2020. július 2.
„Eltelt 13 év” – búcsú a Pesterzsébet Jégcsarnoktól
Jégkorong szakosztályunk több mint egy évtizedet követően elköltözik, a szakosztály levélben búcsúzott el.

Amint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk, miután az elmúlt két szezonban szinte mindent megnyert, amit Magyarországon meg lehet nyerni, alaposan magára vonta a szurkolók figyelmét. Együttesünk iránt olyannyira megnőtt az érdeklődés, hogy hosszas tárgyalások után végül bekövetkezett, ami az utóbbi időszakban, látva a teltházas rangadókat és a gyorsan elfogyó belépőket, már egy ideje „érett”: az FTC-Telekom „kinőtte” a Pesterzsébet Jégcsarnokot, és áttette székhelyét az újbudai Tüskecsarnokba, ahol a befogadóképességnek hála egy-egy nagyobb mérkőzésen akár 2000 szurkoló is jelen lehet.

A Pesterzsébet Jégcsarnok 13 évig volt a Fradi jégkorong szakosztályának ideiglenes hazai pályája. A csapat 2007-ben lelt itt otthonra, itt vészelte át a szakosztály történetének legnehezebb éveit, és itt állt rá arra a pályára, ami visszavezette a ferencvárosi jégkorongot az azt megillető helyre – a csúcsra. Itt ünnepelhetett a Fodor Szabolcs vezette csapat, a játékosok, a szakmai stáb és a szurkolók 2019 áprilisában történelmi győzelmet a Csíkszereda elleni finálé ötödik meccsének végén, itt vehetett át a csapat 22 év után ismét magyar bajnoki aranyérmeket, és itt emelhette a magasba története első Erste Liga-trófeáját.

Nem kérdés, hogy az idő és a helyzet megérett a váltásra, a Pesterzsébet Jégcsarnok és vezetése viszont megérdemli a köszönetet és a méltó búcsút. Az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály levélben búcsúzott el a jégcsarnoktól. Az ESMTK elnökének, Harót Jánosnak címzett levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Elnök Úr, Kedves János!

Eltelt 13 év.

2007-ben a Ferencvárosi Torna Club felnőtt jégkorongcsapatának új „otthon” után kellett néznie. Az akkori szakosztályvezetés, élén Kassai György akkor szakosztályvezetővel felvette a kapcsolatot a Pesterzsébeti Önkormányzattal és hosszú, többfordulós tárgyalások után sikerült megállapodnia a két félnek, hogy az új „otthon” a Zodony utca 1. szám alatt lesz.

Eltelt 13 év.

Nagyon hosszú idő. Minden megváltozott az elmúlt 13 év alatt. Üzemeltető váltás, átalakuló szakosztályvezetés. Mégis, a csapat számára maradt az állandóság. Minden évben egy picit előreléptünk, minden évben egy picit jobbá, szebbé tettétek a csarnokot számunkra, amely sokszor még a szurkolóink számára is rejtve maradt, mégis sokat jelentett nekünk.

Eltelt 13 év.

Remek sikerek, fájó kudarcok, nehéz pillanatok, sokszor megoldhatatlannak tűnő feladatok jellemezték az elmúlt éveket. De mindig találtunk megoldást, mindig megoldottunk mindent. Kívülről, hála Istennek, ebből senki nem vett észre semmit. Csak azok tudtak róla, akik nap, mint nap azon dolgoztak, hogy péntek este, kedd este, vasárnap este rendben lemenjen egy mérkőzés.

Eltelt 13 év.

Közel 300 mérkőzést játszott a Csapat a csarnokban. Összesen közel 120000 ember nézte végig a mérkőzéseket a helyszínen. Elképzelni is nehéz ezeket a számokat. Együttműködésünknek köszönhetően megismerhette a hokis társadalom, de merem állítani, a magyar sporttársadalom is a Pesterzsébet Jégcsarnokot. Együtt éltünk a Pesterzsébeti Farkasok HC gyerekeivel, az ESMTK jégkorongozóival, a sok-sok amatőr csapat játékosaival. Közösen szerettettük meg a jégkorongot, mint sportot a pesterzsébeti, soroksári és csepeli polgárokkal.

Eltelt 13 év.

Ezúton szeretnénk megköszönni az elmúlt éveket. Nemcsak a csapat nevében, hanem az egész sportszerető társadalom nevében, minden fradista nevében, hogy 13 éven keresztül Otthont (igen nagybetűvel írtuk) adtatok nekünk. Mi büszkék leszünk és sosem felejtjük el, hogy a 26. és 27. bajnoki címünket ott, nálatok nyertünk meg.

Köszönünk mindent.

Kelt: Budapest, Ferencváros, 2020. június 26.-án.”

Cikkajánló

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

Derbivel folytatjuk a Magyar Kupában

Az MJSZ kisorsolta a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait.

Brassóban kezdi erdélyi túráját az FTC-Telekom csapata

Magyar bajnok hokisaink először utaztak idén Erdélybe, ahol legelsőként a Corona Brassóval csapnak össze.

Vereség a visszavágón, de továbbjutás a Magyar Kupában

Visszavágott a FEHA19 csapata, de ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

A Tüskecsarnokban folytatódik a Magyar Kupa-párharc

Magyar bajnok hokisaink ezúttal hazai pályán játszanak Magyar Kupa-ellenfelükkel, a FEHA 19 csapatával.

A végsőkig küzdöttünk, de ismét az éllovas BJA győzött

Férfi jégkorongcsapatunk nagyot harcolt, mégsem sikerült pontot szereznie a BJA HC ellen az Erste Ligában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin