2024. január 19.
Fontos győzelem hazai pályán
Magyar bajnok hokisaink hazai pályán 4-1-re legyőzték a DEAC csapatát.

Remekül kezdte a hetet 30-szoros magyar bajnok, bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk, hiszen egy Újpesten aratott 7-3-as sikerrel kettős győzelemmel, 12-7-es összesített gólkülönbséggel búcsúztatta a nagy rivális lila-fehéreket, és bejutott a BAUER Magyar Kupa négyes döntőjébe. Az ünneplésre azonban nem volt sok ideje a csapatnak, hiszen pénteken újra Erste Liga-meccset rendeztek a Tüskecsarnokban, ellenfelünk az a DEAC volt, akikkel legutóbb a 2023-as naptári év utolsó meccsén mérkőztünk meg, akkor idegenben meglepetésre sima vereséget szenvedtünk, így volt miért visszavágni, annál is inkább, mert a Tüskecsarnokban jól ment ellenük, a szezon nyitányán 10-2-re vertük őket.

Az elmúlt négy meccset eltiltás miatt kihagyó Josef Hrabal és Yanick Turcotte is visszatérhetett már a jégre, valamint az utóbbi időben sérülés miatt kimaradó csapatkapitányunk, Nagy Gergő is ott volt a meccskeretben. Azonban sérülések, betegség és a pontrendszer korlátai miatt nem lépett pályára Galajda Zsombor, Boros Dániel, Tóth Gergő és Kulmala Rasmus sem. A kapunkban Nagy Kristóf kezdett.

Egy rendkívül gyors góllal nyitott a Fradi, a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen mesterhármasig jutó Kestilä tört kapura, végül Nolan La Porte szerezte meg mindössze fél perccel a kezdő korongbedobást követően a vezetést (1-0). Az első gól után mindkét oldalon jött egy-egy emberelőny, de egyik csapat sem tudta kihasználni a lehetőségét. Egy korongszerzést követően viszont Koblar tudott ellépni a pakkal, a keresztpasszt követően pedig a túloldalon érkező Mihalik András egyenlített (1-1). Jött is a gyors válasz a Fraditól, Němec adta a kapu elé érkező La Porte-nak a korongot, aki nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, így a túloldalon üresen érkező Aku Kestilänak passzolt, ő pedig közelről Hetényi kapujába továbbította a korongot (2-1).

Hasonló tempóban kezdődött a második harmad, igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Fradi, Bradynek és Bangának is voltak helyzetei, de Nagy Kristófnak is akadt védeni valója. A harmad elején egy ütközés után kicsit rövidebb lett a padunk, Němec hagyta el a pályát a mentőorvosok kíséretében és ment be az öltözőbe, végül nem is tudta folytatni a játékot. Jött a következő emberelőny, majd közel fél perccel később egy páros kiállítás, Nagy Gergő és Vasziljev kapott két-két percet. Bár a játékrészben a zöld-fehéreknek volt több helyzete, a vendégek sem szerénykedtek a kapura lövésekkel, újabb gólt egyik fél sem tudott szerezni.

Hiába nyomott az utolsó harmad elejétől kezdve a Fradi, Hetényin sehogy sem tudtak átjutni a mieink. A 45. percben Szmirnov volt szabálytalan, de kihasználatlanul maradt az emberelőny. Ami viszont nem jött össze előnyben, sikerült egyenlő létszámban. Bán Károly kapott korongot a semleges harmadban Crespitől, amivel elment egészen a kapuig és ha már ott volt, belőtte a harmadik ferencvárosi gólt (3-1). Ezt követően a DEAC időt kért, majd Hetényit is lehívták a jégről, ám nem jött be a húzás, sőt, egy eladott korongot követően Adam Brady lőtt üres kapus gólt (4-1). Nagyon akarta a DEAC az újabb szépítő gólt, a csata hevében pedig Hrabal találkozott közelebbről egy ütővel és lent is maradt a jégen.

Végül hiába igyekezett a vendégcsapat, nem tudtak betalálni, így 4-1-es ferencvárosi győzelemmel zárult a debreceniek elleni utolsó alapszakasz-mérkőzésünk. Folytatás vasárnap 15.30-tól, amikor ismét derbit játszunk, de ezúttal a Tüskecsarnokban, és Erste Liga-pontokért.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Roth, Turbucz, Brady, Németh – Marva, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Banga, Nagy G., Tóth A. – Haranghy, Turcotte, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

DEAC: Hetényi (Szeles) – Kloz, Dobmayer, Bucskin, Novotny, Szmirnov – Mingazov, Usnyev, Jeliszejenka, Mihalik G., Vasziljev – Bukor, Jakabfy S., Mihalik A., Rétfalvi, Koblar – Jakabfy Cs., Molnár, Mazzag, Hári, Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom

Gólok: La Porte (00:30, Kestilä, Roth), Kestilä (08:59, La Porte, Němec), Bán (55:35, Crespi), Brady (56:36) illetve Mihalik A. (08:08, Koblar)

Kapura lövések: (18:7, 15:9, 14:15) 47:31
Védések: (6:16, 9:15, 15:12) 30:43
Kiállítás percek: (2:4, 2:4, 0:2) 4:10
Emberelőny kihasználás: (4/0) 0.00% / (1/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (1/1) 100.00% / (4/4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:00 / 02:00

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin