2021. augusztus 20.
Foghíjas kerettel hétgólos vereség az edzőmeccsen
Férfi jégkorongcsapatunk 7-0-s vereséget szenvedett a Jesenice elleni felkészülési mérkőzésen.

Első felkészülési mérkőzését játszotta az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az Alpesi Liga elődöntőjéig menetelő, szlovén kupagyőztes HDD Jesenice otthonában. Arany Gergely és Nagy Gergő, valamint Fodor Szabolcs vezetőedző a válogatottal edzőtáborozik és készül az augusztus végi rigai olimpiai selejtezőre, így nélkülük kellett játszanunk. A csapatot Yul Hennelly másodedző vezette megbízott vezetőedzőként, valamint Pavuk Attila is kisebb sérüléssel bajlódott.

Nem kezdtünk jól, a 10. percben már kettővel vezetett a Jesenice, Erik Svetina duplázott a 9. és a 10. percben. A 13. percben páros kiállítást szedett össze Bohunicky és Elo, majd két perccel később Tóth Adrián és Rajsar is, de egyik csapat sem volt eredményes négy a négy ellen. A 17. percben Rajsart és Tóth Gergőt is kiszórták verekedésért a feszült, parázs mérkőzésen, a mieink fizikálisan próbálták meg felvenni a harcot a hazaiakkal. A 19. percben Galántait is kiszórták két percre, a Jesenice pedig kihasználta az emberelőnyt Erik Pance révén, így 3-0-s előnnyel mentek az első szünetre.

A második harmadban sem tudtuk átvenni a játék irányítását. A 25. percben Somogyi és Kulmala akaszkodott össze az ellenfél két játékosával, nem történt kiállítás egyik oldalon sem. Továbbra is nagyon fizikális volt a mérkőzés. A 27. percben hatan voltunk a jégen, meg is kaptuk érte a technikai kiállítást, de kivédekeztük. A 32. percben végre mi is eljutottunk egy nagy helyzetig Tamminen révén, aki szépen tartotta meg a korongot a támadó harmadban, majd helyzetbe hozza Roczanovot, de kimaradt a lehetőség. Egy perccel később lekontrázott ellenfelünk, és 4-0-ra módosult az állás, a Jesenice már a harmadik emberelőnyös gólját szerezte, ezúttal Viikila révén. A második harmad 16. percében Roczanov távoli nagy lövése ment mellé. Két perccel később jött még egy kettős kiállítás, Tóth Adrián és Jakupovic kapta.

A harmadik harmadban újabb három találatot szerzett ellenfelünk: Eetu Elo góljával a szlovének mindhárom idei eddigi felkészülési meccsén eredményes volt már, majd villámgyorsan duplázott, végül az 55. percben a másik jesenicei finn, Viikila is megszerezte második találatát, így végül 7-0-ra nyerte ellenfelünk a találkozót.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
Podmezakla Hall, Jesenice, Szlovénia
HDD Jesenice - FTC-Telekom 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) - Kärmeniemi, Sarcia, Galántai, Fowlie, Kóger - Bohunicky, Bán, Somogyi, Tamminen, Kulmala - Hegyi, Boros, Komáromi, Hajós, Tóth A. - Seregély, Tóth G., Farkas, Roczanov. Megbízott vezetőedző: Yul Hennelly.

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin