2022. szeptember 2.
Fordulatos meccsen a házigazdák örülhettek
Hiába vezettek magyar bajnok hokisaink többször is, végül a házigazda Nyitra győzött.

Magyar bajnok felnőtt férfi jégkorongozóinknak hamarosan bedobják a korongot a 2022/2023-as idény első tétmeccsén, ami nem más, mint a Hell Szuperkupa, amit szeptember 11-én rendeznek a Tüskecsarnokban. Előtte azonban még két edzőmérkőzés szerepel a programban. Az utolsóra eredetileg szeptember 7-én, hazai pályán került volna sor a szlovák HC Topolcany ellen, de vendégeink lemondták a találkozót, így gyors átszervezést követően egy nappal korábban, szeptember 6-án játsszunk a dunaújvárosi együttes ellen. Ez előtt viszont várt még egy, az előszezonban már-már hagyományosnak mondható nyitrai utazás a mieinkre.

Az elmúlt meccsekhez képest a keret némileg változott, ugyanis Boros Dániel és finn védőnk, Julius Marva kisebb sérülés miatt nem vállalták a mérkőzést. Így helyet kapott a negyedik sorban két fiatal játékosunk, Komáromy Botond és Kucsma Richárd. A kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett.

Mindkét csapat elszántan jött ki a jégre, amit mi sem mutatott jobban, hogy már az első percekben komoly helyzetek alakultak ki a hazai és a vendég oldalon egyaránt. Galántai, Low majd a legfrissebb igazolás, Kaijser is próbálkozott, de a hazaiak kapusa nem engedte a hálóba a pakkot. A házigazdáknak jött ki jobban a lépés, méghozzá emberhátrányban. Solensky bombázta be Arany hálójába a korongot kapusunk lepkése felett. (1-0) Ezután rögtön újabb dolga volt hálóőrünknek, a játék főleg ami harmadunkban zajlott, de Arany állta a sarat. Jött az első emberhátrányunk, Kreiszt szórták ki akasztásért, de hátrányos védekezésünk a tavalyihoz hasonlóan remekelt és nem kaptunk gólt. A 15. percben Low-nak sikerült a kapu előterében korongot szereznie és élesen el is lőtte, a játékszer pedig a nyitrai kapus hátáról egyenesen a hálóban végezte. (1-1) Nem maradt el a reakció sem, és Holesinsky Arany mamutja felett átemelve megszerezte a második hazai gólt. (2-1) 

Az első harmad végén 2-1-es hazai vezetéssel mentünk el szünetre, de nem kellett sokáig várni az egyenlítésre. A nyitrai kapu mögül Tóth Adrián adott vissza egy korongot Kestilänak, aki habozás nélkül lőtt a kapus mellett egyenesen a hálóba. (2-2) Ezt követően mind a két kapusnak akadt dolga, először a hazaiak hálóőrének kellett nagyot védeni, amikor Galántai és Tóth Gergő indultak meg a kapu felé, majd Aranynak kellett óriási bravúrokat bemutatnia, hogy ne szerezhessenek újabb gólt a nyitraiak. Nem sokkal a második harmad vége előtt Low-t állították ki, így védőinkre nagy nyomás nehezedett, de ezúttal sem sikerült gólt szerezniük a kék-fehéreknek. Low a visszatérése után egyből támadásba lendült és Nagy Gergővel alakítottak ki egy veszélyes helyzetet, de a végállomás a hazai kapus volt. Hiába alakult ki több komolyabb helyzet is, újabb találat nélkül mentünk szünetre.

Az utolsó játékrészt egy kétperces kiállítással kezdtük, Low-t ítélték szabálytalannak, de sikerült kivédekezni. Bán indult meg a koronggal és eredménytelen próbálkozását követően Nagy Gergőnek sikerült a kapu előtt kialakult tumultuson átlőni a korongot és megszerezni a vezetést. (2-3) A Nyitra azonban nem hagyta ezt szó nélkül és a kapunk tövében szerencsétlenül megakadt korongot Holesinsky tuszkolta át a gólvonalon. (3-3) Ferencvárosi oldalon Low, Nilsson és Kestilä előtt is alakultak ki remek helyzetek, az újabb vezetést jelentő gólt pedig Kozmának sikerült megszerezni az 54. percben. (3-4) Az öröm viszont nem tartott sokáig, mert egy percen belül jött az ellentámadás és Myklukha lövése Arany mamutjáról szerencsétlenül a kapunkba csúszott. (4-4) Innentől még nagyobb fokozatra kapcsolt mind a két csapat, hiszen nem sok idő volt már hátra, és érezhetően el akarták kerülni a hosszabbítást. Lendületes oda-vissza játék végén hiába voltak nagy helyzeteink, végül mégis a hazaiak örülhettek. Gajdos lövésébe szúrt bele szerencsésen Holesinsky az utolsó percben, ezzel pedig megszerezte a győzelmet érő gólt. (5-4)

Láthatóan vannak még hiányosságok, de összességében elmondható, hogy jó úton halad a csapat. Kedden pedig jön az utolsó felkészülési meccs, ezúttal hazai pályán, a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin