2024. február 20.
Fontos győzelem Debrecenben
Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Bajnok hokisaink számára elérkezett az alapszakasz második fázisának első idegenbeli meccse, amit történetesen a DEAC otthonában rendeztek. Csapatunk legutóbbi meccse óta két nap telt el, ezt követően pedig egy hosszabb szünet vár játékosainkra, ami minden bizonnyal jobban esik egy győztes meccset követően.

Sajnos továbbra sem állt Fodor Szabolcs rendelkezésére sérülés miatt Lauri Kärmeniemi és Boros Dániel, valamint betegség miatt Bán Károly és Németh Attila, így az előző meccseken már látott sorokkal vágtak neki a zöld-fehérek a találkozónak. A kapuban Arany Gergely kezdett.

Jó iramban kezdődött a találkozó, a Fradi pedig magához is ragadta a játékvezetését. Nem is kellett sok, hogy ezzel együtt megszerezzük a vezetést, Jake Crespi kapott a semleges jarmadban korongot Seregélytől, amit épphogy bekorcsolyázva a DEAC harmadába el is lőtt, Hetényin megpattanva pedig a kapuban kötött ki (0-1). Azonban nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Anton Yeliseyenka lövését elsőre úgy tűnt, hogy sikerült kivédenie Aranynak, de végül átcsorgott a mamut alatt a pakk (1-1). A harmad felénél pedig átvették a vezetést, mikor Dobmayer Dominik kihasználta, hogy társai Arany kilátását takarták, és bebombázta a második hazai gólt (2-1). A folytatásban Farkas és Tóth Gergő összjátéka volt veszélyes, de a kapu fölé perdült a korong. A szünethez közeledve Smirnovot küldték ki, csapatunknak pedig sikerült is felállnia a speciális játékhoz. A próbálkozások kifizetődtek, ugyanis La Porte passzát gólra váltotta Aku Kestilä (2-2).

A második harmadot egyből egy kiállítással kezdtük, Marvát ítélték szabálytalannak, de sikerült kivédekeznünk, ezt követően szabályos mederben folytatódott a találkozó. Az eseménytelenséget a hazaiak törték meg, egy gyors letámadást zárt Jakabfy Sámuel góllal (3-2). Majd egymás után kétszer is emberelőnybe kerültünk. Az első kihasználatlanul maradt, a másodiknak az elején sikerült többször is felszabadítania a hazaiaknak, végül Rasmus Kulmala tudott eredményes lenni egy Bradytől kapott koronggal (3-3).

Akárcsak a második harmad, a harmadik is kiállítással kezdődött, igaz, ezúttal a hazai oldalon, 10 másodperccel később viszont Bradyt is pihenni küldték. Ez azonban láthatólag nem zavarta meg a zöld-fehéreket, sőt, Kulmala lövése utat talált a DEAC kapujába, átvettük a vezetést (3-4). Ezt követően Dobmayer és La Porte keveredett verekedésbe a hazaiak harmadában, páros kiállítás lett a vége. Míg a két játékos a büntetését töltötte, Kulmala fogta magát, és megszerezte önmaga harmadik és a csapat ötödik gólját (3-5). Az ötödik ferencvárosi gólt követően érezhetően tempót váltott a DEAC, és igyekezett nyomást helyezni Arany kapujára, a próbálkozások pedig góllá értek, Yeliseyenka tudott ismét eredményes lenni (4-5). A találatot követően Fodor Szabolcs időt kért, Aranyt pedig felszerelés probléma miatt Nagy Kristóf váltotta a kapuban, amint sikerült rendbe tenni, vissza is tért a pályára. Kicsivel több, mint két perccel a vége előtt La Porte-ot szórták ki, a DEAC kihasználva a lehetőséget lehozta Hetényit a kapuból, és hat a négyben támadtak, de Marva bravúros blokkolásának köszönhetően nem sikerült egyenlíteniük, sőt, az utolsó percben Seregély Máté egy üreskapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2.fázis
DEAC – FTC-Telekom 4-6 (2-2, 1-1, 1-3)

DEAC: Hetényi (Szeles) – Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Smirnov – Mingazov, Usnyev, Yeliseyenka, Kozma – Krollis, Bukor, Buchkin, Rétfalvi, Mihalik A. – Jakabfy S., Jakabfy Cs., Hári, Mihalik G., Molnár, Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A. – Banga, Turcotte, Farkas S., Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Gólok: Yeliseyenka (04:19, Vasilev, Mingazov), Dobmayer (09:59, Rétfalvi, Mihalik A.), Jakabfy S. (27:05), Yeliseyenka (50:39, Vasilev, Usnyev) illetve Crespi (01:21, Seregély), Kestilä (18:44 EE, La Porte, Brady), Kulmala (37:51 EE, Brady), Kulmala (43:50, Hrabal), Kulmala (48:16, Turcotte), Seregély (59:50)

Kapura lövések: (15:18, 9:30, 15:10) 39:58
Védések: (16:13, 29:8, 7:14) 52:35
Kiállítás percek: (4:4, 4:2, 7:9) 15:15

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin