2019. január 26.
Foghíjas sorokkal várjuk a Derbit
Sérülések és betegségek hada sújtja hokisainkat a Derbi előtt, így foghíjasan kell játszanunk a lilák ellen.

Mámoros napokat tud maga mögött az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapta: előbb 24 év elteltével nyerték meg ismét a bajnokság alapszakaszát, a MOL/Erste Liga történetében először, majd Miskolcon, a szlovák Extraligában vitézkedő DVTK Jegesmedvéket legyőzve szerezték meg a Magyar Kupa bronzérmét, így 2011 után lettek ismét érmesek a sorozatban.

Az alapszakaszgyőzelem egyben azt is jelenti, hogy a Fradi a maximálisan megszerezhető hat bónuszponttal kezdi meg a bajnokság nyolc meccsből álló felsőházi középszakaszát, amelyben már a rájátszás kiemelési helyeinek eldöntése a tét, ami azért fontos, mert az élen végző csapat választhat elsőként ellenfelet a negyeddöntőre az 5-8. helyezettek közül.

Az Erste Liga szervezői igazi csemegével kedveskedtek a hűséges hokiszurkolóknak, hiszen Dupla Derbivel kezdi a Ferencváros a középszakaszt: előbb hazai jégen, majd két nappal később idegenben is összecsap az örök rivális Újpesttel.

A korábbi eredményeket tekintve a Fradi a találkozó esélyese, hiszen alapszakaszgyőzelemig vezető negyvenmeccses útja során négyszer találkozott a lila-fehérekkel, és ebből háromszor győzni tudott. A szezon második mérkőzésén, az Újpesti Jégcsarnokban is sokáig vezettünk, ám ellenfelünk a hajrában egyenlített, majd a ráadásban egy szerencsés, sokak által szabálytalannak vélt, hosszasan videózott győztes góllal tartották maguknál a második pontot. Nem sokkal később újra Újpesten találkozott a két csapat, ekkor is hosszabbításba torkollott a Derbi, ám ebből már a mieink jöttek ki jobban. A négyből a legemlékezetesebb összecsapás az október 29-ei, az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály fennállása 90. évfordulóját ünneplő Jubileumi Derbi volt, amelyen a Fradi különleges, erre az alkalomra készült retro mezben lépett jégre, és telt ház, 2000 néző előtt, varázslatos hangulatban aratott 2-0-s győzelmet. A negyedik összecsapásra Pesterzsébeten került sor, ezen az FTC-Telekom december 21-én 5-2-re diadalmaskodott.

Emellett az is elmondható, hogy a játékoskeretek alapján szinte az összes szakértő jóval előrébb várta az Újpestet az alapszakaszban az 4. helynél. A liláknak több nehéz meccse és meglepő botlása is volt a szezonban, 104 kapott góljuk még nem is számít rettentő soknak, támadásban viszont jóval kevésbé voltak hatékonyak eddig a vártnál, 143 lőtt góljuk mindössze a 7. a mezőnyben.

A középszakasz azonban egészen más kávéház, itt már elveszti a jelentőségét minden korábban elért eredmény, és tiszta lappal lehet újrakezdeni az olyan nagy múltú párharcokat is, mint a Fradi-Újpest. Emellett a Derbit megelőző napokban példátlan betegség- és sérüléshullám sújtotta a zöld-fehéreket: a csapat alapszakaszbeli mérkőzéseinek döntő többségén védő Arany Gergely már a kupa bronzmeccsét is kihagyta kisebb sérülés miatt, hozzá csatlakozott most a védelem oszlopa, Anssi Rantanen. Emellett a rövid időn belül kétszer is A Hét Játékosának választott, 53 pontos Tóth Adriánt, és a házi pontlista negyedik helyén álló Brett Switzert is betegség döntötte le a lábáról. "A hab a tortán", hogy a miskolci bronzmérkőzés hőse, Pleszkán József is komolyan megbetegedett, így a DVTK ellen már friss kettős igazolással tartalékként a padra beöltöző, mindössze 19 éves Maros Botond kapja meg a lehetőséget, hogy hőssé váljon a Fradi-szurkolók szemében a kapuban. Az idősebb, sokat látott drukkereknek talán eszébe jut az 1996/97-es szezon, amelyben a Fradi máig utolsó bajnoki címét szerezte, és amelyben egy alig 16 éves kapus kapta meg a terhet és egyben a lehetőséget, hogy a felnőtt csapat kapujába álljon, majd teljesítménye nagyban hozzájárult az aranyéremhez: ezt a bizonyos kapust pedig úgy hívták, Szuper Levente... Nos, komoly esély, és egyben nagy nyomás is ez a Pesterzsébeti HC U20-as csapatától igazolt fiatal tehetségnek, aki 2015 és 2018 között a Vienna Capitals utánpótlásprogramjában nevelkedett, és tavaly egyetlen mérkőzés erejéig a bécsiek második csapatában az Erste Ligában is bemutatkozott már.

Hogy mire megyünk a lilák ellen foghíjasan, kulcsemberek távollétében, kiderül 18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Egy biztos: ilyen helyzetekben dobban általában a legnagyobbat a Fradi-szív!

A találkozóra IDE kattintva még kaphatóak az online elővételes jegyek, míg a helyszínen a pénztár 16.00-kor nyit. A mai mérkőzésen lehet megvenni kizárólag személyes elővétellel a hétfői, idegenbeli Derbi belépőit is.

Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy az új beléptető rendszer a szombati mérkőzésen debütál Pesterzsébeten, a szakosztály mindent megtesz azért, hogy az átállás zökkenőmentes legyen, de a beléptetésnél tapasztalható esetleges szokatlan fennakadásokkal kapcsolatban szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Emellett mindenkit megkérünk, hogy az esetlegesen kialakuló sorok terhelésének csökkentése érdekében érkezzen mindenki időben a mérkőzés helyszínére!

A meccs ünnepi pillanatokkal kezdődik: a Ferencváros átveszi az alapszakasz győztesének járó Bíró László vándorkupát, majd a kezdő korongbedobást az FTC tavaly ősz óta kétszeres világbajnok ikonja, a birkózó klasszis Bácsi Péter végzi majd el.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC-Telekom - UTE
2019. január 26., szombat 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Hazai jegyek: online elővétel ITT, valamint személyesen a helyszínen a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában, a mérkőzés napján 16.00-tól, 1000 forintos egységáron
Vendégjegyek: kizárólag személyesen, elővételben, Újpesten!

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin