is adtak szándékuknak, Vesutkin próbálkozott, de Arany védett. Nekünk sem kellett több, Jászai válaszolt egy lövéssel, de a kapus itt is résen volt. A két csapat gyakorlatilag felváltva próbálkozott, de gólt egyikük sem tudott szerezni. Ondrusek próbálkozása újfent elhalt a kapusban, akárcsak Tóth Renátó lövése a mi oldalunkon. Hat és fél perc játék után Arany alighanem bemutatta a meccs legnagyobb védését: Drtina várta üresen a korongot, célba is vette a kaput, de Arany egy vetődéssel átért a hosszú oldalra, így maradt a döntetlen. A játékrész fele után három percen belül háromszor is a vendégek veszélyeztettek, de vagy nem voltak elég pontosan, vagy a kapusunk védett. Aztán három perccel a találkozó vége előtt ismét a szlovákok támadtak. A lövésük megpattant egy társon, de szerencséjükre náluk maradt, Andrisik pedig kihasználta a keletkező zűrzavart, és belőtte a másodikat (1-2). Az utolsó másfél percben kapus nélkül játszott a csapat, ám eredménye nem lett, így maradt 2-1-es vendég siker.

A mérkőzés után a csapat vezetőedzője, Fodor Szabolcs ezúttal sem értékelt csalódottan:

"Ha a meccs egészét nézzük, akkor nem szabad elégedetlennek lennünk, az első harmaddal kapcsolatban azonban van hiányérzetem. Nem voltunk olyan élesek a jégen, amilyenek lenni szoktunk, nem dolgoztunk elég keményen. A szünetben átbeszéltük a helyzetet, és a második játékrészben már sokat korcsolyáztunk, jobban hasonlított a dolog a saját játékunkra. Még mindig nagyon a szezon elején vagyunk, a felkészülés ezen szakaszában nehezen bírjuk hatvan percig a komoly tempót. De egyre kevesebb hiányzik, Nyitrán volt húsz gyengébb percünk, most az utolsó öt percre fáradtunk el. Azon vagyunk, hogy egyre közelebb kerüljünk ahhoz, hogy hatvan percig teljes gőzzel pörögjünk."

Trénerünk az előszezon legfontosabb mérkőzéséről, a szombati Szuperkupa-döntőről is ejtett néhány szót:

"A legfontosabb, hogy az Erste Liga rajtjára készen álljon a keret, de természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni az idény első tétmérkőzésén. Nagyon jól tudjuk, hogy nem mi vagyunk a szombati meccs esélyesei, de harcolni fogunk, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. De hangsúlyozom, nincsenek kiemelt dolgok a felkészülésben, a lényeg, hogy a ligarajtra a lehető legmegfelelőbb állapotban legyünk."

Az FTC-Telekom következő mérkőzése a Szuperkupa döntőjében a Hydro Fehérvár AV19 ellen augusztus 31-én, szombaton 17.00-kor kezdődik a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
FTC-Telekom – HC Nové Zámky 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, M. Fitzgerald, Nagy G., Kulmala – Sarcia, Hegyi, Tóth Ad., Switzer, Tóth Ri. – Tóth Gergely, Jászai, Pavuk, Hajós, Németh – Pozsár, Tóth Re., Roczanov, Farkas, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
HC Nové Zámky: Kristín (Pavlas) – Hain, Drtina, Stupka, Hruska, Vesutkin – Mikus, Pavúk, Jurík, Urban, Bajtek – Ordzovensky, Hatala, Andrisik, Fábry, Rogon – Hlinka, Smach, Stevuliak, Ondrusek, Mikula Vezetőedző: Jancuska Milan
Gólszerzők: Tóth Gergő, illetve Mikula, Andrisik

Cikkajánló

Bolzanóban készül a férfi jégkorong-válogatott

Nagy Gergő, Kulmala Rasmus és a Fradi vezetőedzője, Fodor Szabolcs is elutazott a válogatottal Olaszországba.

Turbucz-dupla, győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk 3-1-es győzelmet aratott Ajkán a FEHA19 csapata ellen.

Ajkán zárjuk az Erste Liga alapszakaszát

Csapatunk a FEHA19 együttesével találkozik az utolsó alapszakasz-meccsen, immár biztos továbbjutóként.

Győzelem Miskolcon, ott vagyunk a rájátszásban!

Férfi hokisaink a DVTK elleni 4-2-es győzelmükkel biztosan az első hatban zárják az alapszakaszt.

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin