2024. július 5.
Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt hónapok bejelentései után elérkezett az idő a nyár első új igazolásának bejelentésére: ligán belül váltott klubot Valentin Razumnyak, aki két miskolci szezont követően a Ferencvároshoz igazolt. Most pedig egy újabb érkezőről számolhatunk be, méghozzá ismét a DVTK Jegesmedvéktől, ugyanis

jégkorongszakosztályunk ugyanis mindenben megállapodott a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergellyel.

Mattyasovszky Gergely 2002. január 8-án született Miskolcon. A 22 éves támadó játékos szülővárosában kezdett jégkorongozni, ott járta végig a ranglétrát, akárcsak a tavaly nyáron a Fradihoz érkező Galajda Zsombor. 2017-től 2020-ig stabil játékosa volt a borsodi klub U18-as csapatának, 2018-ban és 2019-ben is bőven pont per meccs felett teljesített mind az osztrák bázisú juniorligában, mind az U18-as bajnokságban. A 2018/19-es szezonban egy meccs erejéig az U20-sok között is bemutatkozhatott, 2019/20-ban pedig már állandó tagja volt a DVTK Jegesmedvék U21-es csapatának, valamint egy mérkőzés alkalmával az akkor a szlovák Extraligában szereplő felnőtt csapatban is helyet kapott. A 2020/21-es szezonban is hozta a tőle megszokott formát az U21-es csapatban és ismételten pont per meccs fölött teljesített, 20 alapszakaszmérkőzésen 19+12 pontot szerzett és további 12-őt a rájátszás 11 meccse alatt. Ugyanebben az évben már öt meccsre volt nevezve a felnőttek között, illetve kölcsönjátékosként szerepelt a Vasas Erste Ligás csapatánál is 13 mérkőzésen, ahol együtt szerepelt a Fradit immáron három éve erősítő Seregély Mátéval, valamint az FTC-Telekomhoz 2023. januárjában érkező Turbucz Martinnal is. A 2021/22-es szezontól állandó tagja lett a DVTK Jegesmedvék felnőtt csapatának, akik abban az évben tértek vissza az Erste Ligába, ugyanakkor továbbra is szerepelt a miskolciak U21-es csapatában is. A legutóbbi idényben már csak a felnőtt, Erste Ligás együttesben szerepelt, 40 alapszakaszmérkőzésre volt nevezve, amelyeken nyolc gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki. Mattyasovszky 2017-től végigjárta az utánpótlás-válogatottakat is, 2017-ben az U16-os, 2018-ban az U17-es, 2019-ben az U18-as, 2019 és 2022 között pedig az U20-as válogatott tagja volt, a 2021/22-es szezonban tagja volt a divízió I/A-ban szereplő juniorválogatottnak is.

Mattyasovszky Gergely magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk második új nyári igazolása. Vele, a szintén frissen igazolt Valentin Razumnyakkal, az idén szerződésüket meghosszabbító Arany Gergellyel, Banga Nándorral, Bán Károllyal, Adam Brady-vel, Jake Crespivel, Földes Lászlóval, Galajda Zsomborral, Haranghy Bencével, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestilä-val, Nagy Kristóffal, Németh Attilával, Seregély Mátéval, Tóth Gergővel és a 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martinnal már 17 játékos neve ismert a 2024/25-ös készülő keretből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Érkezett: Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Valentin Razumnyak (DVTK Jegesmedvék)

Távozott: Boros Dániel (Budapest Jégkorong Akadémia HC), Farkas Simon (visszavonult), Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (Bietigheim Steelers, Oberliga, Németország), Vladimír Roth (?), Tóth Adrián (visszavonult), Yanick Turcotte (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Banga Nándor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Bán Károly (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Jake Crespi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Földes László (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Haranghy Bence (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Aku Kestilä (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Nagy Kristóf (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Németh Attila (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Seregély Máté (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Tóth Gergő (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Halloween a Tüskecsarnokban

Magyar bajnok hokisaink a tematikus napon fogadják a Tüskecsarnokban a DEAC csapatát.

„jobb csapatként megyünk el Brassóból”

Vezetőedzőnk és a vasárnapi meccs első Fradi-gólját szerző Turbucz Martin értékelt a hazautazás előtt - VIDEÓ!

Vereség a Kontinentális Kupa zárónapján

Magyar bajnok hokisaink bár szépítettek, végül 5-2-re kikaptak a lett bajnok HK Mogótól.

„Óriásit léptünk előre az elmúlt pár napban”

Vezetőedzőnk nyilatkozott a Corona Brassó elleni vitatott Kontikupa-vereséget követően – VIDEÓ!

Kontikupa: hajszálra a bravúrtól a házigazda ellen

Egy utolsó másodperces vitatott ítélet választotta el a mieinket a győzelemtől, a ráadásban 5-4-e kikaptunk.

„Holnap jóval nehezebb mérkőzés vár ránk”

Vezetőedzőnk és hibátlan kapusunk értékelt a Kontikupa győztes nyitónapja után - VIDEÓ!

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin