2023. augusztus 26.
Fiatal kapusunk hosszabbított, teljes a keret
Földes László újabb egy évig lesz az FTC-Telekom kapustriójának tagja.

Az elmúlt hetekben folyamatosan adtunk hírt magyar bajnok jégkorongcsapatunk 2023/24-es idényére készülő keretének alakulásáról, most pedig elérkeztünk a nyári átigazolási időszak utolsó bejelentéséhez:

meghosszabbította szerződését és újabb egy évig erősíti az FTC-Telekom együttesét a fiatal kapus, Földes László, akivel teljes lett az FTC-Telekom a 2023/24-es szezonra készülő kerete.

Földes László 2020 októberében, mindössze 16 évesen tűnt fel a Ferencváros felnőtt csapatának meccskeretében, amikor a koronavírus-járvány megtizedelte csapatunkat, Arany Gergely pedig hosszabb időre harcképtelenné vált. Összesen tíz meccsen ült a kispadon Nagy Kristóf mögött, miközben az U18-as és az U21-es csapatunkban is védett. A 2021/22-es szezonban az U21-es csapat mellett már hivatalosan is tagja volt a felnőttek keretének is harmadik számú kapusként. Nagy Kristóf sérülése idején összesen 13 mérkőzésen volt tagja a meccskeretnek, a Titánok elleni 2021. december 30-ai mérkőzés hajrájában pedig eljött a nagy pillanata: Fodor Szabolcs a meccs hajrájában becserélte Arany Gergely helyére. A debütáló 18 éves ifjú első kapott lövésénél kicsit még izgult, így egy kipattanó után gólt kapott, utána viszont az utolsó öt percben több védéssel is tapsvihart váltott ki a közönségből, és aktív részese lett csapatunk győzelmének.

Földes a mögöttünk hagyott idényben oszlopos tagja volt az FTC-Telekom második csapatának, akik az OB II-ben, vagyis az Andersen Ligában szerepeltek, a fiatal kapus 15 alkalommal védte a Fradi kapuját, emellett az U21-es bajnokságban nyolc meccsen lépett jégre. A felnőtt együttesben a 2022/23-as szezonban 17 alapszakasz meccsre volt nevezve az Erste Ligában, amiből kettőn volt kezdő, valamint hét rájátszás-mérkőzésen ülhetett a kispadon. A legemlékezetesebb meccse a 2022. december 28-i, Újpest elleni találkozó volt, amelyen a Vígh Balázs Vándorkupért is küzdöttek a csapatok, és sem Arany Gergely, sem Nagy Kristóf nem volt bevethető, így Földes védte a teljes meccs alatt a kapunkat. Tovább szépíti a történetet, hogy a mérkőzés hosszabbításban dőlt el, ami alatt több bravúros védést is bemutatott a fiatal játékos, a Ferencváros pedig végül győzelemmel zárta az összecsapást.

Földes László a 2023/24-es idényben is elsősorban az Andersen Ligás második számú együttesben jut majd szóhoz, emellett harmadik számú kapusként segíti az Erste Ligás első csapatot.

A szerződését meghosszabbító Földes Lászlóval, Josef Hraballal, Julius Marvával, Kucsma Richárddal, Kulmala Rasmussal, Bán Károllyal, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestiläval és Turbucz Martinnal, a nyolc, már korábban bejelentett új igazolással, Adam Brady-vel, Banga Nándorral, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral, Haranghy Bencével, Németh Attilával, Nolan La Porte-tal és Vladimír Roth-tal, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 26 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Adam Brady (Nottingham Panthers), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli), Haranghy Bence (Vasas SC), Németh Attila (Újpest), Vladimír Roth (HC Oceláři Třinec), Nolan La Porte (HK Spisska Nova Ves)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (Gyergyói HK), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabítás 2024-ig), Julius Marva (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig), Josef Hrabal (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin