2023. január 13.
Fontos győzelmet arattunk a listavezető ellen
Magyar bajnok hokisaink az erdélyi túra második napján három ponttal távozhattak a Gyergyó otthonából.

Magyar bajnoki címvédő jégkorongcsapatunk számára január második hetében érkezett el a szezon második erdélyi túrája. Négy nap alatt három meccset játszik együttesünk, az első találkozót a tavalyi Erste Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívta, ahol együttesünk a végsőkig küzdött, de nem sikerült pontot szerezni. Egy nappal később pedig már a jelenlegi listavezető ellen léptek jégre a zöld-fehérek.

Mint arról Fodor Szabolcs már többször is beszélt, a szezonra végleg kieső Sarciá Antonino mellett betegségek és sérülések miatt Jari Sailio, Josef Hrabal, Matias Sointu és a csütörtökön kisebb sérülést szenvedő Ollie Betteridge sem volt bevethető a pénteki mérkőzésen, valamint fiatal támadónk, Galántai Richárd sem állt rendelkezésre a Lake Placid-i Universiadé miatt. A kapuban viszont hosszú idő után újra válogatott kapusunk, Arany Gergely kezdett.

Sikerült elhozni a kezdő korongbedobást, amivel egyből igyekeztünk nyomást gyakorolni a hazaiak harmadára. Tóth Adrián helyezkedett jól Rinne kapuja előtt, az elé pattanó korongot pedig gyorsan a hálóba juttatta. (0-1) A gól után megszületett a találkozó első kiállítása, ami nekünk jelentett hátrányt, de sikerült kivédekezni. Nem sokkal a kiegészülés után újabb kiállítás következett, ezúttal páros, Imre Patrik és Kreisz ültek ki, 4 a 4-ben folytatódott a meccs. Ami nem jött össze a piros-fehéreknek előnyben, azt sikerült egyenlő létszámban véghez vinni. Rövidebb korongjáratás után Christopher Bodó tudott egyenlíteni a kapu szájából (1-1). A folytatásban jött az első ferencvárosi előny, azonban ezt nem tudták sokáig élvezni a zöld-fehérek, pár másodperccel később uyanis Tóth Adrián is kiült a büntetőre. A kétperces büntetés lejárta előtt Mesikämment is szabálytalannak ítélték a játékvezetők, és 20 másodpercig kettős, majd további másfélperc szimpla emberhátrány következett volna, ha Saari nem követett volna el hibát, és nem szórták volna ki érte, így egy percig ismét 4 a 4-ben tudtunk játszani, majd a Fradi került előnybe. Kicsivel több, mint fél perccel a harmad vége előtt újabb páros kiállítás következett, ezúttal Sárpátki és Bán melegítették a büntetőpadot.

Az áthúzódó kiállítás vége előtt ismét szabálytalannak véltek a játékvezetők egy Fradi-játékost, ezúttal Marva pihenhetett, és úgy látszik, hogy ez a kiállítások meccse, ugyanis egy perccel később Sárpátkira ismét ráfújtak kettő percet. Finn játékosunk kiállítása végét Kreisszel töltötte, igaz, csak három másodpercet, ami után egy percig 4 a 4-ben, majd újabb egy percig hátrányba játszottunk. A második harmad felénél ismét fújtak a játékvezetők, ezúttal Nagy Gergő korcsolyázott le a büntetőre. A harmadban azért gól is született, szerencsére ferencvárosi oldalon. Bán Károly kapott remek korongot a kapuval szemben, és nem hibázta el a ziccert (1-2). Bán gólja után ismét ferencvárosi előny következett, Imre Patrik volt szabálytalan, de védeni tudták a hazaiak.

Fegyelmezettebben kezdték a felek az utolsó harmadot, csapatunknak pedig sikerült veszélyes helyzeteket kialakítania. Kreisz tudott indulni a koronggal, amit az érkező Kestilänak passzolt. Finn támadónk a kapuig jutott vele, próbálkozása pedig ismét sikerrel zárult, és Rinne lábai között átcsúsztatva a pakkot megszerezte önmaga második, a csapat harmadik gólját (1-3). Három és fél perccel a vége előtt Szilassy időt kért, lehívta Rinnét, a korai kapus lehozatal viszont megbosszulta magát, és Nagy Gergő üres kapura megszerezte a Fradi negyedik gólját. (1-4). A gól után a saját harmadunkban egy fair fight alakult ki Boros és Császár között, 5-5 perccel jutalmazták a húzást a játékvezetők. Egy perccel később pedig újabb páros kiállítást ítéltek, Imre Patrik és Farkas csatlakoztak társaikhoz, majd Tóth Gergőt is kiszórták még a végére. Emberelőnyben a hazaiak újból lehozták a hálóőrüket, az emberelőnyös játéknak ezúttal meg is lett az eredménye, Bodó tudott szépíteni a végeredményen (2-4).

Hokisaink tehát legyőzték az Erste Liga-éllovas Gyergyót!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)
Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Kozma, Haaranen, Tranca, Bodó, Orban – Györfy, Fejes, Vincze, Sylvestre, Sárpátki – Imre, Saari, Sándor-Székely, Szigeti, Császár – Silló, Todor, Bíró, Vezetőedző: Szilassy Zoltán 
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Seregély, Kestilä, Kreisz, Tóth A. – Kucsma, Mesikämmen, Kulmala, Turbucz, Nagy G. – Boros, Kärmeniemi, Bán, Farkas, Tóth G. – Kozma, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Bodó (09:44, Orban, Haaranen), Bodó (59:57 EE, Orban, Sylvestre) illetve Tóth A. (02:30), Bán (33:03, Tóth G., Farkas), Kestilä (44:28, Kreisz), Nagy G. (57:00, Kulmala, Turbucz)
Kapura lövések: (16:10, 19:10, 13:18) 48:38
Védések: (9:15, 9:19, 16:12) 34:46 / 89.47% : 95.83%
Kiállítás percek: (8:10, 4:6, 7:9) 19:25
Emberelőny kihasználás: (9 / 1) 11.11% / (3 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 7:10 / 3:21
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (1 / 9) 88.89%

Cikkajánló

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin