2020. január 10.
Erste Liga: megvan a középszakasz programja!
A helyezések még nem fixek, a felső- és alsóház viszont már kialakult: január 21-én rajtol a középszakasz!

Bár a férfi jégkorong Erste Liga 2019/20-as idényének alapszakaszában több helyezés sem dőlt még el, az már matematikailag biztossá vált, hogy a középszakaszban kettéváló mezőny tagjai közül a Sportklub Csíkszereda, a címvédő FTC-Telekom, a Corona Brassó, a DEAC és a Dunaújvárosi Acélbikák a felsőházban, míg a Gyergyói HK, az Újpest, a Fehérvári Titánok, a Hokiklub Budapest és a Vasas az alsóházban folytatják a küzdelmeket.

Az alapszakasz helyezései azért fontosak, mert a középszakaszra az addig megszerzett pontok ugyan nullázódnak, ám a csapatok bónuszpontokat visznek tovább magukkal: a felsőházban helyezések alapján 6-3-2-1-0, míg az alsóházban 6-4-2-1-0 bónuszpont kerül kiosztásra.

A felsőházi csapatok már biztosan ott vannak a rájátszásban, ám a középszakaszban megszerzett helyezések alapján dől el a kiemelési rangsor, amely nem csak a pályaelőny miatt fontos a négy győzelemig tartó párharcokban (a magasabb kiemelésű csapat hazai pályán kezdi a párharcot, és egy esetleges hetedik mérkőzésen ő szerepel otthon), hanem azért is, mert az első négy kiemelt sorrendben választhat magának ellenfelet a negyeddöntőre a második négyesből. Az alsóházban a tét a rájátszásba kerülés, ugyanis az öt csapatból csak három kerül a playoffba.

A középszakasz, amelyben mindkét csoportban minden csapat egyszer játszik egymással oda-vissza, tehát minden csapat nyolc mérkőzést játszik, január 21-én indul három találkozóval, majd szinte folyamatosan lesznek meccsek a február elején esedékes nemzetközi szünetig, amikor a magyar felnőtt férfi válogatott olimpiai selejtezőn lép majd jégre az angliai Nottinghamben a selejtező harmadik körében a házigazda britek, Észtország, valamint a selejtezőből továbbjutó Románia ellen. Február 10-től indul újra a bajnokság, és másfél héttel később, 19-én véget is ér a középszakasz.

Az már biztos, hogy idén a Csíkszereda nyerte az alapszakaszt, az FTC-Telekom pedig jelenleg a második helyen áll, és már csak a Corona Brassó előzheti meg - Fodor Szabolcs együttese akár be is biztosíthatja második helyét, és az ezzel járó három bónuszpontot a jelenleg is zajló erdélyi túrán, igaz, a Corona hátránya vesztett pontok tekintetében mindössze három pont, az egymás elleni eredmény viszont már biztosan a mieinknek kedvez pontegyenlőség esetén, függetlenül az utolsó egymás elleni meccstől, hiszen az eddigi három egymás elleni találkozón a Fradi hét pontot szerzett, míg a brassóiak mindössze kettőt.

Az FTC-Telekom rögtön erdélyi túrával indítja a középszakaszt a Brassó és a Csíkszereda ellen január 23-24-én, majd a hazaérkezés után egyből fogadjuk a nagy rivális csíkiakat, így sok információ már a középszakasz elején körvonalazódhat a további helyezéseket illetően. Főleg, hogy még a válogatott szünet előtt, február 1-jén a Brassó is érkezik Pesterzsébetre.

Az olimpiai selejtező után február 12-én Dunaújvárosba látogatunk, három nappal később fogadjuk a DAB-ot, majd egy DEAC elleni oda-visszával zárjuk a középszakaszt február 17-én és 19-én.

Férfi jégkorong, Erste Liga, a középszakasz programja
2020.01.23 Corona Brasov - FTC-Telekom 
2020.01.24 Sport Club Csíkszereda - FTC-Telekom 
2020.01.27 FTC-Telekom - Sport Club Csíkszereda 
2020.02.01 FTC-Telekom - Corona Brasov 
2020.02.12 Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom 
2020.02.15 FTC-Telekom - Dunaújvárosi Acélbikák 
2020.02.17 DEAC - FTC-Telekom 
2020.02.19 FTC-Telekom - DEAC 

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin