2022. január 14.
Foghíjas kerettel is harcolni fogunk a csúcsrangadón
Férfi hokisaink hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán rögtön összecsapnak a nagy rivális Csíkszeredával.

Amint arról korábban beszámoltunk, kemény és nagyon fontos két hét vár a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatára. Az FTC-Telekom szerda este utazott el az Erste Liga alapszakaszának második, egyben utolsó hárommeccses erdélyi túrájára, a csütörtök reggeli érkezést egy kis pihenés, délután pedig egy jeges edzés követte a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, majd pénteken pedig már következik is a túra első mérkőzése, a házigazda Sportklub ellen. Ezt szombaton és hétfőn egy Gyergyó és egy Brassó elleni, szintén elképesztően nehéz csata követi, majd a keddi hazaérkezést követően a következő hét végén már a Magyar Kupa négyes döntőjében (amelyre már elindult a jegyértékesítés) van jelenése a Fradinak, ráadásul a papíron legnehezebb ellenféllel, a hazai jégen küzdő, osztrák ligás Hydro Fehérvár AV19-cel szemben kell harcba szállni a kupadöntőért.

Rögtön a papíron legnehezebb ellenféllel szemben kell tehát felvenni a kesztyűt Székelyföldön péntek kora este. Aki követi a honi jégkorongot, pontosan tudja, az elmúlt három szezonban mit jelentett a Ferencváros – Csíkszereda párharc. Ez a két együttes játszotta a liga döntőjét 2019-ben, amelyen a Fradi begyűjtötte fennállása első Erste Liga-győzelmét, majd ez a két csapat kapta a koronavírus-járvány kirobbanása miatt lefújt rájátszás végén a megosztott elsőséget addigi eredményeik alapján 2020 tavaszán, majd ez a két csapat játszott nüanszokon eldőlő, kiélezett elődöntős párharcot 2021-ben, amelynek végén a Sportklub örülhetett, sőt, végül a döntőt is megnyerték a szeredaiak.

A liga címvédője találkozik tehát a magyar bajnoki címvédővel, ráadásul idén is elképesztően kiélezett a harc a rájátszás első kiemelését jelentő alapszakasz-elsőségért. A 73 pontos Sportklubnak jelenleg hat pont előnye van a harmadik helyezett, 67 pontos Ferencvároshoz képest (igaz, hogy az Újpest 68 ponttal második, de három mérkőzéssel a Fradi előtt jár), ám egy mérkőzéssel többet játszott. Egy esetleges ferencvárosi győzelemmel tehát vesztett pontok tekintetében utolérhető a kék-fehér alakulat. Ez azonban korántsem megy ilyen könnyedén, hiszen rengeteg dolog szól a hazaiak mellett. Egyrészt a csíkiaké a mezőny legjobb hazai mérlege, 16 meccsükből 14 rendes játékidős győzelmet és két ráadásos vereséget hoztak össze idén eddig a Vákárban, és ezeken nem kevesebb, mint 88 gólt ütöttek mindössze 28 kapott gól mellett, másrészt a Sportklub a liga jelenlegi legjobb formában lévő együttese, zsinórban hat Erste Liga,mérkőzésen hagyták el győztesen a jeget. A két együttes idei egymás elleni meccsei is a fent leírtakat erősítik meg, a Csíkszereda októberben illetve decemberben 4-0-ra illetve 6-0-ra kapott ki a Tüskecsarnokban a Fraditól, ám hazai jégen 5-0-ra győztek csapatunk első erdélyi túráján. Ráadásul a mieinknél továbbra is sok a sérült és a beteg játékos, Fodor Szabolcs vezetőedző, ahogy december vége óta folyamatosan, úgy ezúttal sem tudott teljes kerettel elutazni.

Persze, az elmúlt években már láttuk, hogy a Fradi egyik erőssége éppen ez, az ilyen elsőre nagyon nehéz helyzetekből a végsőkig való küzdelemmel remek eredményt kihozni. A nehéz helyzet pedig akár motiválóan is hathat a kiutazott játékosokra, akik ilyen körülmények között villanthatnak igazán nagyot.

Hogy mi sül ki jelen körülmények között a liga csúcsrangadójából, kiderül magyarországi idő szerint 17.30-tól a Vákár Lajos Műjégpályán. A mérkőzést a Liveevent jóvoltából élőben is lehet követni.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2022. január 14. péntek 17.30, Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Liveevent.org

Cikkajánló

Újabb három bajnokunk hosszabbított szerződést

Boros Daniel, Sarcia Antonino és Seregély Máté is magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk játékosa marad.

Szerződést hosszabbítottunk négyszeres bajnokunkkal

A kiváló finn hátvéd, Lauri Kärmeniemi a következő idényben is az FTC-Telekom hátvédje lesz.

Továbbra is a Ferencvárosban a Tóth-testvérek

Tóth Adrián és Tóth Gergő is szerződést hosszabbítottak magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkkal.

Kontinentális Kupa: megvan a Fradi csoportja

Férfi jégkorongcsapatunk egy csoportba került a házigazdával, valamint a nagy rivális Csíkszeredával is.

Kóger Dániel távozik a Ferencvárostól

A 32 éves támadó két szezon után hagyja el klubunkat, amely alatt két bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert.

A lengyel élvonalból érkezett finn védővel erősítünk

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 26 éves Julius Marva.

Nemzetközi Fair Play Díjat kaptak az FTC sikethokisai

Jégkorongos utánpótlásunk integráló gyermek sikethokis programjáért vehette át a rangos elismerést.

Együtt folytatja a munkát a kapustrió

A válogatott Arany Gergely, valamint Nagy Kristóf és Földes László is szerződést hosszabbított a Fradival.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most