2022. augusztus 12.
Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk
A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk augusztus első hetében megkezdte Kiss Áron erőnléti edző vezetésével a felkészülést az új szezonra, röviddel azután pedig, amikor a Tüskecsarnok jege is készen állt, már a korcsolyák is előkerültek és játékosaink elkezdték a közös felkészülést jégen is. Túl sok ideje azonban nem volt a keret közel felét lecserélő csapatunknak az összecsiszolódásra, ugyanis rögtön a második héten már felkészülési mérkőzést játszottunk a szlovák élvonalban szereplő érsekújvári HC Nové Zámky otthonában. 

Csapatunk nyáron jelentősen átalakult, így egy új összeállítású csapat lépett jégre az előszezon első felkészülési mérkőzésén. Harmadik számú kapusunk, Földes László kivételével a teljes csapat elutazott Érsekújvárra. Ezúttal mind a 23 játékosunk helyet kapott a keretben, a kapuban ezúttal Nagy Kristóf kezdett.

Együttesünkön már a találkozó elején lehetett érezni, hogy még nincsen teljesen összeszokva. Az 5. percben Galántait kiszórták két percre, majd a hazaiaktól is kiült egy ember, így 4 a 4 ellen folytatódott a mérkőzés. Miután kiegészültek a csapatok, egy gyors hazai indítás után Martin Barto betalált, megszületett az első érsekújvári gól (1-0). Nem sokkal később fiatal játékosunk, Kozma Dávid előtt adódott lehetőség, egyenlíteni viszont nem sikerült. A hazai együttes egy szusszanásnyi időt sem hagyott, Sysduski egy remek átadást váltott újabb gólra a 7. percben (2-0). A játékrész közepénél újabb passzunkat sikerült lefülelniük, Mike Lee megszerezte csapata harmadik gólját (3-0). Kulmala sikertelen próbálkozása után kisebb nézeteltérés alakult ki a hazai kapu előtt, a játékvezetők időben közbeléptek, ám később kiderült, hogy a meccs során nem ez volt az egyetlen összetűzés. A harmad vége felé Betteridge-nek sikerült ellépnie egy koronggal, amit Kestila piszkált el a semleges harmadban, ám brit támadónk elszámolta kicsit és a kapu fölé lőtte a pakkot, így 3-0-s állással mentünk szünetre.

A második harmad elején a hazaiaknak több veszélyes helyzetük is volt, azonban Nagy Kristóf állta a sarat és nem engedett át újabb korongot magán. Egy Fradi-indítást követően Julius Marva kakaskodott egy sort, majd kicsivel ezután Tóth Gergő és Kozma is nézeteltérésbe keveredett egy-egy érsekújvári játékossal. A 28. percben a hazaiaknak újabb gólt sikerült betuszkolniuk a kapunkba (4-0). Közel négy perccel a harmad vége előtt a hazaiak elcserélték magukat, így kétperces csapatbüntetést szórtak ki rájuk. Az emberelőny elején sikerült ugyan gyorsan felállnunk korongjáratásra, de a hazaiak sikeresen kivédekezték az emberhátrányukat. 

Az utolsó játékrészre a korábbiaknál határozottabban jött ki csapatunk. Hiába próbálkozott nyomást helyezni ránk az Érsekújvár, az első harmadhoz hasonló játékukat nem tudták megismételni. Egészen az 51. percig tudtuk tartani a védekezésünket, amikor is Juraj Mikus ellőtte a pakkot, ami egyenesen a kapunkban kötött ki (5-0). Nem sokkal a gól után Hajnik játszott magas bottal, amivel Kozmát el is találta, így újfent emberelőnybe kerültünk, de a gól ezúttal is elmaradt.

 Több helyzetet már egyik csapatnak sem sikerült gólra váltani, így 5-0-s hazai győzelemmel zárult csapatunk első felkészülési mérkőzése.

- Most csak arra voltunk kíváncsiak, hogy ki mennyire áll bele, ki mit tud mutatni a jégen. Azt gondolom, hogy a második, harmadik harmadban ez megvolt, nagyon jó karaktert mutattunk. Az elsőben egy kicsi megilletődöttséget láttam a gárdán, a Nové Zámky keményen és jól játszott – mondta vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs a meccs után. 

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk a hétvégi pihenőt követően ismét munkába áll, hiszen egy hét múlva jön a következő mérkőzés a Nagymihály ellen.

Férfi Jégkorong, felkészülési mérkőzés

HC Nové Zámky–FTC-Telekom 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

Cikkajánló

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin