2022. január 14.
Foghíjas kerettel is harcolni fogunk a csúcsrangadón
Férfi hokisaink hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán rögtön összecsapnak a nagy rivális Csíkszeredával.

Amint arról korábban beszámoltunk, kemény és nagyon fontos két hét vár a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatára. Az FTC-Telekom szerda este utazott el az Erste Liga alapszakaszának második, egyben utolsó hárommeccses erdélyi túrájára, a csütörtök reggeli érkezést egy kis pihenés, délután pedig egy jeges edzés követte a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, majd pénteken pedig már következik is a túra első mérkőzése, a házigazda Sportklub ellen. Ezt szombaton és hétfőn egy Gyergyó és egy Brassó elleni, szintén elképesztően nehéz csata követi, majd a keddi hazaérkezést követően a következő hét végén már a Magyar Kupa négyes döntőjében (amelyre már elindult a jegyértékesítés) van jelenése a Fradinak, ráadásul a papíron legnehezebb ellenféllel, a hazai jégen küzdő, osztrák ligás Hydro Fehérvár AV19-cel szemben kell harcba szállni a kupadöntőért.

Rögtön a papíron legnehezebb ellenféllel szemben kell tehát felvenni a kesztyűt Székelyföldön péntek kora este. Aki követi a honi jégkorongot, pontosan tudja, az elmúlt három szezonban mit jelentett a Ferencváros – Csíkszereda párharc. Ez a két együttes játszotta a liga döntőjét 2019-ben, amelyen a Fradi begyűjtötte fennállása első Erste Liga-győzelmét, majd ez a két csapat kapta a koronavírus-járvány kirobbanása miatt lefújt rájátszás végén a megosztott elsőséget addigi eredményeik alapján 2020 tavaszán, majd ez a két csapat játszott nüanszokon eldőlő, kiélezett elődöntős párharcot 2021-ben, amelynek végén a Sportklub örülhetett, sőt, végül a döntőt is megnyerték a szeredaiak.

A liga címvédője találkozik tehát a magyar bajnoki címvédővel, ráadásul idén is elképesztően kiélezett a harc a rájátszás első kiemelését jelentő alapszakasz-elsőségért. A 73 pontos Sportklubnak jelenleg hat pont előnye van a harmadik helyezett, 67 pontos Ferencvároshoz képest (igaz, hogy az Újpest 68 ponttal második, de három mérkőzéssel a Fradi előtt jár), ám egy mérkőzéssel többet játszott. Egy esetleges ferencvárosi győzelemmel tehát vesztett pontok tekintetében utolérhető a kék-fehér alakulat. Ez azonban korántsem megy ilyen könnyedén, hiszen rengeteg dolog szól a hazaiak mellett. Egyrészt a csíkiaké a mezőny legjobb hazai mérlege, 16 meccsükből 14 rendes játékidős győzelmet és két ráadásos vereséget hoztak össze idén eddig a Vákárban, és ezeken nem kevesebb, mint 88 gólt ütöttek mindössze 28 kapott gól mellett, másrészt a Sportklub a liga jelenlegi legjobb formában lévő együttese, zsinórban hat Erste Liga,mérkőzésen hagyták el győztesen a jeget. A két együttes idei egymás elleni meccsei is a fent leírtakat erősítik meg, a Csíkszereda októberben illetve decemberben 4-0-ra illetve 6-0-ra kapott ki a Tüskecsarnokban a Fraditól, ám hazai jégen 5-0-ra győztek csapatunk első erdélyi túráján. Ráadásul a mieinknél továbbra is sok a sérült és a beteg játékos, Fodor Szabolcs vezetőedző, ahogy december vége óta folyamatosan, úgy ezúttal sem tudott teljes kerettel elutazni.

Persze, az elmúlt években már láttuk, hogy a Fradi egyik erőssége éppen ez, az ilyen elsőre nagyon nehéz helyzetekből a végsőkig való küzdelemmel remek eredményt kihozni. A nehéz helyzet pedig akár motiválóan is hathat a kiutazott játékosokra, akik ilyen körülmények között villanthatnak igazán nagyot.

Hogy mi sül ki jelen körülmények között a liga csúcsrangadójából, kiderül magyarországi idő szerint 17.30-tól a Vákár Lajos Műjégpályán. A mérkőzést a Liveevent jóvoltából élőben is lehet követni.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2022. január 14. péntek 17.30, Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Liveevent.org

Cikkajánló

A második harmadban még felcsillant a remény

Férfi jégkorongcsapatunk harmadik erdélyi mérkőzésén is pont nélkül maradt.

Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs

Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Gyergyói győzelem az erdélyi túra második meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton is 4-1-es vereséget szenvedett - folytatás hétfőn, a brassóiak ellen.

Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk

Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

Vereséggel kezdtük az erdélyi túrát

Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re kapott ki a Sportklub Csíkszereda otthonában.

Jégkorong MK Final Four: indul a jegyértékesítés!

Január 22-e és 23-a között Székesfehérváron rendezik meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét.

Megérkeztünk Csíkszeredába!

Magyar bajnok hokisaink szerencsésen megérkeztek hárommeccses erdélyi túrájuk helyszínére – VIDEÓ!

Elképesztő izgalmak után megvan az első 2022-es siker

Férfi hokisaink váratlanul izgalmas, szétlövésbe torkolló meccsen győzték le 3-2-re a DVTK Jegesmedvéket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most