2019. december 23.
Folytatódik az ünnepi hajtás, a Hokiklubhoz látogatunk
Férfi jégkorongozóink a karácsonyt megelőző utolsó mérkőzésen a Hokiklub Budapest vendégeként lépnek jégre.

A pihenés továbbra is ismeretlen fogalom férfi jégkorongcsapatunk tagjainak számára: az elmúlt héten három hazai mérkőzéssel kezdtük a hangolódást a karácsonyi rövid, néhány napos pihenőre. Előbb a DAB, a Fehérvár, majd pedig a DEAC látogatott Pesterzsébetre, utóbbi kettő pedig meglepte a zöld-fehéreket. A fehérváriak kettő, a debreceniek három ponttal távoztak a fővárosból, de az újvárosiak is, habár végül vereséget szenvedtek, zsebre raktak egyet.

Nincs azonban idő rágódni, alig huszonnégy órával később ugyanis már ismét jégre lép a csapat. Annak a Hokiklubnak a vendégszeretetét élvezhetjük ma este, amely nagyjából másfél éve nem talál fogást magyar bajnok és Erste Liga-győztes gárdánkon.

Jól ismerjük a mai ellenfelünket, hiszen ez lesz a negyedik összecsapásunk az alapszakaszban. Az eddig lejátszott három mérkőzésen nem sok kérdés fogalmazódhatott meg bennünk, ugyanis a Fradi 26 gólt lőtt és csupán kettőt kapott a HKB-ellen összesítésben (9-1, 9-1, 8-0).

A Hokiklub a számukra parádés novemberi eredménysor után úgy lépett be az év utolsó hónapjába, hogy megszórtuk őket egy nyolcassal Pesterzsébeten. Ezt követően sem tört meg a csapat, ugyanis Erdélyben nagyon szépen helyt álltak: pontot raboltak előbb a Gyergyó otthonából, majd egy nappal később Brassóból is sikerült egy ponttal távozniuk. A válogatott pihenő után ők sem úgy tértek vissza a liga küzdelmeibe, ahogy azt tervezték, hiszen hazai jégen kaptak kilencet a DAB-tól, míg tegnap a Vasas ellen büntetőkkel maradtak alul (a Vasas 16 mérkőzés után tudott ismét győzni).

Nem kérdés, hogy ma este a cél a kötelező három pont begyűjtése, főleg a zsinórban három, eredményekben gyengébben sikerült találkozó után. Azonban ezek a kötelezőnek titulált mérkőzések azok, ahol rendszerint megszenvednek a papíron esélyesebb csapatok, de ez most nem történhet meg. Nem lehet, hogy két balszerencsés mérkőzés után, ahol hatszor sikerült kapuvasat lőnünk, ezúttal Fortuna kereke ne felénk forduljon. Nem lehet, hogy ne nyíljon ki a gólzsák végre. De ha a szerencse nem is lesz velünk, ott lesznek játékosaink, akik két ilyen mérkőzés után megkettőzött elszántsággal és erővel fognak küzdeni, hogy valamelyest helyükre tegyék a dolgokat karácsony előtt. Az alapszakaszban tehát negyedszer jön a Hokiklub Budapest – FTC-Telekom összecsapás, 18 órától a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 28. forduló
Hokiklub Budapest – FTC-Telekom
2019. december 23. hétfő, 18.00, Tüskecsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin