2019. szeptember 13.
Erre vártunk: győzelemmel rajtoltunk az Erste Ligában!
Férfi hokisaink hazai pályán, győzelemmel kezdték a címvédő hadjáratot az alaposan megerősödött Gyergyó ellen.

Hosszú böjt ért véget, végre elrajtolt a férfi jégkorong Erste Liga 2019/20-as idénye, így a Gyergyói HK elleni idénynyitón éles körülmények között is láthatták a Fradi bajnoki és ligacímvédő csapatát a szurkolók. Ennek megfelelően nagy érdeklődés övezte az FTC-Telekom és a Gyergyói HK összecsapását a 2019/20-as idény nyitómérkőzésén. A vendégjegyek már a mérkőzést megelőző napokban elfogytak, de a házigazda sem panaszkodhatott, hiszen a zöld-fehér drukkerek is szépen megtöltötték a Pesterzsébet Jégcsarnok lelátóit..

A találkozót megelőzően a Ferencváros utánpótlás-, valamint női játékosok közreműködésével felavatta a bajnoki és Erste Liga-győztes zászlókat, amelyek majd méltó módon emlékeztetnek minden betérőt a Pesterzsébet Jégcsarnokban a dicsőséges előző szezonra, így megadva a módját az idénykezdésnek. A Himnusz utolsó taktusai után következhetett a kezdő korongbedobás, amely előtt konstatálhattuk, hogy a keretbe a cserekapus posztján Nagy Kristóf helyett ezúttal az a Maros Botond került be, aki a tavalyi idényben már bemutatkozott a felnőttek között, méghozzá rögtön a mélyvízbe dobva, az Újpest elleni derbin, de a Magyar Kupa bronzmeccsen is ott volt a kispadon. A fiatal hálóőr éppen ilyen helyzetekre szerepel idén is kettős igazolással szükség esetén a Fradiban, a pesterzsébetiek U20-as csapatából feljátszva.

Az első harmad rögtön egy vendég lövéssel indult, de Aranynak nem okozott gondot. Nagyon gyorsan jött a Fradi válasza, Pavuk révén nem egészen két perc után megszereztük a vezetést, gyorsan megvolt az új idény első Fradi-gólja! (1-0) A vendégek nem igazán tudták, hogyan is lehetne feltörni a házigazda jól záró védelmét, így távoli lövésekkel próbáltak operálni, de Arany Gergő rendre védett mindent. Amíg a Gyergyó nem tudott áttörni a Ferencváros védelmén, a mieink rendre ott termettek Ruczuj Gellért kapuja előtt, sőt, már saját harmadában remekül letámadták a lassan játszó ellenfelet. Hét perc játék után a Kulmala-Nagy-Fitzgerald trió játszott össze, de utóbbi végül nem tudta bevenni a kaput. Tizenegy perc elteltével jött az első kiállítás: Valdixot küldte ki a játékvezető két percre gáncsolásért. Nagyon gyorsan, mindössze huszonöt másodperccel később a Ferencváros meglőtte a másodikat, ezzel szinte azonnal értékesítve rögtön a legelső emberelőnyt! Rantanen és Karmeniemi összjátéka után Nagy Gergő kapta a visszatett korongot, és szerzett gólt (2-0). Tizenhárom és fél perc után ismét vendég kiállítás következett: Góga állt ki két percre magas bottal való játékért. Alighogy letelt, Pavukot vitte földre a vendég csapatkapitány, majd jött ismét a két perc: Nagy Csaba is kiállt. Ezekből már nem született azonban találat, így kétgólos Fradi-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második harmadot ugyanolyan elánnal kezdték a felek, de az tisztán látszott, hogy a Gyergyó más mentalitásban érkezett meg a jégre, mint az első húsz percben. Az első helyzetre három percet kellett várni, amikor Karmeniemi vette célba a kipattanó után üresen tátongó vendég kaput, de pontatlan volt, nagy helyzet maradt ki. Négy perc után hatalmas sanszot hagyott ki a vendég együttes: Constantin szemtől szemben állt a kapussal, de Arany kifogott rajta. Öt és fél perc játék után ismét megfogyatkoztak a vendégek, Pesztunov állt ki két percre magas bottal való játékért. Egy perccel később Pulli is a büntetőpadon találta magát gáncsolásért, de nagyon gyorsan követte őt Hegyi is, akit akadályozásért küldtek pihenőre. Ezzel négy a háromban, majd hamarosan öt a háromban jöhetett a Gyergyó, és húsz másodperc után ki is használták a kettős emberelőnyt, Lescovs értékesítette egy szép távoli lövéssel Góga passzát (2-1). Jöttek az egyenlítésért a vendégek, de Aranyon ezután már nem tudtak kifogni. Tíz perc után Nagy Gergő fordult le, passzolt Kulmalának, aki lőtt is, de a gól elmaradt. Jött az újabb kiállítás vendég részről: Góga állt ki két percre akasztásért. Tizenegy perc után nagyszerűen hoztuk ki a korongot, Tóth Adrián lőtt is, de csak a vasat találta el. Sorra jöttek a Fradi-helyzetek, de ebben a harmadban már nem született több gól, így 2-1-es hazai előnnyel mentek pihenőre a felek.

A záró játékrészben a vendégek mindent egy lapra tettek fel, talán ebben a szakaszban játszottak a legjobban a meccsen. Harcba szálltak az egyenlítésért: két és fél perc után jött is az első próbálkozás, de az fölé-mellé szállt, így nem okozott komolyabb veszélyt. Nyolc másodperccel később megfogyatkozott a Fradi, Farkast bottal akasztásért küldték ki két percre. A következő néhány percben komoly helyzet nem akadt, de a mezőnyben annál keményebben csaptak össze a felek, egymást és magukat sem kímélve. Több meleg helyzetet is átéltünk a hátrány alatt, de remek védekezéssel és nagy küzdéssel megúsztuk gól nélkül az időszakot. Hét perc után Pavuk szerezte meg a korongot a támadóharmadban, továbbított is Tóth Adriánnak, de ő nem tudta kihasználni a helyzetet. Ismét csak komoly mezőnyjáték következett, szinte félpercenként záporoztak a helyzetek mindkét oldalon. Benne volt az egyenlítés ugyanúgy a meccsben, mint a harmadik Fradi-gól. Tizenkét és fél perc után Jászai játszott össze Fitzgerladdal, aki a kapu mögül passzolt Nagynak, ő pedig belőtte maga második, csapata harmadik gólját (3-1). A Fradi kapitánya remek ütemben érkezett a kapu elé, és vezérhez méltóan villant akkor, amikor a legnagyobb szükség volt rá! Hat perccel a vége előtt Jászai is kivált két percre, őt akadályozásért küldte a büntetőpadra a játékvezető. Az emberelőnyt próbálta megnyomni a Gyergyó, de két távoli lövésen kívül nem sok veszélyt okoztak. Az utolsó bő egy percet emberelőnyben töltötte a Fradi, ugyanis Vorobjev testre ütött, így ő is kiszállt. Két másodperccel a vége előtt még Fitzgeraldot is szabálytalannak vélte a játékvezető, de ez nem osztott, nem szorzott. A vége: FTC-Telekom – Gyergyói HK 3-1.

Egy szoros, pörgös, igencsak harcos meccsen a címvédő Ferencváros szinte végig uralva a meccset behúzta a nagyon fontos első győzelmet. Egyúttal elhallgattatta azokat a hangokat, akik komolyabb jelentőséget véltek tulajdonítani az előszezon eredményeinek.

Az önbizalomra és a jó játékra a folytatásban is szükség lesz, ugyanis nincs megállás: hétfőn, az Újpest elleni idegenbeli derbivel folytatódik az Erste Liga!

A teljes mérkőzés:

A mérkőzést követő sajtótájékoztató:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 1. forduló
FTC-Telekom – Gyergyói HK 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Maros B.) – Rantanen, Karmeniemi, Rasmus, Nagy, Fitzgerald – Sarcia, Hegyi, Hajós, Tóth Ad., Pavuk – Pulli, Jászai, Tóth Ri., Németh, Farkas – Pozsár, Tóth Re., Tóth Gergely, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gyergyói HK: Ruczuj (Szakács) – Góga, Lescovs, Constantin, Tendler, Valdix – Ferenc, Raszulov, Csergő, Pesztunov, Zagidullin – Kozma, Nagy, Elekes, Péter, Vorobjev – Antal, Bushbacher, Sára, Benedek, Creanga. Vezetőedző: Leif Strömberg
Kapura lövések: (12:6, 15:10, 8:12) 35:28
Védések: (6:10, 9:15, 12:7) 27:32 / 96.43% : 91.43%
Kiállítás percek: (0:6, 4:4, 6:2) 10:12
Emberelőny kihasználás: (6 / 1) 16.67% / (5 / 1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (1 / 6) 83.33%
Gólszerzők: Pavuk (01:46, Tóth A.), Nagy G. (11:36, EE, Rantanen, Karmeniemi), Nagy G. (52:24, Jászai, M. Fitzgerald), illetve Lescovs (27:35, EE2, Góga)

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin