2020. március 9.
Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás
Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nem akármilyen első mérkőzésen van túl a Ferencváros és az Újpest csapata az Erste Liga-elődöntőjében, mely egyben az OB I döntője is. Ahogy azt már többször hallottuk, láttuk és olvastuk, a két gárda legutóbb 28 évvel ezelőtt mérkőzött meg közvetlenül egymással a magyar bajnokság megnyerésért. Ennek megfelelően nagyon komoly érdeklődés övezte már a négy győzelemig tartó párharc első találkozóját is, ugyanis minden jegy gazdára talált, így telt ház előtt küzdhettek meg a felek a négy győzelemig tartó párharc első összecsapásán. Egy Derbihez méltó, nagy iramú, igencsak harcos mérkőzésből a Ferencváros jött ki jobban, ugyanis a címvédő 6-3-ra legyőzte ősi riválisát, így a lépéselőny a zöld-fehérek kezébe került.

A tegnapi találkozón a Ferencváros nem csupán a párharcban szerzett előnyt, de lélektanilag is a mieink kerültek kedvezőbb helyzetbe, hiszen magabiztos játékkal sikerült megverniük legnagyobb riválisukat. Ehhez azonban az is kellett, hogy egy olyan Újpest legyen az ellenfél, amely sokáig csak emberelőnyben tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, nem tudta azt a játékot játszani, mellyel hengereltek a DAB elleni negyeddöntőben.

Ideje azonban továbblépni és kicsit megfeledkezni a tegnapi győzelemről, hiszen ma este egy teljesen új mérkőzés veszi kezdetét. Az Újpest minden bizonnyal sebzett vadként, kettőzött erőbedobással fog beleszállni a második ütközetbe, ugyanis egy újabb vereséggel nehéz helyzetbe kerülnének, annak ellenére is, hogy két alkalommal még Újpesten is biztosan megmérkőznek a felek. Ahhoz, hogy Baróti Zsolték megnehezítsék a címvédő dolgát, formajavulást kellene bemutatniuk, ugyanis a tegnap mutatott támadójáték kevés lesz az életveszélyesen rohamozó ferencvárosi gépezet ellen.

Az Újpest formajavulásához azonban Nagy Gergőéknek is lesz jó pár szavuk. Láthattuk, hogy mi mindenre képes a csapat, ha egymásért küzdve, teljes erőbedobással és maximális fókusszal vannak ott a jégen a legelső perctől kezdve. Nem utolsó sorban pedig feledtetni szeretnék szurkolóikkal a Titánok elleni hazai pályán elszenvedett, váratlan vereségeket, erre pedig pont kapóra jön az Újpest, hiszen különleges érzés, amikor az ősi riválist győzheted le, ráadásul egy olyan bajnoki döntőben, amiről közel három évtizede álmodnak a két csapat szerelmesei. Az első lépést megtettük, most jöhet a következő. Igaz, közel sem lesz egyszerű ennek megtétele, izzasztó, kőkemény hatvan perc vár Fodor Szabolcs együttesére, igaz, ha van csapat, melyet az ilyen párharcok éltetnek, akkor az a miénk.

Hétfő este 18 órától jön tehát a magyar bajnoki döntő, Erste Liga-elődöntő második összecsapása, ahol a címvédő FTC-Telekom hazai pályán fogadja az ősi rivális Újpestet. Az online elővételes jegyek mind elfogytak, a helyszínen még 85 db belépőt lehet vásárolni, 17.00-tól.

A mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, elődöntő, OB I, döntő
FTC-Telekom – UTE
2020. március 9. hétfő, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegy: az online belépők elfogytak, a helyszínen még 80 db belépőt lehet vásárolni 17.00-tól
Tv: M4Sport

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

Hétvégi program: vasárnap derbi a jégen!

Négy csapatunk a bajnoki pontokért, jégkorongozóink pedig a döntőért játszanak az előttünk álló hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most