2023. augusztus 26.
Fiatal kapusunk hosszabbított, teljes a keret
Földes László újabb egy évig lesz az FTC-Telekom kapustriójának tagja.

Az elmúlt hetekben folyamatosan adtunk hírt magyar bajnok jégkorongcsapatunk 2023/24-es idényére készülő keretének alakulásáról, most pedig elérkeztünk a nyári átigazolási időszak utolsó bejelentéséhez:

meghosszabbította szerződését és újabb egy évig erősíti az FTC-Telekom együttesét a fiatal kapus, Földes László, akivel teljes lett az FTC-Telekom a 2023/24-es szezonra készülő kerete.

Földes László 2020 októberében, mindössze 16 évesen tűnt fel a Ferencváros felnőtt csapatának meccskeretében, amikor a koronavírus-járvány megtizedelte csapatunkat, Arany Gergely pedig hosszabb időre harcképtelenné vált. Összesen tíz meccsen ült a kispadon Nagy Kristóf mögött, miközben az U18-as és az U21-es csapatunkban is védett. A 2021/22-es szezonban az U21-es csapat mellett már hivatalosan is tagja volt a felnőttek keretének is harmadik számú kapusként. Nagy Kristóf sérülése idején összesen 13 mérkőzésen volt tagja a meccskeretnek, a Titánok elleni 2021. december 30-ai mérkőzés hajrájában pedig eljött a nagy pillanata: Fodor Szabolcs a meccs hajrájában becserélte Arany Gergely helyére. A debütáló 18 éves ifjú első kapott lövésénél kicsit még izgult, így egy kipattanó után gólt kapott, utána viszont az utolsó öt percben több védéssel is tapsvihart váltott ki a közönségből, és aktív részese lett csapatunk győzelmének.

Földes a mögöttünk hagyott idényben oszlopos tagja volt az FTC-Telekom második csapatának, akik az OB II-ben, vagyis az Andersen Ligában szerepeltek, a fiatal kapus 15 alkalommal védte a Fradi kapuját, emellett az U21-es bajnokságban nyolc meccsen lépett jégre. A felnőtt együttesben a 2022/23-as szezonban 17 alapszakasz meccsre volt nevezve az Erste Ligában, amiből kettőn volt kezdő, valamint hét rájátszás-mérkőzésen ülhetett a kispadon. A legemlékezetesebb meccse a 2022. december 28-i, Újpest elleni találkozó volt, amelyen a Vígh Balázs Vándorkupért is küzdöttek a csapatok, és sem Arany Gergely, sem Nagy Kristóf nem volt bevethető, így Földes védte a teljes meccs alatt a kapunkat. Tovább szépíti a történetet, hogy a mérkőzés hosszabbításban dőlt el, ami alatt több bravúros védést is bemutatott a fiatal játékos, a Ferencváros pedig végül győzelemmel zárta az összecsapást.

Földes László a 2023/24-es idényben is elsősorban az Andersen Ligás második számú együttesben jut majd szóhoz, emellett harmadik számú kapusként segíti az Erste Ligás első csapatot.

A szerződését meghosszabbító Földes Lászlóval, Josef Hraballal, Julius Marvával, Kucsma Richárddal, Kulmala Rasmussal, Bán Károllyal, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestiläval és Turbucz Martinnal, a nyolc, már korábban bejelentett új igazolással, Adam Brady-vel, Banga Nándorral, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral, Haranghy Bencével, Németh Attilával, Nolan La Porte-tal és Vladimír Roth-tal, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 26 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Adam Brady (Nottingham Panthers), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli), Haranghy Bence (Vasas SC), Németh Attila (Újpest), Vladimír Roth (HC Oceláři Třinec), Nolan La Porte (HK Spisska Nova Ves)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (Gyergyói HK), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabítás 2024-ig), Julius Marva (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig), Josef Hrabal (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin