2021. november 3.
Fowlie-mesterhármas, ott vagyunk a kupa második körében
Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re győzött a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a Magyar Kupa első fordulójában.

Ezúttal nem Erste Liga-meccsre, hanem Magyar Kupa-találkozóra volt hivatalos a Ferencváros magyar bajnoki címvédő és a legutóbbi kupasorozatban bronzérmes férfi jégkorongcsapata. Ahogy arról bevezetőnkben is írtunk, a Fradi a sorozat első fordulójában csatlakozott a küzdelmekhez, ellenfele pedig a selejtezőből továbbjutó Dunaújvárosi Acélbikák együttese volt. A továbbjutás ezen az egy mérkőzésen dőlt el, ráadásul a Fradi keretében továbbra sem volt ott a múlt héten edzésen sérülést szenvedő Nagy Gergő és Lukas Bohunicky, valamint a Kontinentális Kupa-hétvége első meccsén egy sportszerűtlen ütközés következtében agyrázkódást szenvedett házi pontkirály Rasmus Kulmala – jó hír vele kapcsolatban, hogy legalább már a helyszínen figyelhette a társakat a lábadozó finn támadó.

A fentiek ismeretében akár arra is lehetett volna számítani, hogy a fiatal dunaújvárosi együttes megpróbálja a lehetetlent és nekiugrik rutinosabb és papíron jóval esélyesebb ellenfelének, a kupatalálkozóknak ugyanis éppen ez a sava-borsa, hogy az alacsonyabb osztályú együttes is teret kap, hiszen egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Ennek ellenére már a mérkőzés kezdetétől a Ferencváros játszott fölényben, a DAB kapuját védő Kovács Dávidnak már az elejétől kezdve több komoly lövést kellett hárítania. Az újvárosiak mindössze kósza kontrák erejéig hagyták el a harmadukat, de a Fradi kapuját védő Arany Gergelynek nem volt nehezebb védenivalója a találkozó első részében. A vendégek az 5. percig bírták a nyomást, amikor is Tóth Adrián tartott meg egy korongot a vendégek kapuja mögött, majd szépen tette vissza az érkező Cody Fowlie ütőjére, aki közelről az újvárosi kapuba helyezett. (1-0) A Fradi a vezető gól után sem vett vissza a lendületből, Somogyi is remek lövőhelyzethez jutott középről, ám ezúttal Kovács nagyot védett. Nem sokkal később viszont már ő is tehetetlen volt, első sorunk pedig szinte lemásolta az első gólt: ezúttal is Tóth Adrián játszotta vissza a korongot az alapvonal mögül Fowlie ütőjére, kanadai támadónk pedig most jobbról vágta a botos oldalon a hálóba a pakkot. (2-0) A 11. percben duplázó játékosunk a büntetőpadra is kiült akasztásért, így kissé felszabadulhatott a dunaújvárosi kapu, azonban nem igazán látszott meg ellenfelünk játékán, hogy eggyel többen voltak a jégen, könnyedén kivédekeztük a hátrányt. Teljes létszámban pedig ismét nyomás alá helyeztük a vendégek kapuját, ennek pedig a harmad végére ismét meglett az eredménye, Somogyi próbálkozása után jött ki a korong Kovácsról, Kóger Dániel pedig közvetlen közelről helyezett a hálóba. (3-0) Az első harmad utolsó másodperce is hozott még eseményt, Pozsár Márk szabálytalankodott, így egy másodperc híján teljes két percnyi előnnyel kezdhettük a második játékrészt.

Az ex-ferencvárosi Pozsárnak nem kellett sokáig a büntetőpadon ülnie, a második periódus elején ugyanis már 39 másodperc elteltével kihasználtuk az emberelőnyt: McFadden kékvonalas korongjába Somogyi Balázs tette bele az ütőjét remek ütemben. (4-0) Három perccel később a kispadunk előterében Roczanov és Marosi harcoltak egy korongért a kelleténél hevesebben, a vége páros kiállítás lett, ellenfelünk a magas bottal való játékra azonban 2+2 percet kapott, így emberelőnyben játszhattunk. Ezzel most nem sikerült élni, azonban alighogy Roczanov visszatérhetett a jégre, a támadó harmadban Tóth Adrián akaszkodott össze Pozsárral, a bunyó elmaradt, azonban páros kiállítás lett a vége. Négy a négy ellen sem született gól, ám nem sokáig játszottak teljes létszámban a büntetések lejárta után a felek, Németh Árpád nem hagyta, hogy kihűljön a büntetőpad, ő is kiült két percre. Ezt a fórt nem sikerült gólra váltani, majd nekünk kellett védekezni Tóth Gergő kiállításánál. Ezzel élni tudtak a vendégek, így a kissé kaotikus harmad végén, amelyben bár kevésbé volt nyomasztó a fölényünk, mint az első játékrészben, de magabiztosan kontrolláltuk az eseményeket, végül szépített a DAB, Dudkin korongja hullott át furcsa ívben Arany Gergely felett. (4-1) Sőt, Komáromy kiállítása miatt emberhátrányban is zártuk a harmadot.

A záró játékrészre egyetlen feladat maradt, nem közelebb engedni az ellenfelet magunkhoz. Ezt megoldottuk annak ellenére is, hogy a vendégek sokkal jobban felpörgették a tempót, mint korábban, így lendületes, pörgős játék alakult ki a záró játékrészre. Ebből is a mieink jöttek ki jobban, veszélyesebbek voltunk Kovács kapujára, ám sokáig nem sikerült egyik félnek sem betalálnia. A jeget végül az első sorunk törte meg, Pavuk Attila és Tóth Adrián addig játszottak ki egy akciót, amíg végül sikerült meglövetniük Cody Fowlie-val a mesterhármast jelentő találatot. (5-1) Kanadai támadónkat a szurkolók végül meg is választották a meccs legjobbjának – abszolút megérdemelten.

A Ferencváros megoldotta a kötelező házi feladatot, 5-1-re legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikákat, ezzel ott van a Magyar Kupa második fordulójában, és az Újpest, a MAC HKB Újbuda, valamint a DVTK Jegesmedvék társaságában várhatja a már oda-visszavágós kör sorsolását.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 1. forduló
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Kärmeniemi, Fowlie, Tóth A., Pavuk – McFadden, Seregély, Kóger, Tamminen, Somogyi B. – Hegyi, Sarcia, Galántai, Hajós, Tóth G. – Bán, Farkas, Komáromy, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. (Pinczés B.) – Bubnov, Pozsár, Dudkin, Kabatajev, Szappanos – Benke, Bobcek, Lőczi, Pinczés O., Szűcs I. – Erdély B., Szécsi, Horváth Á., Németh Á., Tamás I. – Druja, Piszmann, Gebei, Marosi, Somogyi N. Vezetőedző: Leo Gudas.
Gólok: Fowlie (04:30, Tóth A.), Fowlie (07:17, Tóth A., Hegyi), Kóger (18:24, Somogyi, Seregély), Somogyi (20:39, EE, McFadden, Tamminen), Fowlie (56:10, EE, Tóth A., Pavuk), illetve Dudkin (35:49, EE, Szécsi, Bobcek).
Kapura lövések: (31:4, 15:9, 16:5) 62:18
Védések: (4:28, 8:14, 5:15) 17:57 / 94.44% : 91.94%
Kiállítás percek: (2:2, 8:8, 0:2) 10:12
Emberelőny kihasználás: (5 / 2) 40.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberelőnyben töltött idő: 5:04 / 4:46
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (2 / 5) 60.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin