2022. szeptember 16.
Fordulatos meccsen remek győzelem Debrecenben
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk győzelemmel kezdte az Erste Ligát.

Szeptember 16-án elrajtolt az Erste Liga, amit magyar bajnok jégkorongcsapatunk ironikus módon Debrecenben kezd, miután 5 nappal ezelőtt a DEAC gárdája elhódította a Szuperkupát az idény első tétmeccsén a Tüskecsarnokban. Mint arról már korábban beszámoltunk, az előző szezon végén vezetőedzőnk egy-, míg másodedzőnk kétmeccses eltiltást kapott, melyet az idei szezon első két találkozóján töltenek le, így Euan King kapusedző és videóelemző vezette a csapatot megbízott vezetődezőként.

Az Erste Liga nyitó mérkőzésére az eddig próbálgatott sorokon a szakmai stábnak változtatnia kellett, hiszen a Szuperkupán történtek miatt 3 meccsre eltiltott Tóth Gergő mellett Nagy Gergő sem utazott a csapattal ezúttal.

A Szuperkupához képest mindkét csapat kisebb intenzitással kezdte az Erste Liga első mérkőzését. Igyekeztünk már az első pillanattól nyomást gyakorolni a hazaiak harmadára és kialakítani a helyzeteket, ahogyan a DEAC is próbálkozott, de egészen a harmad feléig egyik kaput sem sikerült bevenni. A 11. percben Sarciát szórták ki a játékvezetők, amivel a debreceniek tudtak élni, Zalamai és Révész összjátékát Rastislav Spirkó érvényesítette. (1-0) A 18. percben emberelőnyhöz jutottunk és hiába voltak remek helyzeteink, nem sikerült az egyenlítés.

Hazai vezetéssel jöttünk vissza a szünetről, amit az üresen hagyott Sosunnov egy perccel a korong bedobása után eggyel növelt (2-0). Hetényi kapuja sem bizonyult bevehetetlennek, Brayden Lownak sikerült megszereznie középről az első ferencvárosi gólt (2-1). Kanadai támadónk gólját követően Mazzag Dániel ült ki a büntető padra. Ezt az emberelőnyt pedig csapatunknak sikerült kihasználni, August Nilsson lövése találta el a felső kapuvasat, a korong végül a kapuban landolt (2-2). Brayden Low úgy tűnik, ráérzett a góllés ízére és a Hetényi kapuja előtt kialakult kavarodásban megszerezte a csapat harmadik gólját (2-3). 

Ezután a hazaiak mestere időt kért, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis Jakub Izacky góljával egyenlíteni tudtak a hazaiak (3-3). Kicsivel több mint egy perccel az egyenlítés után August Nilssonnak sikerült újfent bevenni a DEAC kapuját (3-4). Így ferencvárosi vezetéssel tudtunk elmenni szünetre.

Fő célja az utolsó játékrésznek természetesen az volt, hogy a megszerzett előnyt sikerüljön megtartanunk. Tudtuk persze, hogy nem lesz egyszerű, amit mi sem mutat jobban, hogy a harmadik harmadban 17:7 volt a lövési arány. Arany azonban bravúros védéseket mutatott be és hiába sorozták a kapuját, nem engedett újabb korongot a hálóba.  

Négy perccel a vége előtt volt még egy hatalmas esélye a hazaiaknak, ugyanis Szorokint ültették ki 2 percre pihenni. Az egyenlítést jelentő gól és így a hosszabbítás azonban elmaradt, hátrányos védekezésünk ezúttal is remekelt. Ez azt jelentette, hogy 4-3-as ferencvárosi győzelemmel zárult az Erste Liga első mérkőzése, méghozzá idegenben.

Ezzel a lendülettel megyünk tovább, hiszen vasárnap jön az első Derbi a Tüskecsarnokban!

Férfi jégkorong

Erste Liga alapszakasz

DEAC–FTC-Telekom 3-4 (1-0, 2-4, 0-0)

Debrecen, Debreceni Jégcsarnok

DEAC: Hetényi (Gönczi) – Jakabfy, Zalamai, Dalecky, Mihalik A., Spirko – Bogesic, Sosunov, Izacky, Mihalik G., Novotny – Bukor, Vokla, Molnár, Révész, Sági M. – Sándor, Kozma F., Mazzag, Smirnov, Vezetőedző: György József

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Kaijser, Low, Betteridge – Szorokin, Sarciá, Kulmala, Kestilä, Tóth A. – Marva, Nilsson, Kozma, Kreisz, Bán – Boros, Kucsma, Komáromy, Farkas, Galántai Vezetőedző: Euan King

Gólok: Spirko (11:44, Zalamai, Révész), Sosunov (21:00, Mihalik A.), Izacky (37:15, Sosunov, Bogesic), Low (22:41, Kaijser, Betteridge)(25:47, Kaijser, Betteridge), Nilsson(24:09, EE, Kärmeniemi, Kaijser) (38:24, Low, Kaijser)

Kapuralövés: (11:13, 8:19, 17:7) 36:39

Védés: (13:10, 15:6, 7:17) 35:33 / 89.74% : 91.67%

Kiállítás-percek: (2:2, 4:2, 0:2) 6:6

Emberelőny kihasználás: (3/1) 33.33% / (3/1) 33.33%

Emberelőnyben töltött idő: 4:48 / 4:43

Emberhátrányos védekezés: (1/3) 66.67% / (1/3) 66.67%

Cikkajánló

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin