2021. március 26.
Fodor Szabolcs: „Büszkén tudunk tükörbe nézni”
Bár férfi jégkorongozóink búcsúztak az Erste Ligától, 28. alkalommal nyerték meg a magyar bajnoki címet.

Mint arról beszámoltunk, az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata óriási csatában, hosszabbítást követően 4-3-ra kikapott a Csíkszereda vendégeként az Erste Liga elődöntőjének hatodik mérkőzésén, így búcsúzott a sorozattól. Ennek ellenére örömben is volt részünk, ugyanis a vereség után kiderült, hogy a másik párharcban a DEAC is kikapott a hatodik meccsen a Brassó ellen. Ez pedig az idei kiírás értelmében azt jelentette, hogy ha az utolsó versenyben lévő magyarországi székhelyű csapatok ugyanabban a körben fejezik be szereplésüket az Erste Ligában, úgy az OB I aranyérméről, vagyis a magyar bajnoki címről az alapszakaszban megszerzett helyezés dönt. Mivel a mieink a második, a debreceniek pedig a negyedik helyen végeztek az első 36 meccset követően, a Ferencváros megszerezte a klub történetének 28. magyar bajnoki címét.

„Arra mindenképpen büszkék lehetünk, hogy megvédtük a bajnoki címünket” – kezdte Hudák Gábor szakmai igazgató. „Igaz, kicsit keserű a szánk íze, hiszen az igazi nagy dobás, az Erste Liga döntője ezúttal nem jött össze, a nagy rivális Csíkszereda most jobbnak bizonyult, bár aki látta a mérkőzéseket, tudja, hogy nagyon kevésen múlott, mindkét oldalra eldőlhetett volna lényegében az összes mérkőzés. Ettől függetlenül gratulálunk nekik, mi pedig jövőre újra nekifutunk. Az egyértelműen látszik, hogy sikeres volt az a hároméves periódus, amit 2018 nyarán, amikor megújult a felnőtt férfi jégkorongcsapatunk, kitűztünk magunk elé, a zsinórban három megszerzett magyar bajnoki cím történelmi távlatban is szép teljesítmény, nem beszélve arról, amit az előtte lévő húsz évben kellett átélnie a csapatnak és a szurkolóknak. Szóval bár kicsit csalódottak vagyunk, teljesen elégedetlenek semmiképpen sem kell hogy legyünk” – tette hozzá korábbi többszörös magyar bajnok játékosunk.

„Természetesen nem egyszerű dolog megemészteni a kiesést, pláne a Ferencváros edzőjeként” – kezdte értékelését Fodor Szabolcs vezetőedző. „A Fradinál mindig az a cél, hogy minden sorozatot megnyerjünk, amiben elindulunk, de azt gondolom, talán vannak olyan pozitívumok, amikbe érdemes kapaszkodni. Az egyik ilyen, hogy tényleg egészen apró nüanszokon múlt a párharc és az utolsó pillanatig volt esélyünk visszajönni. Tudom, hogy sokan azt mondják, minek nézzük a játék képét, hiszen gólra játsszák ezt a sportágat, de azért az megnyugtató, hogy az utolsó négy meccsen is minden esélyünk megvolt rá, hogy a magunk javára billentsük el a mérkőzéseket, a helyzetkihasználás volt az, ami a túloldalon sokkal jobban alakult. Nyilván mindenhogy rossz érzés kiesni, de így azért sokkal könnyebb lesz túllenni rajta, mintha úgy vernek meg minket, hogy esélyünk sincs. Ezt mondtuk az öltözőben a srácoknak is, hogy büszkék vagyunk rájuk, mindent megtettünk, és tükörbe tudunk nézni” – mondta vezetőedzőnk.

Az FTC-Telekom 28. magyar bajnoki címe azért is kiemelendő, mert az elmúlt három évben rendre a Fradi végzett az első helyen. Fodor Szabolcs csapata 2018 és 2021 között kétszer nyerte meg az Erste Ligát, ezáltal kétszer hódította el egymás után az OB I-es bajnoki elsőséget, idén pedig az alapszakaszban elért jobb helyezésének köszönhetően ismét aranyérmes lett. Sőt, a szezonnak még egyáltalán nincs vége, hiszen áprilisban ott a lehetőség, hogy megvédjük címünket a Magyar Kupában.

„Már nyílt titok, hogy áprilisban megrendezik a Magyar Kupát, úgyhogy akár még az idei szezonban is szerezhetünk újabb trófeát, ha jól jön ki a lépés. Úgy gondolom, jövőre is az Erste Liga döntője kell hogy a célunk legyen, pláne hogy most nem sikerült. Ehhez szükség lesz azért némi vérfrissítésre, az biztos, de nemsokára ezen is elkezdünk dolgozni a szakmai stábbal közösen” – magyarázta Hudák Gábor.

„Hazafelé a buszon mondogattam is a srácoknak, hogy van egy másik kapaszkodó, mégpedig a 28-as szám. A Ferencváros jégkorong szakosztálya ugyanis tegnap óta 28-szoros magyar bajnok, és zsinórban háromszor nyertük meg az OB I-et. Azt gondolom, ha ezt valaki elénk rakja egy papíron akkor, amikor 2018 nyarán a Fradiba kerültem, mindenki elfogadta és aláírta volna. Annak fényében, hogy a koronavírus mennyire alapjaiban forgatta fel ezt a szezont, igenis nagy eredménynek kell tekinteni, hogy legalább ezzel a sikerrel tudtuk zárni az idényt. Rengeteg munka volt benne. Persze ami a liga döntőjét illeti, le kell vonni a következtetéseket, és meg kell tenni a megfelelő változtatásokat, lépéseket a további fejlődés érdekében, hiszen sohasem lehetünk elégedettek, mindig szeretnénk előrébb lépni, de ez még a jövő zenéje. Most még vár ránk egy Magyar Kupa, ahol szeretnénk felszabadult játékkal, és Fradi-szívvel való küzdelemmel elbúcsúzni a szezontól, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég” - összegzett Fodor Szabolcs.

Cikkajánló

Jégkorong-válogatott: két meccs itthon, fradistákkal

Áprilisban háromcsapatos tornát játszik a ferencvárosiakkal a keretében készülő férfi jégkorong-válogatott.

Jégkorong: négy fradistával állt munkába a válogatott

Sean Simpson szövetségi kapitány 23 játékossal dolgozik a Vasas Jégcentrumban, fókuszban az olimpiai selejtező

Fodor Szabolcs az MK-bronz után: „Legyen ez a minimum!”

Vezetőedzőnk és duplázó támadónk értékeltek a Magyar Kupa-bronzérmet hozó győztes szezonzáró után – VIDEÓ!

Remek győzelem a szezon zárásaként, megvan az MK-bronz!

Férfi jégkorongozóink 4-2-re legyőzték a Magyar Kupa bronzmeccsén a szlovák Extraligás DVTK Jegesmedvéket.

Hosszabbításos vereség, a bronzért játszunk szombaton

Férfi hokisaink a ráadásban 2-1-re kikaptak a DEAC-tól a Magyar Kupa négyes döntőjének elődöntőjében.

A magyar bajnokság után a kupában is címet védhetünk

Férfi hokisaink 2020-ban Miskolcon történelmet írtak a Magyar Kupában, most Debrecenben készülnek bravúrra.

Sorsoltak a Magyar Kupában: velük játszunk a döntőért

Férfi jégkorongcsapatunk a házigazdával kezd pénteken a Magyar Kupa elődöntőjében.

Drámai búcsú az Erste Ligától, de magyar bajnoki cím

Férfi jégkorongozóink bár kétgólos hátrányból egyenlítettek, végül hosszabbításban kikaptak Csíkszeredában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most