2022. szeptember 2.
Fordulatos meccsen a házigazdák örülhettek
Hiába vezettek magyar bajnok hokisaink többször is, végül a házigazda Nyitra győzött.

Magyar bajnok felnőtt férfi jégkorongozóinknak hamarosan bedobják a korongot a 2022/2023-as idény első tétmeccsén, ami nem más, mint a Hell Szuperkupa, amit szeptember 11-én rendeznek a Tüskecsarnokban. Előtte azonban még két edzőmérkőzés szerepel a programban. Az utolsóra eredetileg szeptember 7-én, hazai pályán került volna sor a szlovák HC Topolcany ellen, de vendégeink lemondták a találkozót, így gyors átszervezést követően egy nappal korábban, szeptember 6-án játsszunk a dunaújvárosi együttes ellen. Ez előtt viszont várt még egy, az előszezonban már-már hagyományosnak mondható nyitrai utazás a mieinkre.

Az elmúlt meccsekhez képest a keret némileg változott, ugyanis Boros Dániel és finn védőnk, Julius Marva kisebb sérülés miatt nem vállalták a mérkőzést. Így helyet kapott a negyedik sorban két fiatal játékosunk, Komáromy Botond és Kucsma Richárd. A kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett.

Mindkét csapat elszántan jött ki a jégre, amit mi sem mutatott jobban, hogy már az első percekben komoly helyzetek alakultak ki a hazai és a vendég oldalon egyaránt. Galántai, Low majd a legfrissebb igazolás, Kaijser is próbálkozott, de a hazaiak kapusa nem engedte a hálóba a pakkot. A házigazdáknak jött ki jobban a lépés, méghozzá emberhátrányban. Solensky bombázta be Arany hálójába a korongot kapusunk lepkése felett. (1-0) Ezután rögtön újabb dolga volt hálóőrünknek, a játék főleg ami harmadunkban zajlott, de Arany állta a sarat. Jött az első emberhátrányunk, Kreiszt szórták ki akasztásért, de hátrányos védekezésünk a tavalyihoz hasonlóan remekelt és nem kaptunk gólt. A 15. percben Low-nak sikerült a kapu előterében korongot szereznie és élesen el is lőtte, a játékszer pedig a nyitrai kapus hátáról egyenesen a hálóban végezte. (1-1) Nem maradt el a reakció sem, és Holesinsky Arany mamutja felett átemelve megszerezte a második hazai gólt. (2-1) 

Az első harmad végén 2-1-es hazai vezetéssel mentünk el szünetre, de nem kellett sokáig várni az egyenlítésre. A nyitrai kapu mögül Tóth Adrián adott vissza egy korongot Kestilänak, aki habozás nélkül lőtt a kapus mellett egyenesen a hálóba. (2-2) Ezt követően mind a két kapusnak akadt dolga, először a hazaiak hálóőrének kellett nagyot védeni, amikor Galántai és Tóth Gergő indultak meg a kapu felé, majd Aranynak kellett óriási bravúrokat bemutatnia, hogy ne szerezhessenek újabb gólt a nyitraiak. Nem sokkal a második harmad vége előtt Low-t állították ki, így védőinkre nagy nyomás nehezedett, de ezúttal sem sikerült gólt szerezniük a kék-fehéreknek. Low a visszatérése után egyből támadásba lendült és Nagy Gergővel alakítottak ki egy veszélyes helyzetet, de a végállomás a hazai kapus volt. Hiába alakult ki több komolyabb helyzet is, újabb találat nélkül mentünk szünetre.

Az utolsó játékrészt egy kétperces kiállítással kezdtük, Low-t ítélték szabálytalannak, de sikerült kivédekezni. Bán indult meg a koronggal és eredménytelen próbálkozását követően Nagy Gergőnek sikerült a kapu előtt kialakult tumultuson átlőni a korongot és megszerezni a vezetést. (2-3) A Nyitra azonban nem hagyta ezt szó nélkül és a kapunk tövében szerencsétlenül megakadt korongot Holesinsky tuszkolta át a gólvonalon. (3-3) Ferencvárosi oldalon Low, Nilsson és Kestilä előtt is alakultak ki remek helyzetek, az újabb vezetést jelentő gólt pedig Kozmának sikerült megszerezni az 54. percben. (3-4) Az öröm viszont nem tartott sokáig, mert egy percen belül jött az ellentámadás és Myklukha lövése Arany mamutjáról szerencsétlenül a kapunkba csúszott. (4-4) Innentől még nagyobb fokozatra kapcsolt mind a két csapat, hiszen nem sok idő volt már hátra, és érezhetően el akarták kerülni a hosszabbítást. Lendületes oda-vissza játék végén hiába voltak nagy helyzeteink, végül mégis a hazaiak örülhettek. Gajdos lövésébe szúrt bele szerencsésen Holesinsky az utolsó percben, ezzel pedig megszerezte a győzelmet érő gólt. (5-4)

Láthatóan vannak még hiányosságok, de összességében elmondható, hogy jó úton halad a csapat. Kedden pedig jön az utolsó felkészülési meccs, ezúttal hazai pályán, a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Cikkajánló

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin