2019. október 24.
Európa felkapta a fejét – jégkorongos lapszemle
Férfi hokisaink szenzációs továbbjutása a Kontinentális Kupában a sajtó érdeklődését is felkeltette.

Amint arról korábban beszámoltunk, az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapata történelmi tettet hajtott végre október harmadik hétvégéjén a dél-tiroli Rittenben. Fodor Szabolcs együttese 19 év után tért vissza a második számú európai kupasorozat, az IIHF Kontinentális Kupa mezőnyébe, és három rendes játékidős győzelemmel, csoportját megnyerve jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban, amelyet november közepén Dániában folytat.

A Fradi továbbjutása több szempontból is szenzáció: egyrészt történelmi távlatba helyezi, hogy klubunknak a Kontinentális Kupa 1997-es fennállása során először sikerült továbblépnie egy csoportból. A Ferencváros az 1997/98-as és a 2000/01-es idényben már ott volt a mezőnyben, ám továbbjutnia először sikerült. Ehhez ráadásul az Alpesi Liga címvédője, a patinás szlovén Olimpija Ljubljana mellett azt az olasz bajnok Rittent kellett legyőznie hazai pályájukon, amelyik az elmúlt három szezonban mindig megnyerte az Arena Rittenben rendezett minitornát, ráadásul kétszer a négyes döntőig is eljutott.

Ugyan az FTC jégkorong szakosztályának jelentős múltja van a nemzetközi porondon, csapatunk az elmúlt évtizedekben több nagy bravúrt is bemutatott (ezekről korábban EBBEN A CIKKBEN írtunk), ám az elmúlt húsz évben az európai mezőny nem hallott a Ferencvárosról. A mostani hőstettre ezért érthető módon a hazai és a nemzetközi sajtó is felkapta a fejét.

A legnagyobb példányszámú, hagyományos honi sportnapilapra, a Nemzeti Sportra nem jellemző, hogy a jégkorong Erste Liga csapataival címlapon foglalkozzon. Nos, a Fradi ritteni menetelése a sportnapilap címlapszerkesztőit is megihlette, ugyanis győzelmeink a szombati, a vasárnapi és a hétfői lapszám első oldalán is helyet kaptak.

A magyar jégkorong mértékadó internetes híroldala, a Jégkorongblog végigkövette a Kontinentális Kupa D csoportjának eseményeit, és címlapsztoriban hozta le csapatunk meccsbeszámolóit, a FradiMédia videós interjúit, az ünneplés közben készült csoportképet, és az összefoglalókat is. Megható volt látni, hogy hétfőn a Fradiról szólt a „Blog”, kibéreltük a címoldalt.

Eredményünk nem csak a hazai, de a nemzetközi jégkorongos közvélemény figyelmét is felkeltette. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hivatalos honlapja szintén címlapsztoriban számolt be a ritteni eseményekről, „Söpört a Ferencváros” címmel. A cikkben beszámolnak a hétvége eredményeiről, arról, hogy Fodor Szabolcs együttese Dániában folytathatja novemberben, valamint kiemelik, hogy a Fradi teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert elképesztő erőltetett menetben volt az együttes, erdélyi Erste Liga-túra és komoly Visegrád Kupa-meccs után utazott Dél-Tirolba. Ehhez képest fáradtságnak nyomát sem lehetett látni a csapaton, sőt, elsősorban elképesztő tempójának köszönheti győzelmeit a Ljubljana és a Ritten ellen. A beszámoló részletesen elemzi a Ritten elleni mérkőzés eseményeit, és kiemeli, azért is figyelemreméltó siker a miénk, hiszen a Rittner Buam az elmúlt években kétszer is a Final Fourig jutott a sorozatban.

Nem csak az online, de a hagyományos újságírás is emléket állított a ritteni csodának. A legnagyobb példányszámú dél-tiroli napilap, a bolzanói székhelyű Dolomiten sportrovata egy egész oldalt szentelt a Kontinentális Kupa-csoportkörnek, benne a Ferencváros szenzációs sikerével. „Két csata után örülhetett… …a Ferencvárosi TC” írja az oldal és a cikk főcíme, azt a bizonyos klubnevet, a Fradiét sejtelmesen már az alcímbe átemelve, ahol így folytatódik a mondat: a magyarok nyerték a Kontinentális Kupa 2. fordulója D csoportjának „döntőjét”, miután 3-1-re legyőzték a Rittner Buamot. A cikk ezután részletesen számol be a csoport első helyéről döntő meccs eseményeiről, és szintén kiemeli, meglepetés, hogy a hazaiakat is legyőzve a Fradi utazhat novemberben Dániába, a legjobb nyolc közé.

A ritteni hőstettről természetesen a FradiMédia stábja is beszámolt. A Fradi TV október 22-ei adásában helyszíni beszámolót láthattak az eseményekről, amely online is megtekinthető:

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin