2019. október 24.
Európa felkapta a fejét – jégkorongos lapszemle
Férfi hokisaink szenzációs továbbjutása a Kontinentális Kupában a sajtó érdeklődését is felkeltette.

Amint arról korábban beszámoltunk, az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapata történelmi tettet hajtott végre október harmadik hétvégéjén a dél-tiroli Rittenben. Fodor Szabolcs együttese 19 év után tért vissza a második számú európai kupasorozat, az IIHF Kontinentális Kupa mezőnyébe, és három rendes játékidős győzelemmel, csoportját megnyerve jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban, amelyet november közepén Dániában folytat.

A Fradi továbbjutása több szempontból is szenzáció: egyrészt történelmi távlatba helyezi, hogy klubunknak a Kontinentális Kupa 1997-es fennállása során először sikerült továbblépnie egy csoportból. A Ferencváros az 1997/98-as és a 2000/01-es idényben már ott volt a mezőnyben, ám továbbjutnia először sikerült. Ehhez ráadásul az Alpesi Liga címvédője, a patinás szlovén Olimpija Ljubljana mellett azt az olasz bajnok Rittent kellett legyőznie hazai pályájukon, amelyik az elmúlt három szezonban mindig megnyerte az Arena Rittenben rendezett minitornát, ráadásul kétszer a négyes döntőig is eljutott.

Ugyan az FTC jégkorong szakosztályának jelentős múltja van a nemzetközi porondon, csapatunk az elmúlt évtizedekben több nagy bravúrt is bemutatott (ezekről korábban EBBEN A CIKKBEN írtunk), ám az elmúlt húsz évben az európai mezőny nem hallott a Ferencvárosról. A mostani hőstettre ezért érthető módon a hazai és a nemzetközi sajtó is felkapta a fejét.

A legnagyobb példányszámú, hagyományos honi sportnapilapra, a Nemzeti Sportra nem jellemző, hogy a jégkorong Erste Liga csapataival címlapon foglalkozzon. Nos, a Fradi ritteni menetelése a sportnapilap címlapszerkesztőit is megihlette, ugyanis győzelmeink a szombati, a vasárnapi és a hétfői lapszám első oldalán is helyet kaptak.

A magyar jégkorong mértékadó internetes híroldala, a Jégkorongblog végigkövette a Kontinentális Kupa D csoportjának eseményeit, és címlapsztoriban hozta le csapatunk meccsbeszámolóit, a FradiMédia videós interjúit, az ünneplés közben készült csoportképet, és az összefoglalókat is. Megható volt látni, hogy hétfőn a Fradiról szólt a „Blog”, kibéreltük a címoldalt.

Eredményünk nem csak a hazai, de a nemzetközi jégkorongos közvélemény figyelmét is felkeltette. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hivatalos honlapja szintén címlapsztoriban számolt be a ritteni eseményekről, „Söpört a Ferencváros” címmel. A cikkben beszámolnak a hétvége eredményeiről, arról, hogy Fodor Szabolcs együttese Dániában folytathatja novemberben, valamint kiemelik, hogy a Fradi teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert elképesztő erőltetett menetben volt az együttes, erdélyi Erste Liga-túra és komoly Visegrád Kupa-meccs után utazott Dél-Tirolba. Ehhez képest fáradtságnak nyomát sem lehetett látni a csapaton, sőt, elsősorban elképesztő tempójának köszönheti győzelmeit a Ljubljana és a Ritten ellen. A beszámoló részletesen elemzi a Ritten elleni mérkőzés eseményeit, és kiemeli, azért is figyelemreméltó siker a miénk, hiszen a Rittner Buam az elmúlt években kétszer is a Final Fourig jutott a sorozatban.

Nem csak az online, de a hagyományos újságírás is emléket állított a ritteni csodának. A legnagyobb példányszámú dél-tiroli napilap, a bolzanói székhelyű Dolomiten sportrovata egy egész oldalt szentelt a Kontinentális Kupa-csoportkörnek, benne a Ferencváros szenzációs sikerével. „Két csata után örülhetett… …a Ferencvárosi TC” írja az oldal és a cikk főcíme, azt a bizonyos klubnevet, a Fradiét sejtelmesen már az alcímbe átemelve, ahol így folytatódik a mondat: a magyarok nyerték a Kontinentális Kupa 2. fordulója D csoportjának „döntőjét”, miután 3-1-re legyőzték a Rittner Buamot. A cikk ezután részletesen számol be a csoport első helyéről döntő meccs eseményeiről, és szintén kiemeli, meglepetés, hogy a hazaiakat is legyőzve a Fradi utazhat novemberben Dániába, a legjobb nyolc közé.

A ritteni hőstettről természetesen a FradiMédia stábja is beszámolt. A Fradi TV október 22-ei adásában helyszíni beszámolót láthattak az eseményekről, amely online is megtekinthető:

Cikkajánló

A frissen igazolt Somogyi: „Meccseket akarok eldönteni”

Somogyi Balázs régen érezte magát ennyire motiváltnak, és a Fradival is trófeákat akar szerezni - INTERJÚ!

Nagy erősítés, pont/meccs átlag feletti támadó érkezett

Férfi jégkorongcsapatunk egyéves szerződést kötött a Dunaújvárosi Acélbikák támadójával, Somogyi Balázzsal.

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most