2021. március 26.
Fodor Szabolcs: „Büszkén tudunk tükörbe nézni”
Bár férfi jégkorongozóink búcsúztak az Erste Ligától, 28. alkalommal nyerték meg a magyar bajnoki címet.

Mint arról beszámoltunk, az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata óriási csatában, hosszabbítást követően 4-3-ra kikapott a Csíkszereda vendégeként az Erste Liga elődöntőjének hatodik mérkőzésén, így búcsúzott a sorozattól. Ennek ellenére örömben is volt részünk, ugyanis a vereség után kiderült, hogy a másik párharcban a DEAC is kikapott a hatodik meccsen a Brassó ellen. Ez pedig az idei kiírás értelmében azt jelentette, hogy ha az utolsó versenyben lévő magyarországi székhelyű csapatok ugyanabban a körben fejezik be szereplésüket az Erste Ligában, úgy az OB I aranyérméről, vagyis a magyar bajnoki címről az alapszakaszban megszerzett helyezés dönt. Mivel a mieink a második, a debreceniek pedig a negyedik helyen végeztek az első 36 meccset követően, a Ferencváros megszerezte a klub történetének 28. magyar bajnoki címét.

„Arra mindenképpen büszkék lehetünk, hogy megvédtük a bajnoki címünket” – kezdte Hudák Gábor szakmai igazgató. „Igaz, kicsit keserű a szánk íze, hiszen az igazi nagy dobás, az Erste Liga döntője ezúttal nem jött össze, a nagy rivális Csíkszereda most jobbnak bizonyult, bár aki látta a mérkőzéseket, tudja, hogy nagyon kevésen múlott, mindkét oldalra eldőlhetett volna lényegében az összes mérkőzés. Ettől függetlenül gratulálunk nekik, mi pedig jövőre újra nekifutunk. Az egyértelműen látszik, hogy sikeres volt az a hároméves periódus, amit 2018 nyarán, amikor megújult a felnőtt férfi jégkorongcsapatunk, kitűztünk magunk elé, a zsinórban három megszerzett magyar bajnoki cím történelmi távlatban is szép teljesítmény, nem beszélve arról, amit az előtte lévő húsz évben kellett átélnie a csapatnak és a szurkolóknak. Szóval bár kicsit csalódottak vagyunk, teljesen elégedetlenek semmiképpen sem kell hogy legyünk” – tette hozzá korábbi többszörös magyar bajnok játékosunk.

„Természetesen nem egyszerű dolog megemészteni a kiesést, pláne a Ferencváros edzőjeként” – kezdte értékelését Fodor Szabolcs vezetőedző. „A Fradinál mindig az a cél, hogy minden sorozatot megnyerjünk, amiben elindulunk, de azt gondolom, talán vannak olyan pozitívumok, amikbe érdemes kapaszkodni. Az egyik ilyen, hogy tényleg egészen apró nüanszokon múlt a párharc és az utolsó pillanatig volt esélyünk visszajönni. Tudom, hogy sokan azt mondják, minek nézzük a játék képét, hiszen gólra játsszák ezt a sportágat, de azért az megnyugtató, hogy az utolsó négy meccsen is minden esélyünk megvolt rá, hogy a magunk javára billentsük el a mérkőzéseket, a helyzetkihasználás volt az, ami a túloldalon sokkal jobban alakult. Nyilván mindenhogy rossz érzés kiesni, de így azért sokkal könnyebb lesz túllenni rajta, mintha úgy vernek meg minket, hogy esélyünk sincs. Ezt mondtuk az öltözőben a srácoknak is, hogy büszkék vagyunk rájuk, mindent megtettünk, és tükörbe tudunk nézni” – mondta vezetőedzőnk.

Az FTC-Telekom 28. magyar bajnoki címe azért is kiemelendő, mert az elmúlt három évben rendre a Fradi végzett az első helyen. Fodor Szabolcs csapata 2018 és 2021 között kétszer nyerte meg az Erste Ligát, ezáltal kétszer hódította el egymás után az OB I-es bajnoki elsőséget, idén pedig az alapszakaszban elért jobb helyezésének köszönhetően ismét aranyérmes lett. Sőt, a szezonnak még egyáltalán nincs vége, hiszen áprilisban ott a lehetőség, hogy megvédjük címünket a Magyar Kupában.

„Már nyílt titok, hogy áprilisban megrendezik a Magyar Kupát, úgyhogy akár még az idei szezonban is szerezhetünk újabb trófeát, ha jól jön ki a lépés. Úgy gondolom, jövőre is az Erste Liga döntője kell hogy a célunk legyen, pláne hogy most nem sikerült. Ehhez szükség lesz azért némi vérfrissítésre, az biztos, de nemsokára ezen is elkezdünk dolgozni a szakmai stábbal közösen” – magyarázta Hudák Gábor.

„Hazafelé a buszon mondogattam is a srácoknak, hogy van egy másik kapaszkodó, mégpedig a 28-as szám. A Ferencváros jégkorong szakosztálya ugyanis tegnap óta 28-szoros magyar bajnok, és zsinórban háromszor nyertük meg az OB I-et. Azt gondolom, ha ezt valaki elénk rakja egy papíron akkor, amikor 2018 nyarán a Fradiba kerültem, mindenki elfogadta és aláírta volna. Annak fényében, hogy a koronavírus mennyire alapjaiban forgatta fel ezt a szezont, igenis nagy eredménynek kell tekinteni, hogy legalább ezzel a sikerrel tudtuk zárni az idényt. Rengeteg munka volt benne. Persze ami a liga döntőjét illeti, le kell vonni a következtetéseket, és meg kell tenni a megfelelő változtatásokat, lépéseket a további fejlődés érdekében, hiszen sohasem lehetünk elégedettek, mindig szeretnénk előrébb lépni, de ez még a jövő zenéje. Most még vár ránk egy Magyar Kupa, ahol szeretnénk felszabadult játékkal, és Fradi-szívvel való küzdelemmel elbúcsúzni a szezontól, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég” - összegzett Fodor Szabolcs.

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin