2019. május 30.
Fiatal, tehetséges kapust igazoltunk
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a MAC U20-as csapatának 19 éves kapusával, Nagy Kristóffal erősített.

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a napokban három játékos is elhagyta az FTC-Telekom magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatának keretét. A távozók között volt Arany Gergely váltótársa, Pleszkán József is, így várható volt, hogy kapust is igazol majd a szakvezetés.

A megoldásra nem kellett sokáig várni: a szakosztály vezetése hivatalosan bejelentette, hogy szerződést kötöttünk a MAC Újbuda U20-as csapatától érkező, mindössze 19 éves tehetséges hálóőrrel, Nagy Kristóffal.

Nagy Kristóf 1999. november 30-án született. Újpesten kezdett jégkorongozni, de a 2015/16-os idényt már a MAC U18-as csapatában töltötte. 2018-ig az U18-as és U20-as csapatokban védett az EBJL-ben, az EBYSL-ben és a magyar korosztályos bajnokságokban, az U20-as csapatnál vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs keze alatt dolgozott. Néhány alkalommal jégre lépett az U18-as és az U20-as válogatottban is. A 2017/18-as szezonban bár nem játszott, de nevezték felnőtt Erste Liga mérkőzésre, így magyar bajnoknak és ligagyőztesnek mondhatja magát. Az előző idényben három mérkőzésen jutott szóhoz az Extraligában a felnőtt csapattal, valamint kölcsönben két Erste Liga találkozón szerepelt Dunaújvárosban.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen múltú nagy egyesület megkeresett, izgatottan várom az új szezont. Fodor Szabolcsnak külön köszönettel tartozom, hogy bízik bennem, és felnőtt szinten is megadja a lehetőséget. Az is megnyugtató, hogy Arany Geri lesz a kollégám, régóta ismerjük egymást, jóban vagyunk. Neki már bőven van felnőtt tapasztalata, sokat tanulhatok majd tőle. Ez lesz az első teljes felnőtt szezonom, de igyekszem minél hamarabb felvenni a tempót. Az biztos, hogy az edzéseken mindent beleadok majd, és ha lehetőséget kapok, így lesz ez a mérkőzéseken is. Még akkor is, ha kapusszemszögből is nagy a váltás a felnőtt és az U20 között, minden sokkal gyorsabban, intenzívebben történik. Biztosan hozzá kell szoknom, de fiatal, céltudatos, harcos, jó összetételű csapatba érkezem, biztos vagyok benne, hogy én is, és a csapat is eredményesek tudunk lenni. A Fradi fantasztikus klub, korábban is figyeltem, milyen szurkolás van minden meccsen, remek érzés ehhez az egyesülethez csatlakozni. Remélem, idén is a bajnoki címért leszünk harcban!” – mondta bemutatkozásként fiatal igazolásunk.

Nagy Kristóf az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának negyedik nyári igazolása, vele együtt már tizenegy név ismert a Fradi 2019/2020-as idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Tóth Adrián

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin