2022. november 6.
Elvitte a DEAC a 3 pontot a Tüskecsarnokból
Hetényi kapuja bevehetetlennek bizonyult a vasárnapi mérkőzésen, a debrecenieké lett a győzelem.

Férfi jégkorongcsapatunk vasárnap délután a DEAC együttesét fogadta a Tüskecsarnokban a novemberi válogatott szünet előtti utolsó Erste Liga-játéknapon. Fodor Szabolcs együttese finoman szólva sem várta jó formában a találkozót, a Fradi az október közepi, franciaországi Kontinentális Kupa-túra óta két hét alatt öt mérkőzést játszott hazai pályán, ebből négyet elveszített, egyedül az Újpest elleni derbi-győzelem szépít valamelyest a képen. Így nem csak az volt a tétje ferencvárosi szempontból a találkozónak, hogy az FTC-Telekom visszakapaszkodik-e a tabellán, és tartja-e a lépést az élmezőnnyel, hanem az is, hogy játékban, mentalitásban visszatalál-e a helyes útra az együttes.

A Fradi kapujában a mai napon Nagy Kristóf kezdett, a játékoskeretből pedig ezúttal a továbbra is sérült Julius Marva és Brayden Low mellett két svéd légiósunk, August Nilsson és Sebastian Kaijser maradtak ki, valamint Seregély Máté sem lépett jégre a mérkőzésen, bár a keretbe már nevezve volt, és a bemelegítést is végigcsinálta a társakkal.

Egyből letámadással kezdett a Ferencváros csapata, és igyekezett már a játék elején nagy nyomást helyezni a debreceniek harmadára, és Hetényire magára is. Betterdige, Kulmala és Tóth Adrián erőteljes bombákkal kezdte a találkozót. A 4. percben Nagy Kristófnak is hatalmas védést kellett bemutatnia, a kipattanót pedig ügyesen takarították el a közelből játékosaink. Mindkét csapat oda figyelt a fegyelemre, amit az is bizonyít, hogy komolyabb játékmegszakítás nem volt a harmadban. A 12. percben került eddig a legközelebb a Fradi a gólszerzéshez, amikor Nagy Gergő bombázta telibe az oldalvasat. A vendégek viszont nem hibáztak a bombákkal, Vokla Roland a kék vonal közeléből lőtte el tiszta helyzetből a pakkot, és be is talált a hazaiak kapujába (0-1). Aztán újabb komoly helyzethez jutott a DEAC, amikor Tóth Adriánt kiszórták 2 percre, a mieink azonban nem hagyták, hogy éljenek az emberelőny adta lehetőséggel.

1-0-s vendég-vezetéssel mentek tehát szünetre a felek, viszont a korongbedobást követően egyből két nagy helyzetet is kialakított a Ferencváros. Sarciá adott Hetényi kapuja mögül remek passzt Kulmalának, aki egyedül maradt a kapu előtt, a DEAC hálóőre azonban most is remekül teljesített. Akárcsak a mezőnyjátékosok, Bukor lövésébe ért bele Révész Marcell nagyszerűen Nagy Kristóf előtt, ezzel pedig megszerezte a második vendég-gólt (0-2). Farkas került remek helyzetbe egy Galántaitól kapott koronggal, az akcióját Bukor csak szabálytalanul tudta megállítani, így emberelőnyhöz jutott a Fradi, de kihasználni már nem tudták. Hiába voltak remek helyzeteink a középső játékrészben, Hetényi áttörhetetlen falként tornyosult a kapuban.

A korongbedobást követő egy percben Hetényinek és Nagy Kristófnak is akadt dolga. Újabb emberelőnyhöz jutott azonban a DEAC, Szorokint küldték ki pihenni a játékvezetők, de ezúttal is sikerült kivédekeznünk a hátrányt. Tóth Gergő vesztett korongot a semleges harmadban Sági Martinnal szemben, aki egyedül ellépett a pakkal, és nem hibázta el a lövést (0-3). Komoly tűzerő alatt tartották a zöld-fehérek a vendégek kapuját, de továbbra sem találtak ellenszert Hetényi ellen. Kevesebb, mint 4 perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, és lehozta kapusunkat, hogy 6 mezőnyjátékossal támadhasson a Ferencváros. Ezúttal azonban Fodor Szabolcs kockáztatása nem jött be, Jan Dalecky korongot szerzett a saját harmadukban, és végig vezetve a korongot belőtte az üres kapuba (0-4). A mérkőzés így tehát 4-0-s debreceni győzelemmel ért véget.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Kärmeniemi, Sarciá, Nagy G., Kreisz, Tóth A. – Szorokin, Kucsma – Kulmala, Betteridge, Kestilä – Bán, Boros, Galántai, Farkas S., Tóth G. – Seregély, Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi (Antek) – Zalamaj, Jakabfy, Spirko, Dalecky, Mihalik A. – Szoszunov, Bogesic, Novotny, Izacky, Kozma F. – Bukor, Vokla, Sági M., Révész, Molnár D. – Sándor B., Szmirnov. Vezetőedző: György József.
Gólok: Vokla (13:52, Révész), Révész (24:42, Bukor), Sági M. (48:07), Dalecky (56:40)
Kapura lövések: (11:9, 21:8, 13:8) 45:25
Védések: (8:11, 7:21, 6:13) 21:45 / 84.00% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:0, 0:2, 2:0) 4:2
Emberelőny kihasználás: (1 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 2:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 1) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin