2020. január 10.
Erste Liga: megvan a középszakasz programja!
A helyezések még nem fixek, a felső- és alsóház viszont már kialakult: január 21-én rajtol a középszakasz!

Bár a férfi jégkorong Erste Liga 2019/20-as idényének alapszakaszában több helyezés sem dőlt még el, az már matematikailag biztossá vált, hogy a középszakaszban kettéváló mezőny tagjai közül a Sportklub Csíkszereda, a címvédő FTC-Telekom, a Corona Brassó, a DEAC és a Dunaújvárosi Acélbikák a felsőházban, míg a Gyergyói HK, az Újpest, a Fehérvári Titánok, a Hokiklub Budapest és a Vasas az alsóházban folytatják a küzdelmeket.

Az alapszakasz helyezései azért fontosak, mert a középszakaszra az addig megszerzett pontok ugyan nullázódnak, ám a csapatok bónuszpontokat visznek tovább magukkal: a felsőházban helyezések alapján 6-3-2-1-0, míg az alsóházban 6-4-2-1-0 bónuszpont kerül kiosztásra.

A felsőházi csapatok már biztosan ott vannak a rájátszásban, ám a középszakaszban megszerzett helyezések alapján dől el a kiemelési rangsor, amely nem csak a pályaelőny miatt fontos a négy győzelemig tartó párharcokban (a magasabb kiemelésű csapat hazai pályán kezdi a párharcot, és egy esetleges hetedik mérkőzésen ő szerepel otthon), hanem azért is, mert az első négy kiemelt sorrendben választhat magának ellenfelet a negyeddöntőre a második négyesből. Az alsóházban a tét a rájátszásba kerülés, ugyanis az öt csapatból csak három kerül a playoffba.

A középszakasz, amelyben mindkét csoportban minden csapat egyszer játszik egymással oda-vissza, tehát minden csapat nyolc mérkőzést játszik, január 21-én indul három találkozóval, majd szinte folyamatosan lesznek meccsek a február elején esedékes nemzetközi szünetig, amikor a magyar felnőtt férfi válogatott olimpiai selejtezőn lép majd jégre az angliai Nottinghamben a selejtező harmadik körében a házigazda britek, Észtország, valamint a selejtezőből továbbjutó Románia ellen. Február 10-től indul újra a bajnokság, és másfél héttel később, 19-én véget is ér a középszakasz.

Az már biztos, hogy idén a Csíkszereda nyerte az alapszakaszt, az FTC-Telekom pedig jelenleg a második helyen áll, és már csak a Corona Brassó előzheti meg - Fodor Szabolcs együttese akár be is biztosíthatja második helyét, és az ezzel járó három bónuszpontot a jelenleg is zajló erdélyi túrán, igaz, a Corona hátránya vesztett pontok tekintetében mindössze három pont, az egymás elleni eredmény viszont már biztosan a mieinknek kedvez pontegyenlőség esetén, függetlenül az utolsó egymás elleni meccstől, hiszen az eddigi három egymás elleni találkozón a Fradi hét pontot szerzett, míg a brassóiak mindössze kettőt.

Az FTC-Telekom rögtön erdélyi túrával indítja a középszakaszt a Brassó és a Csíkszereda ellen január 23-24-én, majd a hazaérkezés után egyből fogadjuk a nagy rivális csíkiakat, így sok információ már a középszakasz elején körvonalazódhat a további helyezéseket illetően. Főleg, hogy még a válogatott szünet előtt, február 1-jén a Brassó is érkezik Pesterzsébetre.

Az olimpiai selejtező után február 12-én Dunaújvárosba látogatunk, három nappal később fogadjuk a DAB-ot, majd egy DEAC elleni oda-visszával zárjuk a középszakaszt február 17-én és 19-én.

Férfi jégkorong, Erste Liga, a középszakasz programja
2020.01.23 Corona Brasov - FTC-Telekom 
2020.01.24 Sport Club Csíkszereda - FTC-Telekom 
2020.01.27 FTC-Telekom - Sport Club Csíkszereda 
2020.02.01 FTC-Telekom - Corona Brasov 
2020.02.12 Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom 
2020.02.15 FTC-Telekom - Dunaújvárosi Acélbikák 
2020.02.17 DEAC - FTC-Telekom 
2020.02.19 FTC-Telekom - DEAC 

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most