2022. december 20.
Ezer sebből vérezve egygólos vereség a hazai évzárón
Foghíjas sorokkal és vezetőedző nélkül kiálló férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DVTK Jegesmedvéktől.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a 2022-es naptári év utolsó hazai mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék együttesét fogadta az Erste Liga alapszakaszában a Tüskecsarnokban. A találkozót megelőzően a tabella hatodik helyén álló Ferencvárost mindössze két pont választotta el a negyedik Jegesmedvéktől, a harmadik és a hetedik helyezett csapat között pedig nem több mint négy pont volt a különbség, így vérbeli hatpontos mérkőzésre készülhettek a felek. Annál is inkább, mert az alapszakasz végén óriási jelentősége lesz a helyezéseknek – a harmadik és a negyedik csapat a felsőházból, ellenfélválasztóként várhatja a rájátszást, míg a hetedik helyezettnek playoff-kvalifikációs párharcot kell vívnia majd az utolsó három csapat egyikével.

A Fradiból ezen a napon, a kedd reggel csapatunktól végleg távozó Brayden Low mellett a továbbra is sérült Julius Marva és a betegség miatt kidőlt Aku Kestilä hiányoztak, így mindössze 19 fős keretet tudott jégre küldeni a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb. A vendég miskolciak nem küzdöttek ilyen jellegű problémákkal, teljes, 22 fős keret állt Tokaji Viktor rendelkezésére.

Jól kezdte a mérkőzést az ezer sebből vérző Ferencváros, amely a válogatott szünet előtti újpesti derbin a hazai paddal összeszólalkozó, ezért hárommeccses eltiltást kapott Fodor Szabolcs vezetőedzőt is nélkülözni volt kénytelen a mai estén. Olyannyira, hogy már a hatodik percben megszerezték a vezetést a mieink, Kulmala csente el a korongot a védőktől a vendégek harmadában, majd egy a semmiben szépen fektette el a vendégek kapusát, Vorist, majd a hálóba emelt (1-0). Egy perccel később váratlanul kapust cserélt a Fradi, mint kiderült, Arany Gergely a bemelegítésnél izomhúzódást szenvedett, de úgy érezte, vállalni tudja a meccset, ám cserét kellett kérnie. A „hidegen” beállni kényszerülő Nagy Kristóf rögtön remek védésekkel kezdett, ám a 12. percben már ő sem tudott segíteni. Emberelőnybe került a DVTK, miután a mieink elcserélték magukat, és remekül játszottak ki egy figurát a vendégek: Vas János lőhetett volna, de inkább a kapu előtt háttal lévő Mattyasovszkynak passzolt, aki az üresen berobbanó Lövei elé tálalt, ő pedig befejezte a háromszögelés után az akciót (1-1).

Az első harmadban bár többet birtokolta a korongot a Fradi, kevesebb támadásból mégis többet lőtt kapura a DVTK. Ezen próbáltak változtatni a mieink a szünet után, jött is hamar két helyzet. Az egyiknél Voris védett bravúrral, a másodiknál Vojtkó blokkolt önfeláldozóan a kapu előterében, majd a veszélyes helyre pattanó korongot behúzta maga alá, így kiállították két percre. Jól álltunk fel emberelőnyben, jöttek a lövések, de gól nem született. Közben Ilvessuo ütött oda a vendégek kapuja előtt Sailiónak, aki ezért verekedéssel vett elégtételt, páros kiállítás lett a két finn csetepatéjának vége. A túloldalon Vas János lépett ki egy jó korongátvétel után nagy helyzetben, Kucsma szabálytalanul állította meg, az újabb miskolci emberelőnyt pedig ismét kihasználták a piros-fehérek, ezúttal is Lövei Dávid volt a befejező ember (1-2). Jóval többet lőtt kapura ebben a harmadban a Ferencváros ellenfelénél, küzdöttek a mieink az egyenlítésért, de ez a harmad végéig nem jött össze.

Alaposan bekezdett a harmadik harmad elején a DVTK, mindössze 42 másodperc elteltével Kulesov távoli, lapos lövése becsorgott az erre nem számító Nagy Kristóf mellett a kapuba (1-3). Kétgólos hátrányban is tovább küzdöttek a mieink, ennek pedig meglett az eredménye, a 46. percben Kulmala vett át a kék vonalnál remekül egy korongot, majd osztott ki nagy passzt Tóth Gergőnek, aki a hálóba bombázott (2-3). Az utolsó percekben a vendégek már egyértelműen az eredmény megtartására játszottak. Szűk három perccel a vége előtt Yul Hennelly időt kért egy támadó harmadbeli bulinál, és levittük a kapusunkat, ám hiába támadtunk kapus nélkül, hat az öt ellen a hátralévő időben szinte végig, hiába volt még az utolsó másodpercben is közvetlen közelről lövési lehetőség, a mérkőzést egy Voris-védés zárta le, amivel a DVTK elvitte mindhárom pontot a Tüskecsarnokból.

Az FTC-Telekom 3-2-es vereségével maradt a tabella hatodik helyén, folytatás pénteken Káposztásmegyeren a BJA HC ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kulmala, Tóth G. – Mesikämmen, Boros, Kozma, Betteridge, Nagy G. – Seregély, Kucsma, Kreisz, Bán, Tóth A. – Farkas S., Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R., Vojtkó, Mattyasovszky, Miskolczi, Lövei – Ilvessuo, Wehrs, Kulesov, Páterka, Razumnyak – Illés, Szirányi, Blasko, Ritó, Vas J. – Fazekas, Szalay, György, Pecsét, Csiki. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok: Kulmala (05:24), Tóth G. (45:24, Kulmala, Sailio), illetve Lövei (11:55, EE, Mattyasovszky, Vas J.), Lövei (28:16, EE, Vas J.), Kulesov (40:42, Lövei, Miskolczi)
Kapura lövések: (6:11, 19:6, 12:9) 37:26
Védések: (10:5, 5:19, 8:11) 23:35 / 88.46% : 94.59%
Kiállítás percek: (2:0, 4:4, 2:0) 8:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 2) 66.67%
Emberelőnyben töltött idő: 2:00 / 4:25
Emberhátrányos védekezés: (2 / 3) 33.33% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin